Veckobrev v 2

Åtminstone sedan december har sjukdomar ställt till det i vår planering av gudstjänster och andra samlingar och det verkar som om det fortsätter så ytterligare en tid. Nu finns det ju inte längre några restriktioner i samhället, men det är fortfarande viktigt att vi är rädda om varandra. Stanna hemma om du är sjuk, även om det bara är små symptom. Även om du själv kanske inte blir så sjuk, så kan de du smittar bli rejält sjuka. Eller så visar det sig att det blir värre dagen efter och då har du själv redan hunnit smitta många. Jag vet att pliktkänslan är stor och då är det lätt att ignorera små symptom. Men det mesta går att lösa, det finns oftast andra som kan rycka in. Det tycker jag den här perioden med många sjuka har visat. Det har alltid funnits andra människor som kan rycka in. Även i gudstjänsten nu på söndag har det blivit ändringar av både gudstjänstledare och när det gäller sång och musik.

Tack Gud, för att du hjälper oss att ta ansvar för andra, genom att inte sprida smitta. Tack Gud, för att du hjälper oss att ta ansvar för oss själva, genom att inte utföra de arbetsuppgifter vi inte orkar efter att vi varit sjuka. Hjälp oss att vara rädda om varandra. Hjälp oss att våga lämna det vi inte klarar till andra. Hjälp oss att stödja varandra. Tack Gud, för att det finns andra som är beredda att gå in när vi själva inte kan. Tack för att vi får lita till dig, att du löser allt som känns svårt eller omöjligt för oss. Amen

Ekumeniska böneveckan i Jönköping börjar på tisdag. Det finns många tillfällen att besöka olika kyrkor för bön.

Immanuelskyrkan: Tidebön tis-fre kl 8.45-9

Råslätts församlingsgemenskap: Bön och lovsång tisdag kl 9-9.45

Fjällstugan: Bön tisdag kl 10

Pingstkyrkan: Bön tisdag kl 11-12, Bön torsdag kl 18.30-19.30

Frälsningsarmén: Lunchbön tisdag kl 12

Allianskyrkan: Bön och lovsång tis-tor kl 18-19

Sofiakyrkan: Middagsbön onsdag kl 12, Middagsbön fredag kl 12

Råslätts kyrka: Middagsbön onsdag kl 12, Morgonbön torsdag kl 8.30, Middagsbön fredag kl 12

Korskyrkan: Bön tor kl 11

Ansgariikyrkan (Lindgården): Bibelsamtal och bön fre kl 11-12

På kvällen den 22 januari är det gemensam avslutning på den ekumeniska böneveckan i Sofia kyrka kl 18. Vi i Ansgariikyrkans församling samlas vid Västra torgets södra del kl 17.15 (den parkliknande grönytan i hörnet Kapellgatan/ Gjuterigatan). Fackeltåget avgår 17.30 mot Sofiakyrkan, där de olika fackeltågen möts utanför och lovsjunger tillsammans en stund innan dörrarna öppnas.

Vill du gå med i fackeltåget? Anmäl dig till pastor Johanna senast tisdag, så vi vet hur mycket facklor vi behöver köpa in. (Jag har ledig helg lördag-måndag, men sms eller mail fungerar dessa dagar).

Församlingens verksamhet de närmaste dagarna:

Söndag 15/11

10.00 Gudstjänst. Sänds även i närradion Samradio 98,5 MHz. Göran Ljungberg, Ann-Britt Gällring och Lennart Bergström. Sång och musik Christer Ramefelt och Karin Zätterman. Samlingssalen, Lindgården.

Måndag 16/1

18.30 Körövning i Equmeniakyrkan Huskvarna.

19.00 Bön hemma hos Gunnel Karlsson, Andréevägen 72.

Tisdag 17/1

9.00 Vandringsgruppen. Samling vid Equmeniakyrkan Huskvarna.

Onsdag 18/1

10.00 Promenadgruppen. Samling vid Ansgariikyrkan (Severins parkering).

Torsdag 19/1

18.00 Scouterna träffas i Equmeniakyrkan Huskvarna.

Fredag 20/1

11.00 Bibelsamtal och bön. Samlingssalen, Lindgården.

Söndag 22/11

10.00 Ekumenisk gudstjänst tillsammans med Österängskyrkan. Kjell Danfors och Johanna Johansson. Sång Anna Sickeldal. Samlingssalen, Lindgården.

18.00 Ekumenisk bönekväll i Sofiakyrkan. 17.30 Fackeltåg från Västra torget.

Församlingsmöte onsdagen den 25 januari kl 18.00 på Lindgården. Ärende: Beslutsärenden kring kyrkbygget.

Ändringar i programmet kan ske med kort varsel. Var rädda om varandra och stanna hemma vid förkylningssymptom.

Om du vill ge en gåva till kyrkbygget använder du vårt bankgiro eller swish (se nedan) och märker din gåva ”Nya kyrkan”.

_______________________________________________________________

Veckooffer (eller andra gåvor) kan sättas in på

församlingens bankgiro 358-8969 eller Swish 123 52 88 162

_______________________________________________________________

Veckans böneämnen:

– Tillsammans med vår vänförsamling i Sundi-Lutete, Kongo, tackar vi Gud för att bygget av vår nya kyrka är i full gång. Gud, hjälp oss att tjäna dig, med glädje, du är ju vår Herre.

– Tillsammans med kyrkorna i Jönköping ber vi för Immanuelskyrkan (Equmeniakyrkan)

Tillsammans med Equmeniakyrkorna i vårt land ber vi för:

Region Nord. Gud, vi ber för bibelskolan Bibelfjäll i Hemavan. Välsigna lärare och elever som tillsammans söker fördjupa relationen med dig, fjället och med varandra. Vi ber för Växtpoolen i Norrbotten, och för församlingarna i region Nord. Visa oss din väg. Vi ber också för Equmeniakyrkans internationella mission. Gud, låt ditt rike komma.

Estland. Gud, vi ber för Unionskyrkan i Estland och det sociala arbete som bedrivs genom Friend to Friend. Tack för engagerade medarbetare i projekt och secondhand-butiker. Vi ber särskilt för Children´s Room i Narva på gränsen till Ryssland, där barn från utsatta hem med alkoholism får mat, läxhjälp och omsorg.

Skapelsen. Gud, vi ber om att fyllas av kärlek till hela din skapelse och om ögon som ser storheten i dina verk! Lär oss att leva med större varsamhet.

– Vi är en del i Equmeniakyrkans nationella bönekedja. Vi i Ansgariikyrkans församling ber för Centrumkyrkan Flen.

Guds ord                                               2 sön e trettondagen/Livets källa

(Uppenbarelseboken 22:16–17)

”Jag, Jesus, har sänt min ängel till er för att vittna om detta i församlingarna. Jag är skottet från Davids rot och hans ättling, den strålande morgonstjärnan.” Och Anden och bruden säger: ”Kom!” Och den som hör det skall säga: ”Kom!” Och den som törstar skall komma. Och den som vill skall fritt få dricka av livets vatten.

Bön (ur Psalmer och Sånger)

Livets Gud, för oss till brunnar med levande vatten och var för oss en källa som ger liv i överflöd. I Jesu namn. Amen

Var inte rädd! Men var rädda om varandra! Johanna Johansson, pastor