Veckobrev vecka 24

Våffelkvällar! Boka redan nu in sommarens våffelkvällar: torsdag 29/6 och 20/7 kl 19-20.30. (Det är Bodil som ansvarar).

De gemensamma gudstjänsterna med Huskvarna startar den 25 juni i Ansgariikyrkan och sedan har vi varannan vecka. Kaxholmen har bett att få vara med under tre veckor i sommar – den 30 juli (i Kaxholmen), 6 augusti (i Ansgarii) och 13 augusti (i Huskvarna).

Fick du kanske med dig fel jacka hem från Ansgariikyrkan den 28/5??? Britt-Marie H saknar sin ljusgrå jacka, med kapuschong. Den har dragkedja, men inga knappar. Kvar i kyrkan hänger en liknande ljusgrå jacka (med både knappar och dragkedja, men utan kapuschong). Det vore fint om detta kunde ordna sig, så jackorna kommer hem till sina rätta ägare.

Pastorn har semester under juli månad.

_______________________________________________________________

Veckooffer (eller andra gåvor) kan sättas in på församlingens

bankgiro 358-8969 eller Swish 123 52 88 162

*Specifika gåvor till kyrkbygget märker du med ”Nya kyrkan”

_______________________________________________________________

Församlingens verksamhet de närmaste dagarna:

Söndag 18/6

10.00 Gudstjänst Johanna Johansson och Gunnel Olofson. Sång Lennart Johansson.

16.00 Gudstjänst på arabiska. Eddy Herreborg.

Måndag 19/6

19.00 Bön i Ansgariikyrkan.

Onsdag 21/6

10.00 Promenadgruppen. Samling vid Ansgariikyrkan.

Fredag 23/6 Midsommarafton

11.00 Bibelsamtal och bön i Konferensrummet, Lindgården.

Söndag 25/6

10.00 Gudstjänst. Johanna Johansson och Lennart Johansson.

16.00 Gudstjänst på arabiska. Eddy Herreborg.

Lite längre fram:

Tisdag 27/6

14.30 Andakt Rosengårdens äldreboende. Karl-Ivar K, Curt O och sånggrupp.

Torsdag 29/6

11.00 Andakt på Österängens äldreboende. Karl-Ivar Koch Maj Ljungberg.

19.00 Våffelkväll i Ansgariikyrkan.

Ändringar i programmet kan ske med kort varsel.

Veckans böneämnen:

– Tillsammans med vår vänförsamling i Sundi-Lutete, Kongo, ber vi om öppnade hjärtan och villighet att höra och villighet att följa Jesus när han kallar oss till tjänst.

– Tillsammans med kyrkorna i Jönköping ber vi för Råslätts församlingsgemenskap (SAM/EFK)

Tillsammans med Equmeniakyrkorna i vårt land ber vi för:

Sápmi. Gud, vi ber för församlingarna i Sápmi och om att de ska finna vägar för att öppna för samisk kultur. Vi ber också särskilt för samerna i Ryssland, som nu är avskurna från övriga Sápmi och vi ber för de samiska kristna på Kolahalvön.

Region Svealand. Gud, vi ber för Region Svealand, vi ber för alla de många sommarhem och lägergårdar som nu öppnat för säsongen. Vi tackar dig Gud, för härliga, soliga, glada möten och vi ber om din närvaro i allt som kommer att ske på dessa viktiga platser under sommaren. Särskilt ber vi för mötesplatserna Vägsjöfors herrgård och Uskavigården.

Skapelsen. Gud, vi ber om hjälp att leva i fred med hela skapelsen och att gå kärlekens väg på jorden.

– Vi är en del i Equmeniakyrkans nationella bönekedja. Vi i Ansgariikyrkans församling ber för Bjursås missionsförsamling i Rättvik.

Guds ord                         2a söndagen efter trefaldighet/Kallelsen till Guds rike

(Markusevangeliet 2:13–17)

Jesus gick längs sjön igen. Alla människor kom till honom, och han undervisade dem. När han gick där fick han se Levi, Alfaios son, sitta utanför tullhuset, och han sade till honom: »Följ mig!« Och Levi steg upp och följde honom.När Jesus sedan låg till bords i hans hus var det många tullindrivare och syndare som låg till bords tillsammans med honom och hans lärjungar, för det var många som följde honom. När de skriftlärda bland fariseerna fick se att han åt med syndare och tullindrivare sade de till hans lärjungar: »Äter han med tullindrivare och syndare?« Jesus hörde det och sade: »Det är inte de friska som behöver läkare, utan de sjuka. Jag har inte kommit för att kalla rättfärdiga, utan syndare.«

Bön (ur Psalmer och sånger)

Jesus Kristus, som inbjuder oss att följa dig, gör oss öppna och beredda så att vi känner igen din kallelse och med förtröstan tar emot det liv som du ger oss i ditt rike nu och i evighet. Amen.

Var inte rädd! Men var rädda om varandra! Johanna Johansson, pastor