Veckobrev vecka 25

Nu börjar sommargudstjänsterna med Equmeniakyrkan Huskvarna. Som vanligt har vi varannan vecka. Förutom under tre veckor då även Equmeniakyrkan Kaxholmen är med i samarbetet. Nu på söndag är vi i Huskvarna och jag predikar. Sedan arbetar jag tisdag-fredag innan jag går på sommarledighet.

Johanna har semester vecka 27–31

Eddy har semester vecka 27–30

Veckooffer (eller andra gåvor) kan sättas in på församlingens

bankgiro 358-8969 eller Swish 123 52 88 162

*Gåvor till Småbarnssången märks ”Småbarnssång”

*Gåvor till Sundi-Lutetes 100 års-jubileum märks ”Sundi 100”

10.00 Gudstjänst i Equmeniakyrkan Huskvarna Johanna Johansson, Gunno Rydberg och Sylvia Lönn.

16.00 Gudstjänst på arabiska Eddy Herreborg.

10.00 Bön

14.30 Andakt på Vilhelmsrogården. Karl-Ivar K och Maj L.

10.00 Promenadgruppen

11.00 Andakt på Österängens äldreboende. Johanna J, Curt O och sångarna

15.00-17.00 Vardagsrummet är öppet. Välkommen in!

10.00 Gudstjänst i Ansgariikyrkan. Lars-Bertil Florén och Lennart Bergström. Sång Marie och Micce Rosén.

#10 Nåd (Ef 2:7-13, Joh 10:11-15, Jer 18:1–6, Ps 25)

16.00 Gudstjänst på arabiska Eddy Herreborg.

Lite längre fram:

Våffelkvällar kl 18.30 följande torsdagar: 11/7, 25/7, 8/8

Böneämnen under veckan:

– Tillsammans med vår vänförsamling i Sundi-Lutete, Kongo, ber vi för kvinnoarbetet i Sundi. Många kvinnor som kommer till kvinnosamlingarna.

– Tillsammans med Jönköpings Kristna Samarbetsråd ber vi den här veckan för Pingstkyrkan (Pingströrelsen)

Kongo-Brazzaville. Gud, vi ber för Kongo-Brazzaville och vår systerkyrka CEC. Vi ber för kyrkans utvecklingsorgan CTPAD och för de projekt som vi är med och finansierar. Bland annat skogsbruksprojektet och idrottsskolan i Brazzaville. Vi ber för våra missionärer familjen Lindgren och för kyrkoledarvalet i augusti.

Almedalsveckan. Gud, vi ber att alla goda krafter, som vill verka för en bättre värld, ska prägla Almedalsveckans mötesplatser den här veckan. Låt dagarna omfamnas av hopp, befrielse och modiga vägval som bidrar till gränsöverskridande möten och där ditt ljus, Gud och din klarhet är vägledande.

Fredsbön. Jesus Kristus, sänd oss, i din frid, med din fred – över hela Jorden!

Guds ord    (Matteusevangeliet 6:25–33)            Midsommar

Gör er inga bekymmer Jesus sade: ”Bekymra er inte för mat och dryck att leva av eller för kläder att sätta på kroppen. Är inte livet mer än födan och kroppen mer än kläderna? Se på himlens fåglar, de sår inte, skördar inte och samlar inte i lador, men er himmelske fader föder dem. Är inte ni värda mycket mer än de? Vem av er kan med sina bekymmer lägga en enda aln till sin livslängd? Och varför bekymrar ni er för kläder? Se på ängens liljor, hur de växer. De arbetar inte och spinner inte. Men jag säger er: inte ens Salomo i all sin prakt var klädd som en av dem. Om nu Gud ger sådana kläder åt gräset på ängen, som i dag finns till och i morgon stoppas i ugnen, skall han då inte ha kläder åt er, ni trossvaga? Gör er därför inga bekymmer, fråga inte: Vad skall vi äta? Vad skall vi dricka? Vad skall vi ta på oss? Allt sådant jagar hedningarna efter. Men er himmelske fader vet att ni behöver allt detta. Sök först hans rike och hans rättfärdighet, så skall ni få allt det andra också.

Bön (ur Bönboken – tradition och liv, nr 542)

Gud, du har gett oss jorden, vårt hem i kosmos. Med sköra trådar har du vävt samman dess sköna väv av fruktbara jordar, friska vatten, dansande vindar, djur och människor. Ge oss insikt, så att vi värnar om den. Ge oss handlingskraft, så att vi vårdar den. Ge oss kärlek, så att vi älskar den.