Veckobrev v 5

Save the Date! Det är ett numera ganska populärt uttryck, som innebär att du ska se till att du är ledig det aktuella datumet redan nu och att mer information kommer senare. Vi som haft chansen att komma in och titta i den nya kyrkan förstår att det är mycket kvar att göra, även om mycket också är gjort. I samordningsgruppen har man ändå kommit fram till ett realistiskt datum för när det ska kunna vara klart. Datum för Invigningshelgen är därmed satt till den 28–30 april. Så se till att det finns plats i din kalender den helgen, mer information kommer senare. Save the Date!

Naturligtvis måste vi reservera oss för att allting kanske inte går som planerat.Logistik och långa leveranstider är bara några av de saker som kan riskera att stjälpa vår tidsplan. Vi behöver därför hjälpas åt att be för att allt löser sig och faller på plats, så att vi kan ha invigningen Valborgsmässohelgen.

Andra datum att ha koll på är att vi har Församlingsmöten både söndagen den 12/2 (efter gudstjänsten) och tisdagen den 28/2 kl 18.

I veckan som kommer är jag i Stockholm ons-tors (8–9 februari). Det blir ett nytt försök att gå kursen Arkeologi och Bibelns historia som jag påbörjade våren 2020, men som blev inställd pga av pandemin. Vi har ytterligare några studietillfällen under våren och sedan en resa till Israel/Palestina den 1–11 juni. Det ska bli väldigt spännande, med både kursen och resan!

_______________________________________________________________

Veckooffer (eller andra gåvor) kan sättas in på församlingens

bankgiro 358-8969 eller Swish 123 52 88 162

Specifika gåvor till kyrkbygget märker du med ”Nya kyrkan”

_______________________________________________________________

Församlingens verksamhet de närmaste dagarna:

Lördag 4/2

19.30 Connect – ungdomsmöte i Immanuelskyrkan. Peter Bernhardsson talar.

Söndag 5/2

10.00 Gudstjänst Johanna Johansson och Karl-Ivar Karlsson. Sång Pär Thibom och Anders Tingsvik. Samlingssalen, Lindgården.

16.00 Gudstjänst på arabiska. Eddy Herreborg. Samlingssalen, Lindgården.

Måndag 6/2

18.30 Körövning i Equmeniakyrkan Huskvarna.

19.00 Bön hemma hos Gunnel Karlsson, Andréevägen 72.

Tisdag 7/2

9.00 Vandringsgruppen. Samling vid Equmeniakyrkan Huskvarna.

Onsdag 8/2

10.00 Promenadgruppen. Samling vid Ansgariikyrkan (Severins parkering).

Torsdag 9/2

11.00 Andakt på Österängens äldreboende Karl-Ivar Karlsson.

Fredag 10/2

11.00 Bibelsamtal och bön. Konferensrummet, Lindgården.

Söndag 12/2

10.00 Gudstjänst med nattvard. Leif Larsson och Ann-Britt Gällring. Sång Clas Adolfsson. Samlingssalen, Lindgården. Församlingsmöte efter gudstjänsten. Ärenden: 1) Förvaltning av Ansgariikyrkans kapital och 2) Inköp av begagnad orgel

Det är ytterligare ett Församlingsmöte inplanerat tisdagen 28 februari kl 18. Ärenden meddelas senare.

Ändringar i programmet kan ske med kort varsel. Var rädda om varandra och stanna hemma vid förkylningssymptom.

Veckans böneämnen:

– Tillsammans med vår vänförsamling i Sundi-Lutete, ber vi för fred och demokrati i hela Kongo Kinshasa. Vi ber för kyrkorna i deras viktiga roll i denna process.

– Tillsammans med kyrkorna i Jönköping ber vi för Dalvikskyrkan (Evangeliska Fosterlandsstiftelsen EFS)

Tillsammans med Equmeniakyrkorna i vårt land ber vi för:

Region Mitt. Gud, vi ber för församlingar och Equmeniaföreningar i Region Mitt. Tack för vänskap och nya möten, tack för både uthållighet och otålighet och för viljan att fortsätta leva och dela tro i vår tid.

Kina. Gud, vi ber om en ökad frihet för det kinesiska folket i stort. Vi ber speciellt för de som tillhör någon av de grupperingar som är särskilt kringskurna och för de som de som vågar höja sin röst. Vi ber också för seminariet i Wuhan och skolans 128 elever och personal.

Skapelsen. Gud, vi tackar och ber för hela skapelsen, för alla levande varelser, all växtlighet, för den väv av liv som vi är en del av, på land och i hav.

– Vi är en del i Equmeniakyrkans nationella bönekedja. Vi i Ansgariikyrkans församling ber för Centrumkyrkan Flen.

Guds ord                                               Kyndelsmässodagen/Uppenbarelsens ljus

(Mika 7:7–8)

Jag spanar efter Herren, jag väntar på Gud, min räddare: min Gud skall höra mig. Triumfera inte, du min fiende! Jag har fallit men reser mig igen, jag sitter i mörker, men Herren är mitt ljus.

Välsignelse (ur Bönboken – tradition och liv, nr 141)

O Herre, du som skapat stjärnorna och från vilken skapelseljusets för evigt strålar; välsigna oss och fyll oss med liv och kärlek. Må Jesu lågas ljus lysa klart i oss alla livets dagar och nätter. Amen

Var inte rädd! Men var rädda om varandra! Johanna Johansson, pastor