Veckobrev v 34

Nu är markberedningen äntligen igång och vi får vi be att allt rullar på och att det inte dyker upp några större problem eller förseningar.  Söndagen den 4 september är det Församlingsmöte kl 11.45 (efter gudstjänst och kyrkkaffe). Ärende: Kyrkobyggnadsfrågan.

Scouterna börjar på torsdag och liksom under våren kommer scoutkårerna från Ansgariikyrkan och Huskvarna att samarbeta med varandra. Terminen är inte helt planerad ännu, men åtminstone de första gångerna under hösten kommer scouterna att vara i gläntan i Vättersnäs.

Vet du någon som börjat i årskurs 8 (eller är i motsvarande ålder)? Tipsa då om vår konfirmationsläsning! Onsdagen den 7 september kl 18.30 har vi en Informationsträff om Konfirmation på Lindgården.

Jag har bjudit in ungdomarna som konfirmerades i våras till ytterligare några träffar, som jag kallar Konfa Extended. Vi kommer att mötas vid tre tillfällen under augusti och september.

Covid har haft en större spridning denna sommar än de tidigare. Därför är risken för spridning stor när vi träffas igen efter semestrar och sommarlov. Kom därför ihåg att vara rädda om varandra och stanna hemma vid förkylningssymptom.

Församlingens verksamhet de närmaste dagarna:

Söndag 28/8

10.00 Gudstjänst. Johanna Johansson, Ann-Britt Gällring. Sång Ulrika och Johan Tjärnström. Samlingssalen, Lindgården.

16.00 Gudstjänst på arabiska. Eddy Herreborg. Samlingssalen, Lindgården.

Måndag 29/8

19.00 Bön hemma hos Gunnel Karlsson, Andréevägen 72.

Tisdag 30/8

9.00 Vandringsgruppen. Samling vid Equmeniakyrkan Huskvarna.

Onsdag 31/8

10.00 Promenadgruppen. Samling vid Ansgariikyrkan (Severins parkering).

16.00 Konfa Extended träffas på Lindgården.

Torsdag 1/9

18.00 Scouterna. Samling vid Ansgariikyrkan (Severins parkering).

19.00 Förstudie Jönköping presenteras i Allianskyrkan.

Fredag 2/9

11.00 Bibelsamtal och bön. Samlingssalen, Lindgården.

Söndag 4/9

10.00 Gudstjänst med nattvard. Sänds i närradion Samradio 98,5 MHz. Johanna Johansson och Gunnel Olofson.  Sång Christer Ramefelt och Sven Björklund.

Samlingssalen, Lindgården. Kyrkfika.

11.45 Församlingsmöte. Samlingssalen, Lindgården.

Böneämnen v 34:

– Tillsammans med vår vänförsamling i Sundi-Lutete ber vi, under augusti månad, för Ansgariikyrkans församling. Det har nu gått drygt ett år sedan Ansgariikyrkan brann. Vi ber om Guds fortsatta ledning för vår församling och vårt uppdrag. Vi ber om Guds hjälp i kontakter med myndigheter, med markberedning, med uppsättning av den nya byggnaden och så småningom inredning och invigning.

– Tillsammans med kyrkorna i Jönköping ber vi för Andreasförsamlingen, Fjällstugan (Equmeniakyrkan)

Tillsammans med Equmeniakyrkorna i vårt land ber vi för:

Equmenia. Gud, vi ber för alla barn och ungdomar. Vi ber för Equmenia och Suntprat, som får möta dem och prata tillsammans om vad vi kan göra för att må bra i det digitala, på sociala medier och i gaming. Vi ber för alla barn och ungdomar som lider av psykisk ohälsa. Hjälp oss att finnas för dem, som stöd i gemenskap och samtal

Apg29. Vi tackar dig för den internationella lärjungaskolan Apg29. Nu vill vi särskilt be för den skola som börjar i Ecuador nästa vecka. Var nära elever, ledare och skolledare. Låt det bli en tid för möten med dig och med människor. Låt längtan efter att följa dig både här och där fördjupas och växa.

– Vi är en del i Equmeniakyrkans nationella bönekedja. Vi i Ansgariikyrkans församling ber för Centrumkyrkan Flen.

Guds ord                         11:e söndagen efter trefaldighet/Tro och liv

(Psaltaren 143:6–10)

Jag sträcker mina händer mot dig, öppnar mig som törstig jord. Herre, skynda att svara mig, jag orkar inte mer. Dölj inte ditt ansikte för mig, då blir jag lik dem som lagts i graven. Låt mig var morgon möta din trofasthet, ty jag förtröstar på dig. Visa mig den väg jag skall gå, jag sätter mitt hopp till dig. Herre, rädda mig från mina fiender, jag flyr till dig. Lär mig att göra din vilja, ty du är min Gud. Må din goda ande leda mig på jämn mark.

Bön (ur Psalmer och Sånger)

Helige Gud, vi ber om ärlighet i vår tro och rättrådighet i våra gärningar. Hjälp oss att göra det goda vi vill så att vår tro och din nåd speglas i våra liv. Genom Jesus Kristus, vår Herre. Amen

Fortsätt njut av sommaren! Pastor Johanna