Veckobrev nr 5

Stickcaféet på tisdag är inställt.

Missade du Minnesgudstjänsten den 9 januari? Det finns en inspelad CD-skiva som det finns möjlighet att låna om du vill lyssna.

Equmeniakyrkan Huskvarna bjuder in till Bibelsamtal med Leif Gunnevik några torsdagar kl 18.30-19.30 i vår (3 mars, 31 mars och 28 april). Du kan vara med de gånger du vill/kan. Det blir också en Pilgrimsvandring den 19 maj kl 18-20 och en Pilgrimsgudstjänst, med gemensam kör, den 22 maj kl 10.

Vill du vara med och hjälpa till på Konfirmationslägret på Strandgården onsdag 18 – söndag 22 maj?  Frivilliga medhjälpare (några från varje församling) bor och äter utan kostnad. Hör av dig till pastor Johanna. Helst innan den 23 februari.

Equmeniakyrkorna i Jönköping har, tillsammans med Allianskyrkorna och våra respektive samfund, beslutat att göra en förstudie kring församlingsplantering i Jönköping. Här nedan kommer en kort information om detta från David Norén som har anställts för att genomföra förstudien. Han har en tjänst på 50% under tiden januari-juni. Immanuelskyrkan står för arbetsgivaransvaret, men ekonomiskt är det ett gemensamt åtagande. Flera församlingar i trakten har gett större eller mindre bidrag och Allianskyrkan (samfundet) är också med och bidrar, men största delen av Davids tjänst betalas med medel som vi sökt från Equmeniakyrkan (samfundet). Jag och David N hade ett gott samtal i onsdags. Att intervjua församlingsföreståndarna i de befintliga församlingarna är en del av kartläggningen.

Församlingsplantering i Jönköping!?!

Snart passerar Jönköpings kommun 150 000 strecket

men redan nu planeras det för 200 000 innevånare…!

Hur möter vi denna utmaning? Hur kan vi tänka både långsiktigt och strategiskt för att skapa levande tro och relevant gemenskap i framtiden?

Var ska nya församlingar växa fram och hur ska de fungera?

Av den anledningen gör Alliansförsamlingarna och Equmeniakyrkan i Jönköping en förstudie om församlingsplantering, våren 2022.

Har du tankar, uppslag och kanske galna ideér?

Gillar du att tänka utanför boxen?

Är du också trött på svaret – “så har vi ju alltid gjort”?  

Går ditt hjärta igång på – ny gemenskap som når nya människor, på nya sätt?

Bra! Kontakta mig, så tar vi en fika och snackar mer!

David Norén, Förstudieledare     0709-131430       info@davidnoren.se

Församlingens verksamhet de närmaste dagarna:

Söndag 6/2

10.00 Gudstjänst Per-Olof Öhrn och Ann-Britt Gällring. Sång Margareta Casservik. Samlingssalen, Lindgården. (Inget kyrkkaffe efteråt)

Måndag 7/2

19.00Bön hemma hos Gunnel Karlsson, Andréevägen 72, Jönköping.

Tisdag 8/2

9.00 Vandringsgruppen samlas vid Equmeniakyrkan Huskvarna.

15.00 Inställt! Stickcafé.

Onsdag 9/2

10.00 Promenadgruppen. Samling vid Ansgariikyrkan (Severins parkering).

16.00 Konfirmanderna träffas i Equmeniakyrkan Huskvarna

Torsdag 10/2

10.30 Bibelsamtal, bön och ljuständning. Samlingssalen, Lindgården.

11.00 Andakt på Österängens äldreboende. Johanna Johansson, Margareta Olsson m fl.

15.00 Styrelsen och fastighetsrådet mötspå Lindgården

17.30 Teambuilding för scoutledarna. Equmeniakyrkan Huskvarna.

18.00 Inga Scouter idag. (Ledarna är på utbildning)

Söndag 13/2

10.00 Gudstjänst Johanna Johansson och Lennart Johansson. Samlingssalen, Lindgården.

Söndag 27/2

10.00 Församlingsmöte.Inleds med en kortare gudstjänst. Församlingsmötet börjar ca kl 10.45. Samlingssalen, Lindgården.

Ändringar i programmet kan ske med kort varsel. Håll dig uppdaterad genom att titta i almanackan på ansgariikyrkan.se

Vi fortsätter att vara rädda om varandra och stannar hemma vid förkylningssymptom. Tänk på att tvätta händerna ofta, gärna använda handsprit och att hålla avstånd.

_____________________________________________________________________

Veckooffer (eller andra gåvor) kan sättas in på

församlingens bankgiro 358-8969 eller Swish 123 52 88 162

_____________________________________________________________________

Veckans böneämnen:

– Tillsammans med vår vänförsamling i Sundi-Lutete, Kongo, ber vi under februari månad:

Vi ber för arbetet på Sundi-Lutete, för pastor och församling. Vi ber också för pastorer och evangelister som arbetar för Guds rike i alla de byar som ingår i Sundi-Lutetes distrikt. Deras långa resor, från by till by, på dåliga vägar tar på krafterna. Bed om uthållighet, glädje och välsignelse i uppgiften.

– Tillsammans med kyrkorna i Jönköping ber vi för Allianskyrkan (Svenska Alliansmissionen SAM)

Tillsammans med Equmeniakyrkorna i vårt land ber vi för:

Region Mitt. Gud vi ber för det nystartade pionjärprojektet i Salem på Alnö. Vi ber att nya människor skall nås med hopp i sina liv genom de nya steg som tas i Salem.

Kina. När just nu mycket av världens blickar riktats mot OS nationen Kina ber vi speciellt för det kinesiska folket. Vi ber om frihet och rättfärdighet för alla oberoende av åsikter, bakgrund eller tro. Vi ber att det fokus som landet befinner sig i ska bidra till ökad öppenhet och respekt även för de som på olika sätt begränsas. Vi ber om beskydd och frimodighet för din kyrka i landet.

Guds ord (Johannesevangeliet 1:14-18)              Kyndelsmässodagen

Ordet blev människa och bodde bland oss, och vi såg hans härlighet, en härlighet som den ende sonen får av sin fader, och han var fylld av nåd och sanning. Johannes vittnar om honom och ropar: »Det var om honom jag sade: Han som kommer efter mig går före mig, ty han fanns före mig.«

Av hans fullhet har vi alla fått del, med nåd och åter nåd. Ty lagen gavs genom Mose, men nåden och sanningen har kommit genom Jesus Kristus. Ingen har någonsin sett Gud. Den ende sonen, själv gud och alltid nära Fadern, han har förklarat honom för oss.

Bön (från Psalmer och Sånger)

Evige Gud, du som denna dag lät Jesus bli framburen i templet, låt oss leva förenade med honom, så att vi kan komma inför dig med rena hjärtan. Du som med Sonen och den heliga Anden lever och verkar från evighet till evighet. Amen.

Var inte rädd! Men var rädda om varandra! Johanna Johansson, pastor