Ja, ja, den höga smittspridningen fortsätter. Det leder naturligtvis till att flera av våra samlingar ställs in. Men vi får hoppas och be att det mesta snart kan återgå till det någorlunda normala. Vi får fortsätta planera för vår verksamhet och när så behövs får vi planera om.

Under Ytan gudstjänsten på söndag är inställd. Jag kan tipsa om att gå till Equmeniakyrkan Huskvarna för fysisk gudstjänst, men de live-sänder även digitalt för den som hellre sitter hemma. RPGs träff för daglediga, på tisdag, är också inställd.

Vi har haft ett första (digitalt) planeringsmöte inför Konfirmationslägret på Strandgården onsdag 18 – söndag 22 maj. Vill du vara med och hjälpa till på Konfalägret?  Frivilliga medhjälpare (några från varje församling) bor och äter utan kostnad.

16.00 Inställt! Gudstjänst på arabiska. Eddy Herreborg.

17.00 Inställt! Under ytan. Vi hänvisar till valfri gudstjänst i annan församling. Eller titta på TV-gudstjänsten eller någon digital gudstjänst.

19.00Bön hemma hos Gunnel Karlsson, Andréevägen 72, Jönköping.

9.00 Vandringsgruppen samlas vid Equmeniakyrkan Huskvarna.

15.00 Inställt! Daglediga – RPG.

10.30 Bibelsamtal, bön och ljuständning. Samlingssalen, Lindgården.

18.00 Scouterna.

10.00 Gudstjänst Per-Olof Öhrn och Ann-Britt Gällring. Sång Margareta Casservik. Samlingssalen, Lindgården.

Ändringar i programmet kan ske med kort varsel. Håll dig uppdaterad genom att titta i almanackan på ansgariikyrkan.se

Vi fortsätter att vara rädda om varandra och stannar hemma vid förkylningssymptom. Tänk på att tvätta händerna ofta, gärna använda handsprit och att hålla avstånd.

Veckans böneämnen:

– Tillsammans med församlingen i Sundi-Lutete (januari): Vi ber om Guds ledning detta år när nu Ansgariikyrkans församling går vidare i planeringen av församlingens framtid. Bed för församlingens pastor, ordförande och styrelse. Be om mod och kraft för varje medlem. Gud välsigna våra båda församlingar och vår bönegemenskap detta nya år 2022.

– Tillsammans med kyrkorna i Jönköping ber vi för Dalvikskyrkan (Evangeliska Fosterlandsstiftelsen EFS)

Equmenia. Vi ber för Equmenia gaming, Equmenias satsning för att möta barn och med en utvecklande och givande gamingkultur. Vi tackar Dig Gud för den fantastiska frukt vi fått se sedan arbetets start och ber att fler unga ska hitta en tro på dig genom gamingverksamheten. Vi ber för vägledning att ta rätt beslut och prioritera i rätt i arbetet. Vi ber att du omsluter alla ledare som spenderar mycket tid för att bygga en stadig grund i arbetet. Hjälp oss att sortera bort det som är destruktivt och visa oss allt som är givande. Vi lägger allt i Dina händer.

Apg29. Tack Gud för alla som på något sätt har deltagit i Apg29-skolor i olika länder och i Apg29 Pionjär i Sverige! Vi ber om din fortsatta ledning för deltagare, ledare och församlingar som har tagit emot dem. Vi lägger de skolor som planeras till hösten i dina händer. Låt dem bli möjliga. Var med i planering och öppna hjärtan för att delta i skolorna.

Guds ord (Psaltarpsalm 107:28-32)

Då ropade de till Herren i sin nöd, och han förde dem ut ur deras trångmål. Han stillade stormen, och vågorna tystnade. De gladdes när det blev lugnt, han lät dem nå hamnen de ville till. De skall tacka Herren för hans godhet, hans underbara gärningar mot människor, de skall lovsjunga honom i tempelskaran och prisa honom i de äldstes krets.

Bön (från Psalmer och Sånger)

Hoppets Gud, om förtvivlan sköljer över oss och vi förlorar fotfästet, ge oss då lugn och kraft. När vi är nära att ge upp, hjälp oss att lita på dig. I Jesu namn. Amen.