Veckobrev nr 19-20

Nästa vecka åker jag med konfirmanderna till Strandgården. Därför blir även detta Veckobrev ett dubbelnummer. Det känns väldigt spännande och roligt att få åka på läger tillsammans med de här ungdomarna under några dygn.

På Kristi Himmelsfärdsdag blir det en morgongudstjänst, Gökotta, på Sannaängen. Samlingen är nyinsatt och står inte med i det tryckta bladet. Det kan eventuellt komma ytterligare information om denna samling längre fram, när vissa saker har fallit på plats. Håll utkik i din inkorg (e-post).

Du som vill ha en kopia av protokollet från församlingsmötet 20220227 kan kontakta Ann-Britt Gällring. Hon skickar det gärna på mail.

Församlingens verksamhet de närmaste dagarna:

Lördag 14/5

17.30 Förlägerträff för konfirmanderna. Equmeniakyrkan Kaxholmen. Vi åker från Equmeniakyrkan Huskvarna kl 17.15.

19.30 Connect. Ungdomsmöte i Equmeniakyrkan Kaxholmen.

Söndag 15/5

10.00 Gudstjänst. Johanna Johansson och Lennart Johansson. Sång Marie och Micce Rosén. Samlingssalen, Lindgården.

Måndag 16/5

19.00 Körövning i Equmeniakyrkan Hva inför Pilgrimsgudstjänst den 22 maj.

Tisdag 17/5

9.00 Vandringsgruppen samlas vid Equmeniakyrkan Huskvarna.

15.00 Arbetsträff för Kongo hemma hos Olofsons, Snöbärsbacken 5.

19.00 Bön hemma hos Ann-Britt Gällring, Birkagatan 10.

Onsdag 18/5

10.00 Promenadgruppen. Samling vid Ansgariikyrkan (Severins parkering).

Konfirmandläger på Strandgården 18–22 maj. Vi samlas vid Equmeniakyrkan Hva på onsdag kl 14.30 och åker buss (som avgår 14.50) ner till Strandgården. Efter några härliga dagar tillsammans åker vi hem på söndagen kl 13, efter att vi firat gudstjänst och ätit lunch.

Torsdag 19/5

10.30 Bibelsamtal och bön. Samlingssalen, Lindgården.

18.00 Scouterna. Tabergsgruvan.

18.00 Equmeniakyrkan Huskvarna bjuder in till Pilgrimsvandring (ca 2 timmar)

Söndag 22/5

10.00 Pilgrimsgudstjänst i Equmeniakyrkan Huskvarna. Leif Gunnevik. Gemensam kör.

Tisdag 24/5

9.00 Vandringsgruppen samlas vid Equmeniakyrkan Huskvarna.

15.00 Styrelsen träffas på Lindgården.

19.00 Bön hemma hos Ann-Britt Gällring, Birkagatan 10.

Onsdag 25/5

10.00 Promenadgruppen. Samling vid Ansgariikyrkan (Severins parkering).

16.00 Konfirmanderna träffas i Equmeniakyrkan Huskvarna.

Torsdag 26/5 Kristi himmelsfärdsdag

9.00 Gökotta. Morgongudstjänst på Sannaängen. Karl-Ivar Karlsson och Johanna Johansson. Ta med egen stol och eget fika.

Söndag 29/5

10.00 Gudstjänst Johanna Johansson och Lennart Bergström. Sång Curt Olofson.

Ändringar i programmet kan ske med kort varsel.

Vi fortsätter att vara rädda om varandra och stannar hemma vid förkylningssymptom.

_____________________________________________________________________

Veckooffer (eller andra gåvor) kan sättas in på

församlingens bankgiro 358-8969 eller Swish 123 52 88 162

_____________________________________________________________________

Några har redan anmält sig, men det saknas fortfarande 2-3 personer som kan vara volontärer på Strandgården den 9-11 september. Kan du hjälpa till? Som volontär är du med och servar under Kaxholmens församlingsläger på Strandgården. Det handlar framför allt om att hjälpa till med kök, disk och mat. Strandgården står för volontärernas boende och mat. Anmälan till pastor Johanna.

Böneämnen v 19-20:

– Vår värld är orolig och många människor lever i fruktan av olika anledningar. Det kan vara på grund av krig och förföljelser, sjukdomar eller brist på mat och vatten. Paulus skriver: ”Vem kan skilja oss från Guds kärlek? Nöd eller ångest, förföljelser eller svält, nakenhet eller svärd.” Inget kan skilja oss från Guds kärlek i Kristus Jesus. Gud är vår tillflykt. Tillsammans med vår vänförsamling i Sundi-Lutete, Kongo, ber vi för alla de som lider av fruktan.

– Tillsammans med kyrkorna i Jönköping ber vi för Jönköpings församling (Svenska kyrkan) och Pingstkyrkan (Pingströrelsen)

Tillsammans med Equmeniakyrkorna i vårt land ber vi för:

Region Nord. Gud – vi ber för Växtpool Norrbotten och församlingarna i hela Region Nord. Låt din Andes vind få blåsa liv, kärlek och empati i varje gemenskap. Välsigna barn och unga som möts i scouter, barnkörer, ungdomsgrupper och på läger. Vi ber att du sänder medarbetare till de församlingar där det saknas.

Kyrkornas Världsråd. Fredens Gud. Vi ber för förberedelserna inför Kyrkornas Världsråds generalförsamling i september i Tyskland. När alla världens kyrkor kommer samman så ber vi speciellt om fred och frid för de ortodoxa kyrkorna som slits isär genom kriget i Ukraina. Herre kom med helande, frid och fred till Din kropp. Amen.

Musik och Kreativa uttryck. Gud, vi ber för Equmeniakyrkans Sångarförbund och Musikkårsförbundet SMM (Svensk Musik med Mission). Tack för sången och musiken som får betyda mycket för många. Vi ber om inspiration för styrelserna och deras producent och konsulent när de planerar för kommande verksamhet och din tydliga närvaro under kursdagar och sommarmusikskolor med sångare och musiker.

Thailand. Vi ber för karenbaptistsamfundet i Thailand och deras evangelisationsarbete.

– Vi är en del i Equmeniakyrkans nationella bönekedja. Vi i Ansgariikyrkans församling ber för Centrumkyrkan Flen.

Guds ord (Psaltaren 98:1-8)

Sjung till Herrens ära, sjung en ny sång, ty han har gjort underbara ting. Han vann seger med sin starka hand, med sin heliga arm. Herren har visat att han räddar, folken fick skåda hans seger. Med godhet och trofasthet har han tänkt på Israels folk. Hela jorden har sett att vår Gud räddar. Hylla Herren, hela världen, brist ut i jubel och sång! Sjung till lyra för Herren, låt lyrans strängar klinga! Blås i trumpeter och horn, hylla konungen, Herren! Havet skall brusa och allt det rymmer, världen och alla som bor i den. Floderna skall klappa händer, bergen skall jubla tillsammans

Bön (ur Psalmer och Sånger)

Kärlekens Gud, vi tackar dig för att du i dopet gjorde oss till dina. Sänd oss Hjälparen, din heliga Ande, till att leda oss in i trons fördolda liv och ut i din kärleks tjänst. I Jesu namn. Amen

Var inte rädd! Men var rädda om varandra! Johanna Johansson, pastor