Veckobrev v 40

Kom ihåg församlingens årsmöte! Lördagen den 8 oktober kl 15.00. Det blir servering (typ smörgåstårta). Förutom sedvanliga förhandlingar, kommer det även information om bygget av nya kyrkan och möjlighet att ställa frågor.

På söndag har vi Årshögtid. Framtidsgruppen ansvarar för gudstjänsten, men även för efterföljande Församlingsforum, då vi får fundera kring församlingen. Vilka är vi? Vad utmärker vår församling? Vad är vårt ”DNA”?

Ladda – en ledardag. Lördag 15 oktober. En dag för alla i ledaruppdrag, både i församling och Equmenia. Sex olika platser – samma tid, samma innehåll. (Jag föreslår att du anmäler dig till träffen i Immanuelskyrkan Jönköping). En mötesplats för inspiration och växt, gemenskap och gudsmöten. Dagen innehåller storsamlingar, valbara seminarier, tid för samtal, fika och gudstjänst. Delar av innehållet är gemensamt i form av digitala sändningar, medan övrigt program är lokalt. Anmälan senast måndag 10 oktober. Följ länken för att få veta mer:

https://equmeniakyrkan.se/ost/ladda-en-ledardag/

_____________________________________________________________________

Veckooffer (eller andra gåvor) kan sättas in på

församlingens bankgiro 358-8969 eller Swish 123 52 88 162

_____________________________________________________________________

Församlingens verksamhet de närmaste dagarna:

Lördag 8/10

15.00 Församlingens Årsmöte. Samlingssalen, Lindgården. Servering.

19.30 Connect ungdomsmöte i Fjällstugan.

Söndag 9/10

10.00 Årshögtid – Gudstjänst ”Vidare mot Framtiden!” Johanna Johansson m fl från Framtidsgruppen. Sång Anna Eriksson. Bön- och offerdag för Equmenia (nationellt). Samlingssalen, Lindgården. Servering. Församlingsforum med Framtidsgruppen: Ansgariikyrkans församling – vilka är vi? Vad utmärker vår församling? Vad är vårt ”DNA”?

Måndag 10/10

19.00 Bön hemma hos Ann-Britt Gällring.

Tisdag 11/10

9.00 Vandringsgruppen. Samling vid Equmeniakyrkan Huskvarna.

15.00 Stickcafé. Ljusgården, Lindgården.

Onsdag 12/10

10.00 Promenadgruppen. Samling vid Ansgariikyrkan (Severins parkering).

Torsdag 13/10

Inga scouter idag.

Fredag 14/10

11.00 Bibelsamtal och bön. Samlingssalen, Lindgården.

Lördag 15/10

9.00 Ladda – en ledardag. Arr: Region Öst. Plats: Immanuelskyrkan Jönköping (finns på fler platser i regionen). Anmälan senast måndag 10 oktober.

Söndag 16/10

10.00 Gudstjänst med scoutinvigning i Equmeniakyrkan Huskvarna. En gudstjänst för alla åldrar. Medverkan av barn och ledare från equmenia-grupperna. Efter gudstjänsten blir det korvgrillning och skrabbelucker.

Ändringar i programmet kan ske med kort varsel.

Var rädda om varandra och stanna hemma vid förkylningssymptom.

Böneämnen v 40:

– Vår vänförsamling i Sundi-Lutete har ett stort ansvar för sjukhuset i Sundi, för hälsovården i distriktet och för alla de dispensärer som finns i de större byarna runt Sundi. Det är långa, svåra och kostsamma transporter och det är brist på sjukvårdsmaterial, el och rent vatten. Under oktober månad ber vi för de personer som arbetar med hälso- och sjukvården i området. Vi ber att de ska kunna utföra sina uppgifter på bästa sätt och vi ber om tillgång till rent vatten, el och till det sjukvårdsmaterial som behövs. Vi ber också för ekonomin och för att vägarna och transporterna ska bli säkrare.  

– Tillsammans med kyrkorna i Jönköping ber vi för Immanuelskyrkan (Equmeniakyrkan)

Tillsammans med Equmeniakyrkorna i vårt land ber vi för:

Equmenia. Gud, vi ber för Equmenia – för lokala föreningar, för regioner och nationell organisation. Tack för alla som engagerar sig för att föreningar ska fungera och kunna ge barn och unga möjlighet till meningsfull fritid och goda möten, med Dig och med varandra!

Globalt. Gud, vi ber för Jorden, vårt hem i kosmos. Heliga Ande, skapa oss på nytt till ansvar och tjänst för livets skull! Gud, tack för din världsvida kyrka som vi får vara del av. Tack för de samarbetskyrkor vi delar gemenskapen med, tack för de nätverk och sammanhang där vi kan verka. Vi ber också för alla missionärer och alla som arbetar med det internationella arbetet i Equmeniakyrkan, runt om i världen och här hemma.

– Vi är en del i Equmeniakyrkans nationella bönekedja. Vi i Ansgariikyrkans församling ber för Centrumkyrkan Flen.

Guds ord                                               Tacksägelsedagen/Lovsång

(Psaltarpsalm 65:9–14)

De som bor vid jordens ändar står häpna inför dina mäktiga gärningar,

öster och väster fyller du med jubel.

Du tar dig an jorden och ger den regn, du gör den bördig och rik.

Guds flod är full av vatten.

Du får säden att växa, du sörjer för jorden.

Du vattnar åkerns fåror och jämnar ut dess tiltor.

Med regnskurar gör du jorden mjuk, du välsignar det som växer.

Du kröner året med goda gåvor, där du går fram gror feta skördar.

Ödemarkens beten frodas, höjderna klär sig i jubel.

Ängarna smyckas av fårhjordar och dalarna höljer sig i säd.

Allt är jubel och sång.

Bön (ur Psalmer och Sånger)

Gud, som har skapat världen, vi tackar dig för arbete och vila, för dag och natt, för människor och djur och för allt det sköna i din värld. Främst tackar vi dig för din största gåva, Jesus Kristus, som omsluter allt med välsignelse. Din är äran i evighet. Amen

Var inte rädd! Men var rädda om varandra! Johanna Johansson, pastor