Veckobrev v 33

Söndagen den 4 september är det Församlingsmöte kl 11.45 (efter gudstjänst och kyrkkaffe). Mer info kommer i Församlingsinfo (tillsammans med församlingsbladet). När det gäller bygget så har vi fått bygglov. Men det krävs ett startbesked för att börja bygga och för att börja med marken före startbeskedet krävs ett marklov.

Equmeniakyrkans partiledarutfrågningar (inför valet) fortsätter till och med den 28 augusti. Var med på plats i Vårgårda eller stanna hemma och titta på live-sändningar (direkt eller i efterhand). Mer information hittar du här https://equmeniakyrkan.se/partiledarutfragningarna/

Under våren har David Norén arbetat med Förstudie Jönköping, för att se vilka möjligheter det finns att starta en eller flera församlingsplanteringar i Jönköping. Detta arbete kommer att presenteras torsdagen den 1 september kl 19-21 i Allianskyrkan. Kvällen vänder sig till alla som är intresserade.

Scouterna börjar en ny termin torsdagen den 1 september.

Vet du någon som börjar i årskurs 8? Tipsa då om vår konfirmationsläsning! Onsdagen den 7 september kl 18.30 har vi en Informationsträff om Konfirmation, för intresserade ungdomar och deras vårdnadshavare.

10.00 Gemensam sommargudstjänst i Equmeniakyrkan Huskvarna. Johanna Johansson, Marie Jildestedt, Ewah Sturesson, Sylvia Lönn.

19.00 Bön hemma hos Ann-Britt Gällring, Birkagatan 10.

11.00 Andakt på Österängens äldreboende. Johanna Johansson, Curt Olofson och sånggrupp.

11.00 Bibelsamtal och bön. Samlingssalen Lindgården.

10.00 Gudstjänst. Johanna Johansson, Ann-Britt Gällring. Sång Ulrika och Johan Tjärnström. Samlingssalen, Lindgården

Böneämnen v 33:

– Tillsammans med vår vänförsamling i Sundi-Lutete ber vi, under augusti månad, för Ansgariikyrkans församling. Det är nu ett år sedan Ansgariikyrkan brann. Vi ber om Guds fortsatta ledning för vår församling och vårt uppdrag. Vi ber om Guds hjälp i kontakter med myndigheter, med markberedning, med uppsättning av den nya byggnaden och så småningom inredning och invigning.

– Tillsammans med kyrkorna i Jönköping ber vi för Pingstkyrkan (Pingströrelsen)

Region Öst. Vi ber för Equmeniakyrkan Region Öst – tack för alla scoutläger, tonårsläger och konfirmationsläger som varit i sommar. Vi ber för församlingar och sommargårdar i region Öst. Vi ber dig att vi – församlingar och föreningar – i denna tid skall få visa på hoppet, tron, friheten och rättvisan som kommer av tron på din kärlek. Amen

Egypten. Gud, vi ber för Equmeniakyrkans samarbetskyrka Nilens Synod och det interreligiösa arbete som vi samverkar kring. Vi tackar dig för att man nu, efter en lång tid med covid-19-pandemin, kan påbörja nya kurser för kristna och muslimska ledare i Egypten. Välsigna och led arbetet.

– Vi är en del i Equmeniakyrkans nationella bönekedja. Vi i Ansgariikyrkans församling ber för Centrumkyrkan Flen.

Här kommer en liten uppmuntran till oss: Jag träffade en person från Equmeniakyrkan Fristad på Kyrkokonferensen, som berättade att de ber för vår församling i varje gudstjänst.

Guds ord                         10:e söndagen efter trefaldighet/Nådens gåvor

(Romarbrevet 12:45)

Ty liksom vi har en enda kropp men många lemmar, alla med olika uppgifter, så utgör vi, fast många, en enda kropp i Kristus, men var för sig är vi lemmar som är till för varandra.

Bön (ur Psalmer och Sånger)

Enhetens Gud, vi tackar dig för vår församling och för människors olika gåvor. Hjälp oss att leva förenade med Kristus, vända mot världen och öppna för varandra. I Jesu namn. Amen

Fortsätt njut av sommaren! Pastor Johanna