Veckobrev v 32

Just nu pågår Equmeniakyrkans Kyrkokonferens. Du kan se gudstjänsterna (fredag kl 19 och lördag kl 19) digitalt hemifrån, men söndagens gudstjänst hoppas vi att ni ser tillsammans på Lindgården. Det går också att ta del av förhandlingar och andra sändningar från konferensen. Se equmeniakyrkan.se och/eller sök Equmeniakyrkan på YouTube eller Facebook.

Partiledarutfrågningarna i Vårgårda är också igång. Dessa kan du besöka på plats eller se via Equmeniakyrkans digitala kanaler.

Bibelsamtal och bön byter dag och tid, till fredagar kl 11.

Onsdagen den 7 september kl 18.30 har vi en Informationsträff om Konfirmation, för intresserade ungdomar och vårdnadshavare. Vet du någon som börjar i årskurs 8 nu? Tipsa då om vår konfirmationsläsning.

Församlingens verksamhet de närmaste dagarna:

Equmeniakyrkans Kyrkokonferens i Vårgårda (pågående, till och med söndag).

Söndag 14/8

13.45 Observera den nya tiden! Gemensam sommargudstjänst på Lindgården. Karl-Ivar inleder lite kort innan livesändningen börjar kl 14. Vi följer Kyrko-konferensens ordinationsgudstjänst digitalt. Eddy Herreborg välkomnas som pastor i vårt samfund i gudstjänsten. Kyrkkaffe.

Måndag 15/8

19.00 Bön hemma hos Ann-Britt Gällring, Birkagatan 10.

Tisdag 16/8

15.00 Styrelsen träffas på Lindgården

Onsdag 17/8

10.00 Promenadgruppen. Samling vid Ansgariikyrkan (Severins parkering).

Torsdag 18/8

17.30 Verksamhetsrådet träffas hos Karl-Ivar.

Fredag 19/8

11.00 Bibelsamtal och bön. Samlingssalen Lindgården.

Söndag 21/8

10.00 Gemensam sommargudstjänst i Equmeniakyrkan Huskvarna. Johanna Johansson, Marie Jildestedt, Ewah Sturesson, Sylvia Lönn.

_____________________________________________________________________

Veckooffer (eller andra gåvor) kan sättas in på

församlingens bankgiro 358-8969 eller Swish 123 52 88 162

_____________________________________________________________________

Böneämnen v 32:

– Tillsammans med vår vänförsamling i Sundi-Lutete ber vi, under augusti månad, för Ansgariikyrkans församling. Det är nu ett år sedan Ansgariikyrkan brann. Vi ber om Guds fortsatta ledning för vår församling och vårt uppdrag. Vi ber om Guds hjälp i kontakter med myndigheter, med markberedning, med uppsättning av den nya byggnaden och så småningom inredning och invigning.

– Tillsammans med kyrkorna i Jönköping ber vi för Jönköpings församling (Svenska kyrkan)

Tillsammans med Equmeniakyrkorna i vårt land ber vi för:

Samhälle. Gud vi ber idag för medarbetare som arbetar på sjukhus, fängelser, häkten, universitet, i samverkan med polisen. Tack för var och en av dem. Vi ber om din välsignelse över dem. Hjälp dem att förmedla tröst, kärlek, hopp och tro in i människor liv.

Kyrkokonferens. Gud, vi tackar för Equmeniakyrkan och för möjligheten att höra samman som församlingar runt om i landet. Vi ber om förnyad glädje i vårt gemensamma uppdrag och för de beslut som fattats under kyrkokonferensen. Vi ber också för nya medarbetare som nu går ut i tjänst och för alla som fått kyrkans förtroende i olika uppdrag.

– Vi är en del i Equmeniakyrkans nationella bönekedja. Vi i Ansgariikyrkans församling ber för Centrumkyrkan Flen.

Guds ord                         9:e söndagen efter trefaldighet/Goda förvaltare

(Efesierbrevet 4:20-28)

Ni har lärt känna Kristus – såvida ni nu har hört om honom och undervisats om honom efter den sanning som finns hos Jesus. Därför skall ni sluta leva som förut; ni skall lägga av er den gamla människan, som går under, bedragen av sina begär. Se till att ni förnyas i ande och förstånd och att ni klär er i den nya människan, som har skapats efter Guds bild, med den rättfärdighet och den helighet som hör sanningen till.

Lägg därför bort lögnen och tala sanning, var och en till sin nästa, vi är ju varandras lemmar. Grips ni av vrede, så synda inte. Låt inte solen gå ner över er vrede. Ge inte djävulen något tillfälle. Den som stjäl skall sluta stjäla och i stället arbeta och sträva med egna händer, så att han kan dela med sig av sitt goda åt dem som behöver.

Bön (ur Psalmer och Sånger)

Livets Gud, som gett oss i uppdrag att förvalta din skapelse, hjälp oss att vårda och värna den med ansvar och vishet, för allt levandes skull. I Jesu namn. Amen

God Kyrkokonferensvecka! Pastor Johanna