Veckobrev nr 14-15

Nu är det dags för ett dubbelnummer igen. Jag är visserligen i tjänst nästa vecka, men tror det blir svårt hinna få till ett Veckobrev mitt upp i påskhelgen.

Glöm inte att anmäla er till Framtidssamtal. Det finns någraolika tillfällen att välja på: Tisdag 19 april kl 18.30. Torsdag 21 april kl 10. Torsdag 21 april kl 20 (efter scouterna). Söndag 24 april efter gudstjänsten (som börjar kl 16). Johanna Johansson och Johan Einarsson är samtalsledare. Du behöver inte ha några idéer för att komma till samtalen. Vi låter våra tankar och idéer få växa fram under samtalets gång och i lyssnandet på varandra. Vill du delta vid flera tillfällen går det alldeles utmärkt.

Vår församling har blivit kallade att hjälpa till som volontärer på Strandgården helgen 9-11 september tillsammans med Equmeniaförsamlingen i Habo. Arbetet handlar om att serva Equmeniaförsamlingen i Kaxholmen som har sitt församlingsläger på Strandgården den helgen, ca 120 personer. Strandgården står för boende och mat under hela helgen och vi hjälper framför allt till med kök, disk och mat till lägret. Vi behöver vara ca 5-6 st och Habo lika många. Meddela mig om du är intresserad att hjälpa till.

Om du hellre (eller också) vill göra en insats på hemmaplan så behövs det volontärer till SAM-hjälps insamlingscentral på Asecs. Arbetet innebär att man hjälper till att dela ut information och tar emot hjälppaket som människor lämnar in. Dessa sorteras och ställs på lastpallar. Lastbilar kör sedan hjälppaketen till Ukraina, Polen eller Rumänien. Det är främst till helger samt kvällar som det just nu behövs förstärkning. Även om man bara kan hjälpa till några timmar, så är även det värdefullt. Är du intresserad kan du läsa mer på https://asecs.se/ukraina eller meddela mig, så kan jag vidarebefordra det mail jag fått.

Torsdag 21/4 – lördag 23/4 sänds Evangelisternas mötesserie (digitalt) kl 19.00. Läs mer på https://equmeniakyrkan.se/kalender/evangelisternas-motesserie-2/

Församlingens verksamhet de närmaste dagarna:

Söndag 10/4

10.00 Gudstjänst Johanna Johansson och Ann-Britt Gällring. Sång Emy och Alva Stahl. Samlingssalen, Lindgården.

16.00 Gudstjänst på arabiska. Eddy Herreborg. Samlingssalen, Lindgården.

Tisdag 12/4

9.00 Vandringsgruppen samlas vid Equmeniakyrkan Huskvarna.

15.00 Stickcafé. Ljusgården, Lindgården.

19.00 Bön hemma hos Angela Johansson, Hägnevägen 25, Huskvarna.

Onsdag 13/4

10.00 Promenadgruppen. Samling vid Ansgariikyrkan (Severins parkering).

Torsdag 14/4 Skärtorsdagen

18.00 Inga scouter – påsklov

19.00 ”Vaka med Jesus”. Gemenskapsmåltid med nattvard. Karl-Ivar Karlsson och Johanna Johansson. Ta med lite enkel förtäring som ost och kex, frukt och något att dricka (t ex juice). Det vi tar med oss dukar vi upp och delar vi med varandra. Samlingssalen, Lindgården.

Fredag 15/4 Långfredagen

10.00 Gudstjänst i Equmeniakyrkan Huskvarna. Johanna Johansson och Leif Gunnevik. Musik Åsa Lauenstein.

Söndag 17/4 Påskdagen

10.00 Gudstjänst i Equmeniakyrkan Huskvarna. Leif Gunnevik och Johanna Johansson. Sång Clas Adolfsson, barnkör m fl.

Måndag 18/4 Annandag påsk

19.00 Körövning i Equmeniakyrkan Huskvarna.

Tisdag 19/4

9.00 Vandringsgruppen samlas vid Equmeniakyrkan Huskvarna.

18.30 Framtidssamtal. Johanna Johansson och Johan Einarsson är samtalsledare. Samlingssalen, Lindgården.

19.00 Bön hemma hos Angela Johansson, Hägnevägen 25, Huskvarna.

Onsdag 20/4

10.00 Promenadgruppen. Samling vid Ansgariikyrkan (Severins parkering).

16.00 Konfirmanderna träffas i Equmeniakyrkan Huskvarna.

18.30 Verksamhetsrådet träffar VU i Equmeniakyrkan Huskvarna.

Torsdag 21/4

10.00 Framtidssamtal. Johanna Johansson och Johan Einarsson är samtalsledare. Samlingssalen, Lindgården.

18.00 Scouterna. Sjukvårdi Huskvarna stadspark.

20.00 Framtidssamtal. Johanna Johansson och Johan Einarsson är samtalsledare. Samlingssalen, Lindgården.

Lördag 23/4

18.00 Equmeniakyrkan Huskvarna bjuder in till Konsert med Michael Jeff Johnson. Biljetterna kostar 100 kr (förköp eller på plats).

Söndag 24/4

16.00 Kortare gudstjänst av Under ytan-typ(men utan nattvard).

Framtidssamtal efter gudstjänsten.

Ändringar i programmet kan ske med kort varsel.

Vi fortsätter att vara rädda om varandra och stannar hemma vid förkylningssymptom.

_____________________________________________________________________

Veckooffer (eller andra gåvor) kan sättas in på

församlingens bankgiro 358-8969 eller Swish 123 52 88 162

_____________________________________________________________________

Böneämnen v 14-15:

– Tillsammans med vår vänförsamling i Sundi-Lutete, Kongo, tackar vi Gud under april månad: Tack för allt du gjort för oss genom Jesu Kristi död och uppståndelse. Tack för löftet att den som tror på honom skall ha evigt liv. Tack Jesus för att du älskar oss.

– Tillsammans med kyrkorna i Jönköping ber vi för Immanuelskyrkan (Equmeniakyrkan) och Frälsningsarmén Södra Vätterbygden. 

Tillsammans med Equmeniakyrkorna i vårt land ber vi för:

Region Stockholm. Idag, den 10 april, är det avslutsgudstjänst för församlingen på Rådmansö utanför Norrtälje i Roslagen. Tack Gud för alla människor som genom tiderna fått möta dig genom den församlingen! Vi ber nu att du ska synliggöra evangeliet på nya vägar. Vi ber fortsatt för Roslagen; för de församlingar, kyrkor och lägergårdar som finns kvar, för människor, bofasta och sommargäster, och för din vackra skapelse.

Globalt. Idag ber vi för freden i Ukraina, men även i Europa och världen. Vi ber för alla som har flytt från Ukraina, vi ber för dem som är kvar. Vi ber för kyrkorna i det landet och det viktiga arbete de har gjort och gör medan kriget pågår. Gud förbarma dig över dem som lider!

Samhälle. Vi ber för arbetet med att ge stöd och rum för människor på flykt runt om i landet. Vi ber om generositet och uthållighet och goda möten mellan människor.

Libanon. Livets Gud. Vi ber för samarbetet med NESSL/CPS som arbetar med självförsörjningsprojekt med grödor för att minska hungern i den ekonomiska krisens och pandemins spår. Hittills har flera hundra familjer i norra Libanon fått köksväxter och fruktträd att plantera. Vi tackar Dig att det gör skillnad för människor! Amen

Guds ord (Romarbrevet 5:1-5)        Palmsöndagen/Vägen till korset

Då vi nu har gjorts rättfärdiga genom tro har vi frid med Gud genom vår herre Jesus Kristus. Han har gett oss tillträde till den nåd som vi nu lever i, och vi är stolta över hoppet att få del av Guds härlighet. Mer än så, vi är stolta över våra lidanden, eftersom vi vet att lidandet skapar uthållighet, uthålligheten fasthet och fastheten hopp. Och hoppet sviker oss inte, ty Guds kärlek har ingjutits i våra hjärtan genom att han har gett oss den heliga anden.

Bön (ur Psalmer och Sånger)

Evige Gud, vi tackar dig för att din Son blev människa och tog på sig förnedring och lidande ända till döden på korset. Hjälp oss att följa honom i tro och lydnad och låt oss med honom uppstå till evigt liv. Genom Jesus Kristus, vår Herre. Amen

Var inte rädd! Men var rädda om varandra! Johanna Johansson, pastor