Veckobrev vecka 38

Välkommen till församlingens årsmöte lördagen den 7 oktober kl 15. Årsmöteshandlingarna är upptryckta och finns att hämta i kyrkan (i kopieringsrummet).

Redan på lördag drar vi igång Det spirar-veckan! Missa inte konserten med flera generationer av familjen Hellgren som spelar på både möjliga och omöjliga instrument. Vi har ännu inte fått in några anmälningar till Alpha-kursen, men om du vill prova är du välkommen på tisdag den 26 september. Det blir en enkel måltid och ett föredrag. Om du har frågor eller funderingar kan du prata med mig, Karl-Ivar K eller Lennart B.

Som ni kanske har sett har vi numera en hjärtstartare. Det är ju viktigt att vi är ett antal personer som vet hur den ska hanteras.Vi inbjuder därför till en kurs i HLR (Hjärt-lungräddning) för 12–15 personer. Vi får lära oss att känna igen symptomen vid en hjärtinfarkt, hur man identifierar ett plötsligt oväntat hjärtstopp samt hur man gör kompressioner och inblåsningar (dvs HLR). Vi får också lära oss hur en hjärtstartare fungerar, hur man lägger en medvetslös person i stabilt sidoläge och hur man agerar vid ett luftvägsstopp (när någon sätter i halsen). Det är Hjärtsäkras välutbildade personal som håller i kursen. Meddela mig om du är intresserad!

Vardagsrumsvärdar. Just nu saknar vi bemanning fre 29/9. Därefter minskar vi öppettiderna från 5 till 3 dagar per vecka. Så fr o m oktober har vi öppet tisdag-torsdag kl 15-17. Jag har satt upp en lapp för oktober månad, så välkomna att skriva upp er.

Påminnelse! De som fått ut en tagg (nyckelbricka) till Ansgariikyrkan ska betala en depositionsavgift på 300 kr. Flera har redan betalt, men många har också glömt (eller kanske inte fått tydlig info). Så om du inte betalt din avgift är det bra om du gör det.

Handledningsgrupperna med Roland Frick (för pastorer i Equmeniakyrkan) har varit i Immanuelskyrkan under tiden vi stått utan kyrka. Nu kommer de åter till Ansgariikyrkan, en torsdag i månaden under terminerna.

_______________________________________________________________

Veckooffer (eller andra gåvor) kan sättas in på församlingens

bankgiro 358-8969 eller Swish 123 52 88 162

*Specifika gåvor till kyrkbygget märker du med ”Nya kyrkan”

_______________________________________________________________

Församlingens verksamhet de närmaste dagarna:

Lördag 23/9 Det spirar-veckan

16.00 Konsert med familjen Hellgren. ”Musikaliskt fyrverkeri – på möjliga och omöjliga instrument.”

Söndag 24/9 Det spirar-veckan

17.00 Under ytan

Måndag 25/9 Det spirar-veckan

10.00 Bön i Ansgariikyrkan.

15.00-17.00 Vardagsrummet är öppet.

18.30 Prova på körsång i Ansgariikyrkan.

Tisdag 26/9 Det spirar-veckan

9.00 Vandringsgruppen träffas vid Ansgariikyrkan. Ta med fika och något att grilla.

10.00 Småbarnssång för barn 0–2 år med förälder.

15.00 Stickcafé.

15.00-17.00 Vardagsrummet är öppet.

18.30 Prova på Alpha. Måltid och föredrag.

Onsdag 27/9 Det spirar-veckan

10.00 Promenadgruppen. Samling vid Ansgariikyrkan. Ta med eget fika.

12.00 Sopplunch.

15.00-17.00 Vardagsrummet är öppet.

19.00 Träning för kropp, själ och ande. Anna Granat föreläser om Tikva. En träningsform med fokus på balans och inre tillit. Det blir möjlighet att prova enkla Tikva-övningar som alla kan vara med på.

Torsdag 28/9 Det spirar-veckan

10.00 Bibelsamtal och bön i Ansgariikyrkan.

15.00 Arbetsträff för Kongo.

15.00-17.00 Vardagsrummet är öppet.

18.00 Familjescout. Ansgariikyrkan.

Fredag 29/9 Det spirar-veckan

11.00 Bibelsamtal och bön på Lindgården.

15.00-17.00 Vardagsrummet är öppet.

19.00 Tacokväll för alla åldrar. Kvällen avslutas med en andakt.

Lördag 30/9 Det spirar-veckan

10.00 Vättersnäs och Österängen – förr och nu.Föreläsning och promenad med Roger Svensson. Observera tiden! (Det står fel tid i bladet)

16.00 Prova på Tikva. Ta med eget underlag om du har, annars får du låna.

Söndag 1/10 Det spirar-veckan

10.00 Gudstjänst. Johanna Johansson och Ann-Britt Gällring. Kören.

16.00 Gudstjänst på arabiska. Eddy Herreborg.

Det spirar-veckan. Lördag den 23 september – söndag den 1 oktober händer det saker varje dag. Varmt välkommen!

Ändringar i programmet kan ske med kort varsel.

Veckans böneämnen:

– Tillsammans med vår vänförsamling i Sundi-Lutete, i Kongo, ber vi för Sundiförsamlingens arbete på Sundi och i alla de byar runt Sundi där de har ansvaret för evangelisationen.

– Tillsammans med kyrkorna i Jönköpings Kristna Samarbetsråd (JKS), ber vi för Ansgariikyrkan (Equmeniakyrkan).

Tillsammans med Equmeniakyrkorna i vårt land ber vi för:

Equmenia. Gud, vi ber för Equmenia och allt arbete inför Riksstämman i november. Hjälp och led både den nationella och de regionala styrelserna i deras viktiga arbete att leda vårt barn- och ungdomsarbete på rätt väg.

Thailand. Gud, vi ber för vår systerkyrka och dess nyvalda ledarskap. Vi tackar och ber för deras stora engagemang i miljö och klimatarbete och tackar för de lärdomar vi får av deras sätt att se evangelium ihop med omsorg om skapelsen.

Skapelsen. Gud, hela Jorden är full av din härlighet, allt har sitt ursprung i dig! Men idag bär också hela jorden spår av människans girighet. Vi ber om att återfå vördnaden för livet och tilliten till din kärlek och omsorg om allt levande!

– Vi är en del i Equmeniakyrkans nationella bönekedja. Vi i Ansgariikyrkans församling ber för Bjursås missionsförsamling i Rättvik.

Guds ord                        

Nu gör jag något nytt. Det spirar redan, märker ni det inte? Jag gör en väg genom öknen, stigar i ödemarken. (Jesaja 43:19)

Och från tronen hörde jag en stark röst som sade: »Se, Guds tält står bland människorna, och han skall bo ibland dem, och de skall vara hans folk, och Gud själv skall vara hos dem, och han skall torka alla tårar från deras ögon. Döden skall inte finnas mer, och ingen sorg och ingen klagan och ingen smärta skall finnas mer. Ty det som en gång var är borta.« Och han som satt på tronen sade: »Se, jag gör allting nytt.« Och han sade: »Skriv, ty dessa ord är trovärdiga och sanna.« Och han sade till mig: »Det har skett. Jag är A och O, början och slutet. Jag skall låta den som törstar dricka fritt ur källan med livets vatten. (Upp 21:3–6)

Välsignelse (ur Bönboken – tradition och liv, nr 454)

Må Guds goda Ande andas genom dig liv och ljus. Må du andas frid, må du andas glädje, må du andas vishet, må du andas kärlek.

Var inte rädd! Men var rädda om varandra! Johanna Johansson, pastor