Scout

Torsdagar kl 18.00-19.30

Vi är ca 45 scouter och ledare som träffas på torsdagar kl. 18.00-19.30. Under höstterminen kommer vi att samarbeta med Huskvarnas Equmeniascouter och vi kommer då att vara antingen i Equmeniakyrkan Huskvarna eller i Ansgariikyrkans glänta i Vättersnäs.

För mer information hänvisar vi till Equmeniakyrkan Huskvarna

Vi börjar höstterminen 1/9. Samling på parkeringen utanför Severins möbler.

Våra aktiviteter bygger på scout-metoden. Det är en metod för personlig och social utveckling som vi lär genom att göra i den lilla gruppen, patrullen. Varje scout får möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar.

Våra aktiviteter är utmanande, roliga och spännande. För oss är det viktigt att se varje individ och ge möjlighet till ett personligt ställningstagande kring kristen tro.

Spårarscout är för er som går i årskurs 1-3.

Upptäckarscout är för er som går i årskurs 4-6.

Äventyrarscout är för er som går i årskurs 7-9

Har du frågor eller vill du börja som scout eller ledare, kontakta:
Andreas Jildestedt, kårchef Equmeniakyrkan Huskvarna
mobil: 0705 27 77 42
E-post: scout@equmeniakyrkanhuskvarna.se

Eller

Catharina Mars Kårchef Ansgariikyrkan

Mobil: 073 520 27 30

Spårarscout

Patrullmöten, spårningar, kortare hajker, lek och pyssel…scouting på en enkel nivå. Det är full fart på barnen! De vill och kan mycket. Vi försöker möta barnen efter deras behov så alla patruller gör inte samma saker. Det finns gott om ledare och vi försöker vara ute så mycket det går. Kläder efter väder…

Från skolår 1-3
Torsdagar kl 18.00-19.30

Upptäckarscout

Kniv, yxa, såg, lek, pyssel, scoutläger, hajker, patrullmöten, olika projekt, spårtecken, allemansrätt och scoutlagen… Ja, vi gör mer än detta men det är ett smakprov. Vi försöker att vara ute mycket så tag med kläder efter väder.

Från skolår 4-6
Torsdagar kl. 18.00-19.30

Äventyrsscout

Sova under bar himmel, knivhantering, bygga vindskydd, leva av det vi hittar i naturen, bygga broar med bara träd och yxa, elda när det ösregnar, kanothajker,  vandring i terräng och vem kan den där Gud vara?  Allt detta och mycket mer får du testa på och lära dig tillsammans med andra scouter!

Till Äventyrsscout kommer Du som är tonåring och nyfiken på skogsliv och vildmark. Tillsammans lär vi oss massor om naturen, oss själva och varandra.

Vi ses kl. 18.00-19.30 varje torsdag. Klä dig efter väder eftersom vi ofta är ute!