Veckobrev vecka 33

På söndag firar vi sommarens sista gemensamma gudstjänst med vännerna från Huskvarna. Vi är i Ansgariikyrkan och efter att vi fikat tillsammans blir det Församlingsmöte för Ansgariikyrkans församling. Vi kommer bl a att gå igenom motionerna inför Kyrkokonferensen. Du som är intresserad får gärna läsa igenom dessa i förväg. Punkt 13.1–13.6 i föredragningslistan som du hittar på https://equmeniakyrkan.se/wp-content/uploads/2023/06/kyrko-23-foredragningslista-webb.pdf

Sommarens två Våffelkvällar har varit välbesökta. Därför blir det ytterligare en Våffelkväll nu på torsdag. Välkommen!

När kan du vara värd för Vardagsrummet? Just nu har vi kyrkan öppen mån-fre kl 15-17. Skriv upp dig på de datum du kan, på listan utanför mitt kontor, eller meddela mig att du är intresserad.

Tisdag den 26 september startar vi en Alpha-kurs. Är du intresserad av att vara samtalsledare i en grupp? Eller kanske du helt enkelt vill prova på att gå kursen? Bjud gärna med en kompis, granne, arbetskamrat, släkting eller någon annan du tänker på, så kan ni gå kursen tillsammans. Det behövs också personer som kan ordna med mat vid Alpha-kvällarna. Anmäl intresse (som deltagare, kökspersonal eller samtalsledare) så snart som möjligt.

_______________________________________________________________

Veckooffer (eller andra gåvor) kan sättas in på församlingens

bankgiro 358-8969 eller Swish 123 52 88 162

*Specifika gåvor till kyrkbygget märker du med ”Nya kyrkan”

_______________________________________________________________

Församlingens verksamhet de närmaste dagarna:

Söndag 20/8

10.00 Gudstjänst i Ansgariikyrkan. Johanna Johansson och Ann-Britt Gällring. Sång Anna Eriksson. (Sista gemensamma sommargudstjänsten med Equmeniakyrkan Huskvarna). Efter kyrkfikat blir det församlingsmöte.

Måndag 21/8

19.00 Bön i Ansgariikyrkan.

Onsdag 23/8

10.00 Promenadgruppen. Samling vid Ansgariikyrkan.

16.30 Verksamhetsrådet.

Torsdag 24/8

11.00 Andakt på Österängens äldreboende. Karl-Ivar Karlsson och Maj Ljungberg

16.00 Andakt på Lindgården. Johanna Johansson, Curt Olofson och sånggrupp.

19.00 Våffelkväll som avslutas med kort andakt ca 20.30.

Fredag 25/8

11.00 Bibelsamtal och bön på Lindgården.

Lördag 26/8

11-14.30 Österängsdagen

Söndag 27/8

10.00 Gudstjänst. Johanna Johansson och Curt Olofson. Sång Jessica Göthberg.

16.00 Gudstjänst på arabiska. Eddy Herreborg.

Längre fram:

Equmeniakyrkan Kyrkokonferens: Digitala förhandlingar 3–5 september + på plats i Helsingborg 8–10 september. Ombud: Curt Olofson och Johanna Johansson.

Det spirar-veckan. Lördag den 23 september – söndag den 1 oktober händer det saker varje dag. Oftast både förmiddag, eftermiddag och kväll. Dessutom en sopplunch mitt i veckan.

Ändringar i programmet kan ske med kort varsel.

Veckans böneämnen:

– Tillsammans med vår vänförsamling i Sundi-Lutete, i Kongo, tackar vi Gud för att han sände oss sin son Jesus Kristus, världens frälsare och vårt enda hopp.

– Tillsammans med kyrkorna i Jönköpings Kristna Samarbetsråd (JKS), ber vi för Dalvikskyrkan (Evangeliska Fosterlandsstiftelsen EFS).

Tillsammans med Equmeniakyrkorna i vårt land ber vi för:

Region Öst. Gud, vi ber för Region Öst. Tack för barn och ungdomsgrupper som startar nu. Jesus, kom med närhet, frid, kraft och din Heliga Ande till alla ledare som ger av sin tid och engagemang. Låt din frid komma till oss och låt frihet och rättvisa bli tydligt i vår tid.

Nicaragua. Gud, vi ber för de många församlingarna inom Moravakyrkan i Nicaragua. Sådana som finns sedan länge och de som bildats nu i år. Vi ber om din ledning när församlingarna vill växa och fördjupas. Vi tackar dig för den evangelisationsiver som finns.

Skapelsen. Gud, vi ber för hela jorden, den planet där vi lever. Tack för skapelsens underbara skönhet och din visdom som väver livets alla trådar. Lär oss nu att leva i din vishet och leva så enkelt att andra helt enkelt kan leva.

– Vi är en del i Equmeniakyrkans nationella bönekedja. Vi i Ansgariikyrkans församling ber för Bjursås missionsförsamling i Rättvik.

Guds ord                                    11e söndagen efter trefaldighet/Tro och liv

(Jakobsbrevet 1:22–25)

Bli ordets görare, inte bara dess hörare, annars tar ni miste. Den som hör ordet men inte gör vad det säger, han liknar en man som i en spegel betraktar sitt eget ansikte: han ser sig själv men går därifrån och har strax glömt hur han såg ut. Men den som har blickat in i den fullkomliga lagen, frihetens lag, och håller sig till den och inte glömmer vad han hört utan verkligen gör något, han blir salig genom det han gör.

Bön (ur Psalmer och sånger)

Helige Gud, vi ber om ärlighet i vår tro och rättrådighet i våra gärningar. Hjälp oss att göra det goda vi vill så att vår tro och din nåd speglas i våra liv. Genom Jesus Kristus, vår Herre. Amen.

Var inte rädd! Men var rädda om varandra! Johanna Johansson, pastor