Veckobrev v 5

Se vilket hopp!” Det här året läser vi Efesierbrevet tillsammans. Bibelläsnings-planen bifogades med ett tidigare Veckobrev. Om du inte har kommit igång med läsningen än, så ge inte upp! Det är ganska korta verser, så än så länge går det bra att läsa ikapp. Om det känns för jobbigt, så börja på aktuellt datum. Bättre att läsa en del, än att inte läsa alls! Du kan ladda ner bibelläsningsplanen här: https://equmeniakyrkan.se/utbildning/tema-bibeln/efesierbrevet/#bibelplan

Om du önskar ett utskrivet exemplar kan du höra av dig till mig. Bibelläsningsplanen finns också i appen ”Bibeln” (Youversion). Ladda ner appen där du brukar ladda ner appar, öppna appen och sök sedan på ”Se vilket hopp”.

Några praktiska saker: 1) Om du har någon typ av ansvar för någon verksamhet, så kolla att informationen på hemsidan är uppdaterad. Skicka ändringar till David Blom. Om du behöver hjälp med formuleringar får du gärna kontakta mig. 2) Det finns en ringklocka vid entrén. Använd gärna den vid behov. 3) Om du använder den lilla kaffebryggaren på köksön i kyrkan, så kom ihåg att dra ur sladden när du är klar.

Veckooffer (eller andra gåvor) kan sättas in på församlingens

bankgiro 358-8969 eller Swish 123 52 88 162

*Specifika gåvor till kyrkbygget märker du med ”Nya kyrkan”

10.00 Gudstjänst med nattvard. Johanna Johansson och Karl-Ivar Karlsson. Sång Lennart Johansson.

16.00 Gudstjänst på arabiska med Eddy Herreborg. Johanna Johansson predikar (på svenska).

10.00 Bön i Ansgariikyrkan.

18.30 Kören träffas i Equmeniakyrkan Huskvarna

9.00 Vandringsgruppen träffas vid Equmeniakyrkan Huskvarna.

10.00 Småbarnssång för barn 0–2 år med förälder.

15.00-17.00 Vardagsrummet är öppet.

10.00 Promenadgruppen. Samling vid Ansgariikyrkan.

15.00-17.00 Vardagsrummet är öppet.

15.00 RPG i Korskyrkan.”Hammarsköldsleden från Nikkaluokta till Abisko”. Leif Larsson berättar.

11.00 Andakt på Österängens äldreboende. Karl-Ivar Karlsson o Maj Ljungberg.

17.30 Styrelsemöte.

10.30 Bibelsamtal och bön på Lindgården.

10.00 Gudstjänst. Johanna Johansson och Lennart Johansson. Utblick.

16.00 Gudstjänst på arabiska med Eddy Herreborg.

Lite längre fram:

Onsdag den 6/3 kl 19.00 visar vi filmen ”Frikyrkans historia”

Bibelsamtal utifrån Efesierbrevet kl 19.00.

Tisdag 20/2 ”Jesus välsignar” (Efesierbrevet 1)

Onsdag den 20/3 ”Jesus skapar enhet” (Efesierbrevet 2)

Onsdag den 17/4 ”Jesus uppenbarar hemligheten” (Efesierbrevet 3)

Böneämnen:

– Tillsammans med kyrkorna i Jönköping, ber vi för Immanuelskyrkan (Equmeniakyrkan)

– Tillsammans med vår vänförsamling i Sundi-Lutete, Kongo, ber vi för de som gått vilse i livet. Att de får hitta sig själva och förstå att Jesus är deras räddning.

Equmeniakyrkans bönetema i januari: Equmeniakyrkans regioner/ internationellt arbete

Gud, vi ber för Equmeniakyrkans regioner Syd och Nord. För Skåne och Blekinge, Västerbotten och Norrbotten. Vi ber för medarbetare i regionerna som vill stödja och uppmuntra församlingar och föreningars arbete. Vi ber om goda möten i stora och små sammanhang.

– Gud, vi ber och tackar för Equmeniakyrkans samarbete med kyrkan i Egypten. Om tre veckor startar ännu en utbildning i mänskliga rättigheter för muslimska och kristna ledare. Vi ber för dem som utbildar, vi ber för deltagarna. Kom med Din Ande och led oss alla.

– Jesus Kristus, sänd oss, i din frid, med din fred – över hela Jorden!

– Vi är en del i Equmeniakyrkans nationella bönekedja. Vi i Ansgariikyrkans församling ber för Bjursås missionsförsamling i Rättvik.

Guds ord                                   Kyndelsmässodagen/Uppenbarelsens ljus

(Första Johannesbrevet 1:5–7)

Detta är det budskap som vi har hört av Jesus Kristus och förkunnar för er: att Gud är ljus och att inget mörker finns i honom. Om vi säger att vi har gemenskap med honom men vandrar i mörkret, ljuger vi och handlar inte efter sanningen. Men om vi vandrar i ljuset, liksom han är i ljuset, då har vi gemenskap med varandra, och blodet från Jesus, hans son, renar oss från all synd.

Bön (Psalmer och Sånger)

Evige Gud, du som denna dag lät Jesus bli framburen i templet, låt oss leva förenade med honom, så att vi kan komma inför dig med rena hjärtan. Du som med Sonen och den heliga Anden lever och verkar från evighet till evighet. Amen.