Veckobrev v 41

Under veckan har modulerna ställts på plats på tomten. Om du inte redan har varit där, så ta gärna en sväng och titta på bygget.

Den som är sugen på en bibelhelg med David Lund på temat ”Öppen kyrka” & ”Klimat och hållbarhet”, är välkommen till Equmeniakyrkan Huskvarna. Lördag 29/10 kl 15-18 Bibelstudium och fika. Det är också en gudstjänst på söndagen kl 10, men den krockar med vår egen gudstjänst på Lindgården.

Församlingens verksamhet de närmaste dagarna:

Söndag 16/10

10.00 Gudstjänst med scoutinvigning i Equmeniakyrkan Huskvarna. En gudstjänst för alla åldrar. Medverkan av barn och ledare från equmenia-grupperna. Efter gudstjänsten blir det korvgrillning och skrabbelucker.

16.00 Gudstjänst på arabiska. Eddy Herreborg. Samlingssalen, Lindgården.

Måndag 17/10

19.00 Bön hemma hos Gunnel Karlsson.

Tisdag 18/10

9.00 Vandringsgruppen. Samling vid Equmeniakyrkan Huskvarna.

Onsdag 19/10

10.00 Promenadgruppen. Samling vid Ansgariikyrkan (Severins parkering).

17.00 Styrelsemöte på Lindgården.

Torsdag 20/10

11.00 Andakt på Österängens äldreboende. Karl-Ivar Karlsson och Maj Ljungberg.

18.00 Scouterna har patrullkväll i Equmeniakyrkan Huskvarna.

Fredag 21/10

11.00 Bibelsamtal och bön. Samlingssalen, Lindgården.

Söndag 23/10

17.00 Under Ytan – gudstjänst med nattvard.

Ändringar i programmet kan ske med kort varsel.

Var rädda om varandra och stanna hemma vid förkylningssymptom.

_____________________________________________________________________

Veckooffer (eller andra gåvor) kan sättas in på

församlingens bankgiro 358-8969 eller Swish 123 52 88 162

_____________________________________________________________________

Böneämnen v 41:

– Vår vänförsamling i Sundi-Lutete har ett stort ansvar för sjukhuset i Sundi, för hälsovården i distriktet och för alla de dispensärer som finns i de större byarna runt Sundi. Det är långa, svåra och kostsamma transporter och det är brist på sjukvårdsmaterial, el och rent vatten. Under oktober månad ber vi för de personer som arbetar med hälso- och sjukvården i området. Vi ber att de ska kunna utföra sina uppgifter på bästa sätt och vi ber om tillgång till rent vatten, el och till det sjukvårdsmaterial som behövs. Vi ber också för ekonomin och för att vägarna och transporterna ska bli säkrare.  

– Tillsammans med kyrkorna i Jönköping ber vi för Frälsningsarmén Södra Vätterbygden

Tillsammans med Equmeniakyrkorna i vårt land ber vi för:

Diakoni. Gud, vi ber för det diakonala arbetet i församlingar runt om i landet. För mötet mellan människor där vi kan räcka varandra handen och finna ny kraft. Vi ber för dem vi samarbetar med för att möta behov. Tack för omsorgens glädje!

Filippinerna. Gud, vi ber om fortsatt enhet inom vår systerkyrka UCCP i Filippinerna. Vi står tillsammans med dem i en situation där starka krafter försöker slå sönder kyrkans enhet när man väljer att stå upp mot orättfärdighet och våld i samhället. Kristus, du är vår fred!

– Vi är en del i Equmeniakyrkans nationella bönekedja. Vi i Ansgariikyrkans församling ber för Centrumkyrkan Flen.

Guds ord                                               18:e sön efter trefaldighet/Att lyssna i tro

(Markusevangeliet 10:17–27)

När Jesus skulle fortsätta sin vandring sprang en man fram och föll på knä för honom och frågade: »Gode mästare, vad skall jag göra för att vinna evigt liv?« Jesus svarade: »Varför kallar du mig god? Ingen är god utom Gud. Du kan budorden: Du skall inte dräpa, Du skall inte begå äktenskapsbrott, Du skall inte stjäla, Du skall inte vittna falskt, Du skall inte ta ifrån någon det som är hans, Visa aktning för din far och din mor

»Mästare«, sade mannen, »allt detta har jag hållit sedan jag var ung.« Jesus såg på honom med kärlek och sade: »Ett fattas dig. Gå och sälj allt du har och ge åt de fattiga; då får du en skatt i himlen. Kom sedan och följ mig.« Vid de orden mörknade mannen och gick bedrövad sin väg, för han ägde mycket. Jesus såg sig om och sade till sina lärjungar: »Hur svårt blir det inte för dem som har pengar att komma in i Guds rike!« Lärjungarna blev bestörta över hans ord, men Jesus sade igen: »Mina barn, hur svårt är det inte att komma in i Guds rike! Det är lättare för en kamel att komma igenom ett nålsöga än för en rik att komma in i Guds rike.« De blev ännu mer förskräckta och sade till varandra: »Vem kan då bli räddad?« Jesus såg på dem och sade: »För människor är det omöjligt, men inte för Gud. Ty för Gud är allting möjligt.«

Bön (ur Psalmer och Sånger)

Barmhärtige Gud, ge oss fasthet i vår tro, iver att söka din vilja och mod att leva efter den. Hjälp oss att lyda dig mer än människor. I Jesu namn. Amen

Var inte rädd! Men var rädda om varandra! Johanna Johansson, pastor