Vilken upplevelse att få åka på läger med konfirmanderna! Vi har haft några riktigt bra dagar på Strandgården. Den 12 juni är det konfirmationshögtid i Equmeniakyrkan Huskvarna för våra fyra, gemensamma konfirmander.

Är det någon som kan hjälpa en 18-årig kille med en sovplats den 18-21 juni? Han är medlem i Luleå missionskyrka och med i Equmenias gaming stag. Han ska vara med på Dreamhack på Elmia och undrar om det finns någon i närheten som han kan bo hos under några nätter. Han är allergisk mot pälsdjur. Jag har hans uppgifter, kontakta mig om du kan erbjuda honom plats.

10.00 Gudstjänst Johanna Johansson och Lennart Bergström. Sång Curt Olofson.

19.00 Bön hemma hos Ann-Britt Gällring, Birkagatan 10.

9.00 Vandringsgruppen samlas vid Equmeniakyrkan Huskvarna.

16.00 Konfirmanderna träffas i Equmeniakyrkan Huskvarna.

18.45 Framtidsgruppen träffas

10.30 Bibelsamtal och bön. Samlingssalen, Lindgården.

11.00 Andakt på Österängens äldreboende. Karl-Ivar Karlsson.

18.00 Scouterna. Terminsavslutning vid Sannabadet.

10.00 Gudstjänst Johanna Johansson m fl.

15.00 Vättersnäsdagen på Sannaängen kl 15-17

Ändringar i programmet kan ske med kort varsel. Vi fortsätter att vara rädda om varandra och stannar hemma vid förkylningssymptom.

Kan du hjälpa till som volontär på Strandgården den 9-11 september? Det saknas fortfarande 2-3 personer som kan vara med och serva under Kaxholmens församlingsläger på Strandgården. Det handlar framför allt om att hjälpa till med kök, disk och mat. Strandgården står för volontärernas boende och mat. Anmäl dig till pastor Johanna.

Böneämnen v 21:

– Vår värld är orolig och många människor lever i fruktan av olika anledningar. Det kan vara på grund av krig och förföljelser, sjukdomar eller brist på mat och vatten. Paulus skriver: ”Vem kan skilja oss från Guds kärlek? Nöd eller ångest, förföljelser eller svält, nakenhet eller svärd.” Inget kan skilja oss från Guds kärlek i Kristus Jesus. Gud är vår tillflykt. Tillsammans med vår vänförsamling i Sundi-Lutete, Kongo, ber vi för alla de som lider av fruktan.

– Tillsammans med kyrkorna i Jönköping ber vi för Andreasförsamlingen, Fjällstugan (Equmeniakyrkan)

Equmenia. Vi ber för Equmenias alla scouter och ledare och för sommarens scoutläger. Vi ber att lägren ska bli en plats för god gemenskap och samtal och där både scouter och ledare kan få växa i tro.

Azerbajdzjan. Vi ber för Baptistsamfundet i Azerbajdzjan och deras pastorer. Vi ber särskilt för evangelisationsarbetet, som sker under svåra förhållanden.

– Vi är en del i Equmeniakyrkans nationella bönekedja. Vi i Ansgariikyrkans församling ber för Centrumkyrkan Flen.

Guds ord (Romarbrevet 8:31-39)    Söndagen före pingst/Hjälparen kommer

Om Gud är för oss, vem kan då vara mot oss? Han som inte skonade sin egen son utan utlämnade honom för att hjälpa oss alla, varför skall han inte skänka oss allt med honom? Vem kan anklaga Guds utvalda? Gud frikänner, vem kan då fälla? Kristus är den som har dött och därtill den som har uppväckts och sitter på Guds högra sida och vädjar för oss. Vem kan då skilja oss från Kristi kärlek? Nöd eller ångest, förföljelse eller svält, nakenhet, fara eller svärd? Det står ju skrivet: För din skull lider vi dödens kval dagen lång, vi har räknats som slaktfår. Nej, över allt detta triumferar vi genom honom som har visat oss sin kärlek. Ty jag är viss om att varken död eller liv, varken änglar eller andemakter, varken något som finns eller något som kommer, varken krafter i höjden eller krafter i djupet eller något annat i skapelsen skall kunna skilja oss från Guds kärlek i Kristus Jesus, vår herre.

Bön (ur Bönboken – tradition och liv, nr 425)

Herre, du lämnade jorden för att kunna vara hos alla alltid. I 40 veckor låg du i Marias liv, i 40 dagar fastade du i öknen, i 40 timmar låg du i graven, i 40 dagar fanns du på ett speciellt sätt mellan uppståndelse och himmelsfärd. Du gick från ett sätt att leva till ett annat. Nu delar du glädje och sorg med oss, arbete och vila, närhet och övergivenhet. Du har varit där före oss. Herre, tack för din närvaro i vår värld, i vår kyrka, i våra liv. Tack för att du ÄR.