Veckobrev v 38/Kallelse till Årsmöte

Kallelse till Årsmöte för Ansgariikyrkans församling. Lördagen den 8 oktober kl 15.00 har vi årsmöte. Det blir servering (typ smörgåstårta). Förutom sedvanliga förhandlingar, kommer det även information om bygget av nya kyrkan och möjlighet att ställa frågor.

Årsmöteshandlingarna finns att hämta nu på söndag, i samband med gudstjänsten på Lindgården.

Söndagen den 9 oktober har vi Årshögtid. Framtidsgruppen ansvarar för gudstjänsten, men också för efterföljande Församlingsforum då vi får fundera kring församlingen. Vilka är vi? Vad utmärker vår församling? Vad är vårt ”DNA”?

Equmenias årsmöte är tidigarelagt och hålls redan nu på torsdag 29/9.

Jag tog en sväng och tittade på kyrktomten igår. L-stöden har kommit och de ska placeras ut på plats under nästa vecka. Nu på söndag anländer de personer som ska montera upp modulerna. (De kommer att bo på Lindgården). De har en del förberedelsearbete att göra innan det är dags att sätta upp själva byggnaden. Bland annat ska de plintar placeras ut, som modulerna ska vila på.

Någonstans har det stått fel datum för Andakten på Lindgårdens äldreboende. Men det är naturligtvis på torsdag, precis som vanligt, som vi ska vara där.

10.00 Gudstjänst Johanna Johansson och Lennart Johansson. Sång Curt Olofson. Utblick. Samlingssalen, Lindgården.

19.00 Bön hemma hos Ann-Britt Gällring, Birkagatan 10.

9.00 Vandringsgruppen. Samling vid Equmeniakyrkan Huskvarna.

15.00 Arbetsträff för Kongo hemma hos Olofsons.

17.00 Verksamhetsrådet. Träffas hemma hos Angela.

16.00 Andakt på Lindgårdens äldreboende. Johanna Johansson, Curt Olofson och sånggrupp.

18.00 Scouterna. Mörkerspårning. Samling vid Ansgariikyrkan (Severins parkering).

20.00 Equmenias årsmöte hemma hos Catharina Mars.

11.00 Bibelsamtal och bön. Samlingssalen, Lindgården.

11.30 Samradio 98,5 MHz. Fredagsförmiddag med Sven-Ove Rylner. Samtalsprogram med Johan Einarsson, Karl-Ivar Karlsson, Curt Olofson, S-O Rylner: ”Pensionerade medarbetare – en tillgång eller belastning”.

10.00 Gudstjänst med nattvard. Ulrika Grahnath och Karl-Ivar Karlsson. Sång Clas Adolfson. Samlingssalen, Lindgården.

16.00 Gudstjänst på arabiska. Eddy Herreborg. Samlingssalen, Lindgården.

Var rädda om varandra och stanna hemma vid förkylningssymptom.

Böneämnen v 38:

– Tillsammans med vår vänförsamling i Sundi-Lutete ber vi, under september månad, för barnen och ungdomarna i våra församlingar. Vi ber att de som hittat tron ska få kraft att i vardagen våga stå upp för sin tro. Vi ber att de ska få vara förebilder för sina icke kristna kamrater. Vi ber också att de ska vara lyhörda när Gud kallar dem till olika uppgifter i Guds rike.

– Tillsammans med kyrkorna i Jönköping ber vi för Råslätts församlingsgemenskap (SAM/EFK)

Equmenia. Vi ber för Equmenias alla grupper och verksamheter runt om i landet. Tack för vardagsmöten och speciella tillfällen, för din närvaro i smått och stort.

Israel/Palestina. Gud, vi ber om en rättvis fred i Israel och Palestina. Vi ber för det nya studiematerialet som tagits fram av Sabeel och Bilda; ”Ge Bibeln utrymme att göra skillnad i världen”. Vi ber att det materialet ska få fördjupa vår förståelse och kunskap om hur det är att leva i Israel och Palestina. Vi ber för de kristna kyrkorna i det heliga landet.

– Vi är en del i Equmeniakyrkans nationella bönekedja. Vi i Ansgariikyrkans församling ber för Centrumkyrkan Flen.

Guds ord                         15:e söndagen efter trefaldighet/Ett är nödvändigt

(Nehemja 9:19–21)

Du övergav inte våra fäder i öknen, ty din barmhärtighet är stor.

Molnpelaren vek inte från dem om dagen utan ledde dem på deras väg. Eldpelaren lyste för dem om natten på den väg de skulle gå.

Du gav dem din goda ande för att undervisa dem. Du vägrade dem inte manna att äta, du gav dem vatten i deras törst. I fyrtio år sörjde du för dem i öknen så att de inte saknade något. Deras kläder slets inte ut, och deras fötter svullnade inte.

Bön (ur Psalmer och sånger)

Barmhärtige Gud, när oro och bekymmer får makt över oss, hjälp oss då att vila i dig, skilja mellan stort och smått och lämna framtiden i dina händer. I Jesu namn. Amen