Veckobrev vecka 6

Välkommen till Ansgariikyrkans Vardagsrum! Vi har öppet tisdagar, onsdagar och torsdagar kl 15-17. Kom när du vill, stanna en stund eller hela tiden, ta en enkel fika. Här kan du bara vara eller kanske prata bort en stund. Kom själv eller ta med en vän. En mötesplats öppen för alla åldrar.

Vill du hjälpa till att bemanna Vardagsrummet vid något eller några tillfällen? Hör av dig till mig eller skriv upp dig på schemat utanför min dörr.

Tanken var att vi skulle ha ett församlingsmöte den 3 mars, men vid styrelsemötet i torsdags beslöts att ställa in det eftersom vi inte har några ärenden för beslut. Styrelsen återkommer med ett nytt datum längre fram. Men söndagen den 10 mars blir det ett Församlingsforum efter gudstjänsten. Då får vi möjlighet att prata kring hur vi ska tänka kring framtiden utifrån barn och familjer. Vad ska vi satsa på? Kan vi få en kontinuitet framöver, så det finns något för alla åldrar? Hur löser vi det med ledare? Vad klarar vi själva? Finns det personer i vår närhet som skulle vilja hjälpa till? Om vi vill/behöver anställa – hur löser vi det isåfall ekonomiskt? (Vi kommer t ex inte att kunna söka pengar ur Bildas fond, för en fortsättning på småbarnssången. Vill vi fortsätta får vi lösa det på annat sätt). Vilka behov finns i samhället omkring oss? Vad känner du/vi glädje i? Detta är bara några funderingar. Ta med dina tankar och funderingar till vårt församlingsforum den 10 mars.

Missionsstationen Sundi-Lutete (där vi har vår vänförsamling) grundades den 24/2 1924 och fyller alltså snart 100 år. Var gärna med i bön inför jubileet och i tacksamhet för de 100 år som gått.

Pastor Eddy har semester vecka 7 och 8.

Se vilket hopp!” Det här året läser vi Efesierbrevet tillsammans. Det finns några utskrivna exemplar av bibelläsningsplanen, för den som behöver.

Vi har fått förfrågningar från Bilda Sydöst och från Hela Människan i Jönköping om att nominera personer till respektive styrelse. Har du något förslag?

Hela Människan i Jönköping ser gärna att ni nominerar kvinnor för att få mer jämställd styrelse, men är naturligtvis också tacksamma för nomineringar av män. Det är också positivt med förslag på yngre personer.

I Bildas regionstyrelse behövs personer med många olika erfarenheter och kompetenser. Det kan vara personer med erfarenhet av arbete med och i kyrkor och församlingar. Kanske är det en person som arbetar med utbildningsfrågor, eller kanske socialt arbete av något slag? Kanske är det en visionär med många idéer eller en person som brinner för musik- och kultur?

_______________________________________________________________

Veckooffer (eller andra gåvor) kan sättas in på församlingens

bankgiro 358-8969 eller Swish 123 52 88 162

*Specifika gåvor till kyrkbygget märker du med ”Nya kyrkan”

_______________________________________________________________

Församlingens verksamhet de närmaste dagarna:

Söndag 11/2

10.00 Gudstjänst. Johanna Johansson och Lennart Johansson. Utblick.

16.00 Gudstjänst på arabiska. Eddy Herreborg.

Måndag 12/2

10.00 Bön i Ansgariikyrkan.

18.30 Kören träffas i Equmeniakyrkan Huskvarna

Tisdag 13/2

9.00 Vandringsgruppen träffas vid Equmeniakyrkan Huskvarna.

10.00 Småbarnssång för barn 0–2 år med förälder.

15.00 Stickcafé. Välkommen med eller utan handarbete.

15.00-17.00 Vardagsrummet är öppet.

Onsdag 14/2

10.00 Promenadgruppen. Samling vid Ansgariikyrkan.

15.00-17.00 Vardagsrummet är öppet.

Torsdag 15/2

15.00-17.00 Vardagsrummet är öppet.

Fredag 16/2

10.30 Bibelsamtal och bön på Lindgården.

Söndag 18/2

10.00 Gudstjänst. Lasse Yngvesson och Curt Olofson. Sång Bernt Nilsson.

Ändringar i programmet kan ske med kort varsel.

Lite längre fram:

Bibelsamtal utifrån Efesierbrevet kl 19.00.

Tisdag 20/2 ”Jesus välsignar” (Efesierbrevet 1)

Onsdag den 20/3 ”Jesus skapar enhet” (Efesierbrevet 2)

Onsdag den 17/4 ”Jesus uppenbarar hemligheten” (Efesierbrevet 3)

Onsdag den 6/3 kl 19.00 visar vi filmen ”Frikyrkans historia”

Böneämnen:

– Tillsammans med kyrkorna i Jönköping, ber vi för Frälsningsarmén Södra Vätterbygden 

– Tillsammans med vår vänförsamling i Sundi-Lutete, Kongo, ber vi för väckelse både i Kongo och i Sverige. Vi ber att människor ska förstå att Jesus är vår räddning.  

Equmeniakyrkans bönetema i februari: Equmeniakyrkans regioner/ internationellt arbete

Gud, vi ber för Equmeniakyrkans regioner Öst och Väst. Vi ber för medarbetare i regionerna som vill stödja och uppmuntra församlingar och föreningars arbete. Vi ber för samtalen om hur regionerna i Equmeniakyrkan ska organiseras i framtiden.

– Vi ber för de människor i Centralasien och Kaukasus som redan har en tro på Jesus och som upplever förföljelse från omgivningen och myndigheterna, att de får kraft att leva i sin omvändelse. Vi ber om mod och beskydd.

– Jesus Kristus, sänd oss, i din frid, med din fred – över hela Jorden!

– Vi är en del i Equmeniakyrkans nationella bönekedja. Vi i Ansgariikyrkans församling ber för Bjursås missionsförsamling i Rättvik.

Guds ord                                               Fastlagssöndagen/Kärlekens väg

(Psaltaren 86:5–11)

Herre, du är god, du förlåter, rik på kärlek till alla som åkallar dig. Herre, lyssna till min bön, hör mig när jag ber. I nödens stund ropar jag till dig, och du svarar mig. Herre, bland gudarna är ingen som du, inga gärningar är som dina. Alla de folk du har skapat skall komma och tillbe inför dig, Herre, och de skall ära ditt namn. Ty du är stor, du gör under, du ensam är Gud. Visa mig, Herre, din väg, så att jag kan vandra i din sanning.

Bön (Psalmer och Sånger)

O Gud, du som för vår skull lät din Son gå offrets väg, ingjut din kärlek i våra hjärtan, så att vi följer honom och frälsta från syndens nöd får leva i dig för evigt. Genom din Son Jesus Kristus, vår Herre. Amen.

Var inte rädd! Men var rädda om varandra! Johanna Johansson, pastor