Veckobrev vecka 42

På söndag är det gudstjänst för små och stora med scoutinvigning i Equmeniakyrkan Huskvarna kl 10.00. Scouter och scoutledare medverkar.

Kursen i HLR (Hjärt-lungräddning) kommer att hållas tisdagen den 14 november kl 17-19. Det finns platser kvar. Anmäl dig till mig!

Vardagsrummet. Jag hoppas att fler församlingsmedlemmar dyker upp när Vardagsrummet håller öppet tisdagar-torsdagar kl 15-17. Min vision och förhoppning är ju att det ska bli en plats där man vill vara. För att umgås, läsa en bok eller tidning, ta en enkel fika, handarbeta, prata, träffa vänner eller bara vara. Nu finns en vanlig kaffebryggare på plats på köksön, som gör att man enkelt kan brygga kaffe även om man bara är en eller några få personer. Bullar finns i frysen, de går snabbt att värma i mikron. Låt oss vara öppna för varandra och för de vi ännu inte känner. Vi behöver fler som håller Vardagsrummet öppet. Du skriver upp dig på anslagstavlan utanför min dörr. Fyll i ett eller fler tillfällen som passar dig, du lovar inte mer än vad du skriver upp dig för.  

_______________________________________________________________

Veckooffer (eller andra gåvor) kan sättas in på församlingens

bankgiro 358-8969 eller Swish 123 52 88 162

*Specifika gåvor till kyrkbygget märker du med ”Nya kyrkan”

_______________________________________________________________

Församlingens verksamhet de närmaste dagarna:

Söndag 22/10

10.00 Scoutgudstjänst i Equmeniakyrkan Huskvarna. Johanna predikar. Scouter och scoutledare leder gudstjänsten. Det blir sång och musik. Kyrkkaffe + korv med bröd.

16.00 Gudstjänst på arabiska. Eddy Herreborg.

Måndag 23/10

10.00 Bön i Ansgariikyrkan.

18.30 Kören träffas i Equmeniakyrkan Huskvarna.

Tisdag 24/10

9.00 Vandringsgruppen träffas vid Equmeniakyrkan Huskvarna.

10.00 Småbarnssång för barn 0–2 år med förälder.

15.00-17.00 Vardagsrummet är öppet.

Onsdag 25/10

10.00 Promenadgruppen. Samling vid Ansgariikyrkan.

15.00-17.00 Vardagsrummet är öppet.

19.00 ”Begravningsentreprenörens personliga resa” med Fredrika Moreau. Mer info finns nedan.

Torsdag 26/10

15.00-17.00 Vardagsrummet är öppet.

18.00 Scouterna har ledigt.

Fredag 27/10

11.00 Bibelsamtal och bön på Lindgården.

Söndag 29/10

10.00 Gudstjänst Johanna Johansson och Lennart Johansson. Sång Marie och Micce Rosén.

16.00 Gudstjänst på arabiska. Eddy Herreborg.

Ändringar i programmet kan ske med kort varsel.

Tema i allhelgonatid: ”Döden och livet”

Onsdag 25/10 19.00 ”Begravningsentreprenörens personliga resa” med Fredrika Moreau. Hur gör man när någon dör? Vad händer på begravningsbyrån? Kan barnen vara med? Fredrika guidar oss genom dessa och andra frågor. Hon berättar också personligt om hur det är att förlora en närstående och varför hon blev begravningsentreprenör. Det finns naturligtvis också möjlighet att ställa dina egna frågor till Fredrika.

Lördag 4/11 10.00 Minnesgudstjänst Johanna Johansson och Hans Carlén. Kyrkkaffe. För dig som av någon anledning har missat en begravning. Oavsett om du var sjuk eller om du inte var välkommen. Oavsett om det var längesedan eller nyss. Nu har du möjlighet att få det avslut som du gick miste om då. Om du vill kan du ta med en blomma/handbukett att lägga ner för den eller de du vill säga ett farväl till.

Söndag 5/11 10.00 Gudstjänst med ljuständning för församlingens under året bortgångna. Kyrkkaffe.

Onsdag 8/11 19.00 Panelsamtal om död och liv. Erik Lindfelt leder ett samtal med Anna Liv (var gift med Stefan Liv som omkom i en flygolycka), Ann-Britt Grändemark (tidigare pastor i Ansgariikyrkan och fd sjukhuspastor,), Per Sjönneby (sjukhuspastor) och Kristina Gustafsson (palliativa teamet).

Onsdag 29/11 19.00 Cafékväll med Anna Takanen. Hon talar om sorg och saknad utifrån sin debutbok ”Sörjen som blev”. Hennes pappa var fyra år, när han kom som krigsbarn från Finland till Sverige 1942. ”Det tar fyra generationer innan ett krig går ur en familj. Jag är den tredje generationen”, säger Anna.

Veckans böneämnen:

– Tillsammans med vår vänförsamling i Sundi-Lutete, i Kongo, ber vi om större frimodighet att berätta om vår tro på Jesus Kristus världens enda hopp, vår frälsare.

– Tillsammans med kyrkorna i Jönköping, ber vi för Korskyrkan (Evangeliska Frikyrkan EFK)

Tillsammans med Equmeniakyrkorna i vårt land ber vi för:

Region Svealand. Gud, vi ber för församlingar och Equmenia i Region Svealand. Vi ber för nya satsningar och det arbete som troget pågår. Vi ber om glädje och uthållighet i arbetet i din tjänst.

Sapmi. Gud, vi ber för samerna i Ryssland, som genom kriget har hamnat i en svår situation och inte längre kan ha kontakt med samerna i Norden. Vi ber att du ger dem uthållighet och uppmuntran i den situation som är.

Skapelsen. Gud, vi tackar för livet och ber för hela skapelsen. Vi ber om mod och villighet att lyssna till skapelsens rop i vår tid.

– Vi är en del i Equmeniakyrkans nationella bönekedja. Vi i Ansgariikyrkans församling ber för Bjursås missionsförsamling i Rättvik.

Guds ord                     20e söndagen efter trefaldighet/Att leva tillsammans När Jesus hade avslutat sina liknelser lämnade han trakten. Han kom till sin hemstad, och där undervisade han i synagogan så att man häpnade och sade: »Varifrån kommer den mannens visdom och underverk? Är det inte snickarens son? Heter inte hans mor Maria och hans bröder Jakob och Josef och Simon och Judas? Och bor inte alla hans systrar här hos oss? Varifrån har han då allt detta?« Så blev han en stötesten för dem. Men Jesus sade till dem: »En profet blir ringaktad bara i sin hemstad och i sitt hem.« Och han gjorde inte många underverk där, eftersom de inte ville tro. (Matteusevangeliet 13:53–58)

Bön (ur Psalmer och Sånger)

Barmhärtige Fader, du som dukar ditt bord för oss, sänd din Ande i våra hjärtan, så att vi delar vårt bröd med vår nästa. Genom din Son Jesus Kristus, vår Herre. Amen.

Var inte rädd! Men var rädda om varandra! Johanna Johansson, pastor