Veckobrev vecka 8

Boken Se vilket hopp, innehåller 32 andakter inspirerade av Efesierbrevet. Den finns att köpa för 40 kr (betalningen sätts in på församlingens swish eller bankgiro och märks med ”Bok”). Det finns fortfarande några exemplar kvar. Vi kan ta hem fler om det behövs.

Annandag Påsk erbjuds, precis som förra året, en Pilgrimsfest på Vidablick i Bankeryd. För den som vill vandra dit finns 7 olika alternativ med varierande längd (från 3 km till 11 km). En av sträckorna (11 km) är för de som vill cykla. Det går också att ta sig till platsen med bil eller buss. Det finns foldrar för de som är intresserade. Arr: KFUM Jönköping, Jönköpings Kristna Samarbetsråd samt kyrkorna i Bankeryd och Habo.

Missa inte filmen Frikyrkans historia onsdag den 6 mars i Ansgariikyrkan. Kl 15 visas den av RPG. Då följs filmen av ett panelsamtal med Johanna Lantz, Allianskyrkan, Karl-Ivar Karlsson, Ansgariikyrkan och Johanna Johansson, Ansgariikyrkan. Leif Larsson är samtalsledare. Vi har fått möjlighet att visa filmen även kl 19. Jag har inte själv sett filmen ännu, men det talas mycket gott om den. Så ta chansen!

Veckooffer (eller andra gåvor) kan sättas in på församlingens

bankgiro 358-8969 eller Swish 123 52 88 162

*Specifika gåvor till kyrkbygget märker du med ”Nya kyrkan”

10.30 Bibelsamtal och bön på Lindgården.

17.00 Gudstjänst. Under Ytan – en mässa för kropp och själ.

10.00 Bön

9.00 Vandringsgruppen träffas vid Equmeniakyrkan Huskvarna.

10.00 Småbarnssång för barn 0–2 år med förälder.

15.00-17.00 Vardagsrummet är öppet. Välkommen in!

8.30-10.30 Equmeniakyrkans medarbetargrupp samlas till frukost i Ansgariikyrkan.

10.00 Promenadgruppen. Samling vid Ansgariikyrkan.

15.00-17.00 Vardagsrummet är öppet. Välkommen in!

18.00 Gemensamt VR/VU i Equmeniakyrkan Huskvarna.

15.00-17.00 Vardagsrummet är öppet. Välkommen in!

10.30 Bibelsamtal och bön på Lindgården.

12.00 Världsböndagen firas med gudstjänst och sopplunch (50kr) i Allianskyrkan, Jönköping. Tal av Per-Olof Öhrn ”Prästen och hans fastrar”

10.00 Gudstjänst med nattvard. Johanna Johansson.

16.00 Gudstjänst på arabiska. Eddy Herreborg.

Lite längre fram:

”Frikyrkans historia” filmvisning ons 6/3 kl 15 och 19

Församlingsforum söndag 10/3 (efter gudstjänsten)

Bibelsamtal utifrån Efesierbrevet kl 19.00:

Onsdag den 20/3 ”Jesus skapar enhet” (Efesierbrevet 2)

Onsdag den 17/4 ”Jesus uppenbarar hemligheten” (Efesierbrevet 3)

Böneämnen:

– Tillsammans med kyrkorna i Jönköping, ber vi för Dalvikskyrkan (Evangeliska Fosterlandsstiftelsen EFS). Vi ber också för Hjärta Jönköping, den stora ekumeniska satsningen under pingstveckan 2024.

– Tillsammans med vår vänförsamling i Sundi-Lutete, Kongo, tackar vi Gud som är trofast, rättfärdig och kärleksfull. Han håller sina löften och förlåter oss våra synder.

Equmeniakyrkans bönetema i februari: Equmeniakyrkans regioner/ internationellt arbete

Gud, vi ber för Equmeniakyrkans region Stockholm. Vi ber för medarbetare i regionen som vill stödja och uppmuntra församlingar och föreningars arbete. Vi ber för de pågående samtalen om hur regionerna i Equmeniakyrkan ska organiseras i framtiden.

– Gud, vi ber för Kongo-Brazzaville. Vi ber särskilt för idrottsskolan i Brazzaville och filialen i Mindouli, som drivs av Evangeliska Kyrkan i Kongo-Brazzaville. Hjälp ledarna att se och uppmuntra alla barn och att vara goda förebilder som föregår med gott exempel. Led, välsigna och beskydda våra idrottsvolontärer.

– Jesus Kristus, sänd oss, i din frid, med din fred – över hela Jorden!

– Vi är en del i Equmeniakyrkans nationella bönekedja. Vi i Ansgariikyrkans församling ber för Bjursås missionsförsamling i Rättvik.

Guds ord                               Andra söndagen i fastan/Den kämpande tron

(Första Moseboken 32:22–31)

Under natten steg Jakob upp, tog med sig sina båda hustrur och sina båda slavinnor och sina elva söner och gick över Jabbok vid vadstället. Han lät dem gå över floden och lät föra över allt som tillhörde honom. Jakob blev ensam kvar. Då brottades en man med honom tills dagen grydde. När han såg att han inte kunde besegra Jakob slog han till honom på höftbenet, så att höften gick ur led när de brottades med varandra. »Släpp mig«, sade mannen, »dagen gryr!« Men Jakob svarade: »Jag släpper dig inte förrän du välsignar mig.« Han frågade honom: »Vad är ditt namn?« – »Jakob«, svarade han. Då sade han: »Ditt namn skall inte längre vara Jakob utan Israel, ty du har kämpat med Gud och människor och segrat.« Jakob bad honom: »Låt mig få veta ditt namn.« Han svarade: »Varför frågar du mig om mitt namn?« Och han välsignade honom där. Jakob kallade platsen Penuel, »ty«, sade han, »jag såg Gud ansikte mot ansikte och ändå skonades mitt liv«. När han lämnade Penuel såg han solen gå upp. Och han haltade på grund av sin skadade höft.

Bön (Psalmer och Sånger)

Gud, du möter oss med välsignelse och helar oss när vi söker dig. Gör oss uthålliga i hoppet, hängivna i kärleken och fasta i tron. I Jesu namn. Amen.