Veckobrev v 37

Vi har blivit tvungna att ändra datum för Arbetsträff för Kongo, eftersom det blev lite krockar i kalendern. Vi flyttar det en vecka, så ni är välkomna till Curt och Gunnel tisdagen den 27/9 istället.

Region Öst är fortfarande kvar vid Södra Vätterbygdens folkhögskola, men har bytt till mer funktionella lokaler. Som medarbetare var jag inbjuden till Kick-off/öppet hus i onsdags. Det var fint att få träffa så många av kollegorna inom Equmeniakyrkan, det har ju inte blivit så många tillfällen under pandemin. Vi fick lyssna till Edvard Wiberg, som höll en intressant föreläsning om ”En generationsöverskridande gemenskap”.

17.00 Under Ytan. Gudstjänst med nattvard och flera olika bönestationer. Smörgåsfika efter gudstjänsten. Samlingssalen, Lindgården.

19.00 Bön hemma hos Ann-Britt Gällring, Birkagatan 10.

9.00 Vandringsgruppen. Samling vid Equmeniakyrkan Huskvarna.

14.30 Andakt på Rosengårdens äldreboende. Johanna Johansson, Curt Olofson och sånggrupp.

15.00 Arbetsträff för Kongo. Ändrat till 27/9

16.00 Styrelsen träffas på Lindgården.

16.00 Konfa Extended. Anna-rummet, Lindgården.

11.00 Andakt på Österängens äldreboende. Karl-Ivar Karlsson och Maj Ljungberg.

17.00 Framtidsgruppen träffas på Lindgården.

18.00 Scouterna. Patrullkväll i Gläntan. Samling vid Ansgariikyrkan (Severins parkering).

11.00 Bibelsamtal och bön. Samlingssalen, Lindgården.

10.00 Gudstjänst Johanna Johansson och Lennart Johansson. Sång Curt Olofson.

Samlingssalen, Lindgården.

Var rädda om varandra och stanna hemma vid förkylningssymptom.

Böneämnen v 35:

– Tillsammans med vår vänförsamling i Sundi-Lutete ber vi, under september månad, för barnen och ungdomarna i våra församlingar. Vi ber att de som hittat tron ska få kraft att i vardagen våga stå upp för sin tro. Vi ber att de ska få vara förebilder för sina icke kristna kamrater. Vi ber också att de ska vara lyhörda när Gud kallar dem till olika uppgifter i Guds rike.

– Tillsammans med kyrkorna i Jönköping ber vi för Adventkyrkan (Sjundedagsadventisterna)

Musik och kreativa uttryck. Gud, du talar till oss på olika sätt. Tack för alla konstverk och bilder vi har i våra kyrkor. Vi ber om inspiration för konstnärer och fotografer som arbetar i din närhet. Ge dem frimodighet att dela med sig av sina berättelser med uttryck inspirerade av dig.

Kongo Brazzaville. Vi ber för Kongo Brazzaville, att de nya missionärer som rest dit skall komma in i sina arbetsuppgifter och få ett bra samarbete med Evangeliska kyrkan och vår gemensamma biståndsorganisation ASUdh. Vi ber för kyrkans ledarskap och kyrkoledaren Alain Bakoua om vishet till att leda kyrkan till enhet och ekonomisk stabilitet.

– Vi är en del i Equmeniakyrkans nationella bönekedja. Vi i Ansgariikyrkans församling ber för Centrumkyrkan Flen.

Guds ord                         14:e söndagen efter trefaldighet/Enheten i Kristus

(Psaltaren 95:1–7)

Kom, låt oss jubla till Herrens ära och hylla vår klippa, vår räddning!

Låt oss träda fram inför honom och tacka, hylla honom med sång och spel!

Ty en stor Gud är Herren, en stor konung över alla gudar.

I hans hand är jordens djup, och bergens toppar är hans.

Hans är havet, som han har gjort, och fasta landet, som hans händer format.

Kom, låt oss falla ner och tillbe, knäböja inför Herren, vår skapare,

ty han är vår Gud och vi hans folk, fåren i hans hjord.

Bön (ur Psalmer och sånger)

Gud, vår Fader, som i Kristus vill göra oss till ett, väck oss, så att vi inte finner oss i den splittring som kränker din kärlek. Led oss allt djupare in i den enhet som du vill ge oss. Genom Jesus Kristus, vår Herre. Amen

Tänkvärda ord (ur Bönboken – tradition och liv, s 525)

Små, små vattendroppar. Små, små korn av sand.

Blir till hav som brusar och till stora land.

Små, små kärleksfulla handlingar och ord.

Gör att himmelrikets ljus kan nå vår jord.