Våren kom med värme och de första vårblommorna har redan visat sig. Men sedan kom våren av sig och det har varit riktigt kallt några nätter. Men ändå vet vi att våren är i antågande! För vi har ju passerat Vårdagjämningen och vi har återigen ställt om klockorna till sommartid. Oavsett om snön yr en stund på dagen eller om temperaturen kryper ner till runt 10 minus på natten, så vet vi att våren kommer. Påsken närmar sig (det är bara två veckor kvar) och vi får återigen leva med i påskens händelser. Vi får vara nära Jesus och lärjungarna i Skärtorsdagens gemenskap. Vi får följa Jesus till korset och till graven på Långfredagen och vi får delta i glädjen över att Jesus har uppstått på Påskdagen. Vi kan ta oss igenom vintern, för vi vet att det kommer en vår och en sommar efter kylan och mörkret. Vi kan ta oss igenom Långfredagens sorg och mörker, för vi vet att Uppståndelsens Påskdag kommer några dagar senare. Så är det också i våra egna liv. Vi råkar ut för ohälsa, sjukdom, arbetslöshet, förhållanden som knakar i fogarna, sorg och mycket annat. Ibland hamnar vi i mörker. Ofta vet vi att det kommer att ändra sig så småningom och att livet kommer att bli bättre, men bland ser vi inget annat än mörker. Men liksom våren alltid kommer efter vintern. Liksom Jesu uppståndelse kommer efter hans lidande och död. Så kommer ljuset att återvända även i våra liv.

10.00 Gudstjänst med nattvard Greger Svensson och Karl-Ivar Karlsson. Sång Frida Elmgren. Samlingssalen, Lindgården.

19.00 Körövning i Equmeniakyrkan Huskvarna inför konserten den 23 april.

9.00 Vandringsgruppen samlas vid Equmeniakyrkan Huskvarna.

14.30 Andakt på Rosengårdens äldreboende. Johanna Johansson och Margareta Olsson.

15.00 RPG – daglediga. ”På upptäcktsfärd i sångens värld” med Robert Johansson.

19.00 Bön hemma hos Angela Johansson, Hägnevägen 25, Huskvarna.

16.00 Konfirmanderna träffas i Equmeniakyrkan Huskvarna.

10.30 Bibelsamtal och bön. Samlingssalen, Lindgården.

11.00 Andakt på Österängens äldreboende. Curt Olofson och sånggrupp.

15.00 Styrelsen träffas på Lindgården.

18.00 Scouterna

Lördag 9/4

19.30 Connect ungdomsmöte i Nässjö Missionskyrka. (Berätta gärna för de ungdomar ni känner. Connect ordnas en gång i månaden under höst och vår. Det flyttar runt mellan olika Equmeniakyrkor i och i närheten av Jönköping)

10.00 Gudstjänst Johanna Johansson och Ann-Britt Gällring. Sång Emy och Alva Stahl. Samlingssalen, Lindgården.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Framtidssamtal:

Tisdag 19 april kl 18.30. Torsdag 21 april kl 10. Torsdag 21 april kl 20 (efter scouterna). Söndag 24 april efter gudstjänsten (Under ytan) som börjar kl 16.

Johanna Johansson och Johan Einarsson är samtalsledare. Du behöver inte ha några idéer för att komma till samtalen. Vi låter våra tankar och idéer få växa fram under samtalets gång och i lyssnandet på varandra. Anmälan till pastor Johanna.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Vi fortsätter att vara rädda om varandra och stannar hemma vid förkylningssymptom.

Veckans böneämnen:

– Tillsammans med vår vänförsamling i Sundi-Lutete, Kongo, tackar vi Gud under april månad: Tack för allt du gjort för oss genom Jesu Kristi död och uppståndelse. Tack för löftet att den som tror på honom skall ha evigt liv. Tack Jesus för att du älskar oss.

– Tillsammans med kyrkorna i Jönköping ber vi för Korskyrkan (Evangeliska Frikyrkan EFK)

Grön Kyrka. Vi ber för nätverket Grön Kyrka och för alla initiativ för ett liv i gott samspel med hela skapelsen. Vi ber: Förbarma dig Gud över Jorden!

Moldavien. Vi ber för Beginning of Life i Moldavien och deras arbete med flyktingar från Ukraina. Tack för alla frivilliga som finns med där från olika kyrkor. Ge dem kraft att hålla ut och inspirera dem. Vi ber också om nödvändiga resurser för detta arbete.

Guds ord (Psaltaren 103:8-14)        Femte söndagen i fastan/Försonaren

Barmhärtig och nådig är Herren, sen till vrede och rik på kärlek. Han går inte ständigt till rätta med oss, hans vrede varar inte för evigt. Han handlar inte mot oss som vi förtjänat, han ger oss inte våra synders lön. Ty så hög som himlen välver sig över jorden, så väldig är hans nåd över dem som fruktar honom. Så långt som öster är från väster, så långt från oss förvisar han vår synd. Som en far visar ömhet mot barnen, så visar Herren ömhet mot dem som fruktar honom. Ty han vet hur vi är skapade, han minns att vi är mull.

Bön (ur Kyrkoårets gudstjänster 2021-2022)

Gud, du vet att hela din värld längtar efter försoning. Det finns ingenting större än försoning mitt i ofreden, mitt i våldet, mitt i förnedring och utsatthet.

Du är all godhets källa. Du kommer gratis till oss och ger oss fritt det vi behöver. Se oss i vår svaghet och ge oss liv av ditt liv. Amen