Veckobrev nr 16

Nu är det dags för den Nationella insamlingen. Equmeniakyrkans nationella arbete inkluderar församlingsutveckling, utbildning, musik, migrationsarbete, evangelisation, församlingsgrundande och mycket mer. Med din gåva är du med och stöttar Equmeniakyrkans gemensamma, nationella arbete som skapar resurser för våra församlingar. Om du skickar in via Ansgariikyrkans swish eller bankgiro kan du märka din gåva ”Nationellt”.

I samband med den nationella insamlingen återkommer den nationella Bönekedjan. Den här gången ber vi i Ansgariikyrkans församling för Centrumkyrkan Flen och Equmeniakyrkan Fristad ber för oss.  

Framtidssamtalen är igång och vi har hunnit med tre stycken nu i veckan. Det har blivit goda samtal av lite olika karaktär, eftersom varje samtal präglas av just de som finns på plats. Har du missat att anmäla dig? Skulle du ha velat vara med? Då är du välkommen att stanna kvar på samtalet efter gudstjänsten imorgon eftermiddag. Johanna Johansson och Johan Einarsson är samtalsledare. Du behöver inte ha några färdiga idéer. Vi låter våra tankar och idéer få växa fram under samtalets gång och i lyssnandet på varandra.

Vår församling har blivit kallade att hjälpa till som volontärer på Strandgården helgen den 9-11 september, tillsammans med Equmeniaförsamlingen i Habo. Jag har fått in två anmälningar, men det behövs ytterligare 3-4 personer. Som volontär är du med och servar Kaxholmens Equmeniaförsamling, som har sitt församlingsläger på Strandgården den helgen (ca 120 personer). Det handlar framför allt om att hjälpa till med kök, disk och mat till lägret. Strandgården står för boende och mat till volontärerna under hela helgen.

Församlingens verksamhet de närmaste dagarna:

Söndag 24/4

16.00 Under ytan (ingen nattvard den här gången).Samlingssalen, Lindgården. Insamling till Equmeniakyrkans nationella arbete. Framtidssamtal efter gudstjänsten. (Samtalet tar 1,5 timme).

Måndag 25/4

19.00 Körövning i Equmeniakyrkan Huskvarna inför Valborg den 30 april.

Tisdag 26/4

9.00 Vandringsgruppen samlas vid Equmeniakyrkan Huskvarna.

19.00 Bön hemma hos Angela Johansson, Hägnevägen 25, Huskvarna.

Onsdag 27/4

10.00 Promenadgruppen. Samling vid Ansgariikyrkan (Severins parkering).

Torsdag 28/4

13.30 Redaktionskommittén träffas på Lindgården.

16.00 Styrelsen träffaspå Lindgården.

18.00 Scouterna träffas i Equmeniakyrkan Huskvarna. Tema ”Indien”

Lördag 30/4

Valborgsmässofirande på Sannaängen i Vättersnäs

(19.00Kören övar i Equmeniakyrkan Huskvarna)

20.30 Scouter från Ansgarii och Huskvarna är på plats och säljer korv och lotter.

21.00 Valborgsmässofirande med vårtal av Cecilia Magnusson, körsång och brasa. Insamling till Diakonia.

Söndag 1/5

10.00 Gudstjänst med nattvard. Johanna Johansson och Curt Olofson. Samlingssalen, Lindgården.

Ändringar i programmet kan ske med kort varsel.

Vi fortsätter att vara rädda om varandra och stannar hemma vid förkylningssymptom.

_____________________________________________________________________

Veckooffer (eller andra gåvor) kan sättas in på

församlingens bankgiro 358-8969 eller Swish 123 52 88 162

_____________________________________________________________________

Böneämnen v 16:

– Tillsammans med vår vänförsamling i Sundi-Lutete, Kongo, tackar vi Gud under april månad: Tack för allt du gjort för oss genom Jesu Kristi död och uppståndelse. Tack för löftet att den som tror på honom skall ha evigt liv. Tack Jesus för att du älskar oss.

– Tillsammans med kyrkorna i Jönköping ber vi för Sankt Franciskus församling (Romersk-katolska kyrkan).

Tillsammans med Equmeniakyrkorna i vårt land ber vi för:

Offerdag Nationella arbetet. Gud, vi ber för det gemensamma arbetet i Equmeniakyrkan i Sverige. Hjälp oss att tillsammans vara en kyrka för hela livet!

Equmenia. Gud, vi ber för Equmenia och för allt gott arbete bland barn och unga! Vi ber om uthållighet och mod att finnas för varandra vecka efter vecka.

Kina-Xinjiang. Vi ber för Kina-Xinjiang och för den pågående bibelöversättningen till uiguriska. Välsigna dem som arbetar med det och beskydda dem!

– I samband med Equmeniakyrkans nationella insamling är vi del av en Bönekedja. Vi i Ansgariikyrkans församling ber för Centrumkyrkan Flen.

Guds ord (Johannesevangeliet 21:15-19)        2:a sönd i påsktiden/Påskens vittnen

När Jesus och hans lärjungar hade ätit sade Jesus till Simon Petrus: »Simon, Johannes son, älskar du mig mer än de andra gör?« Simon svarade: »Ja, herre, du vet att jag har dig kär.« Jesus sade: »För mina lamm på bete.« Och han frågade honom för andra gången: »Simon, Johannes son, älskar du mig?« Simon svarade: »Ja, herre, du vet att jag har dig kär.« Jesus sade: »Var en herde för mina får.« Och han frågade honom för tredje gången: »Simon, Johannes son, har du mig kär?« Petrus blev bedrövad när Jesus för tredje gången frågade: »Har du mig kär?« och han svarade: »Herre, du vet allt; du vet att jag har dig kär.« Jesus sade: »För mina får på bete. Sannerligen, jag säger dig: när du var ung spände du själv bältet om dig och gick vart du ville. Men när du blir gammal skall du sträcka ut dina armar och någon annan skall spänna bältet om dig och föra dig dit du inte vill.« (Så angav han med vad för slags död Petrus skulle förhärliga Gud.) Sedan sade han till honom: »Följ mig!«

Bön (ur Bönboken – tradition och liv, nr 376)

Gud, jag sätter mitt hopp till dig. Genom Jesu liv, död och uppståndelse har du förnyat världen, och du skall en gång fullända den. Därför har mitt liv en mening och ett mål. Du håller vad du lovat: därför hoppas jag på förlåtelse och evigt liv, för mig och alla människor. Hjälp mig att mer och mer leva av detta hopp. Amen

Var inte rädd! Men var rädda om varandra! Johanna Johansson, pastor