Veckobrev nr 2

På grund av den ökade smittspridningen har vi gjort vissa ändringar i programmet. På styrelsemötet i torsdags tog vi beslut om att vi har gudstjänst som vanligt på söndag, men vi avstår kyrkfika efteråt. Vi har också beslutat att flytta församlingsmötet. Det var inbokat den 22 januari, men blir istället söndagen den 27 februari. Då har vi en kortare gudstjänst/andakt kl 10 och börjar församlingsmötet ca 10.45.

Böneveckans samlingar (tors-lör nästa vecka) ställs också in pga pandemin.

I nuläget räknar vi med att genomföra vår ekumeniska gudstjänst med Österängskyrkan söndagen den 23/1. Max 50 personer. Vi tror inte att vi blir så många, men om det kommer fler så kan några få vända och gå hem igen.

Församlingens verksamhet de närmaste dagarna:

Söndag 16/1

10.00 Gudstjänst med Åke Nordquist och Curt Olofson. Sång Dan Palmér. Samlingssalen, Lindgården. (Inget kyrkfika). Samlingssalen, Lindgården.

Måndag 17/1

19.00 Bön hemma hos Angela Johansson, Hägnevägen 25, Huskvarna.

Tisdag 18/1

9.00 Vandringsgruppen samlas vid Equmeniakyrkan Huskvarna.

15.00 Redaktionskommittén träffas i Annarummet, Lindgården.

Onsdag 19/1

10.00 Promenadgruppen. Samling vid Ansgariikyrkan (Severins parkering).

16.00 Verksamhetsrådet träffas hemma hos Bodil.

Torsdag 20/1

10.30 Bibelsamtal, bön och ljuständning. Observera! Ny tid! Samlingssalen, Lindgården.

18.00 Scouterna. Terminsstart.

Lördag 22/1

Inställt! Församlingsmöte. Inställt! (Flyttas till söndag 27 februari kl 10)

Söndag 23/1

16.00 Ekumenisk gudstjänst i Österängskyrkan Johanna Johansson och Kjell Danfors.

Ändringar i programmet kan ske med kort varsel. Håll dig uppdaterad genom att titta i almanackan på ansgariikyrkan.se

Vi fortsätter att vara rädda om varandra och stannar hemma vid förkylningssymptom. Tänk på att tvätta händerna ofta, gärna använda handsprit och att hålla avstånd.

_____________________________________________________________________

Veckooffer (eller andra gåvor) kan sättas in på

församlingens bankgiro 358-8969 eller Swish 123 52 88 162

_____________________________________________________________________

Veckans böneämnen:

– Tillsammans med församlingen i Sundi-Lutete: Vi ber om Guds ledning detta år när nu Ansgariikyrkans församling går vidare i planeringen av församlingens framtid. Bed för församlingens pastor, ordförande och styrelse. Be om mod och kraft för varje medlem. Gud välsigna våra båda församlingar och vår bönegemenskap detta nya år 2022.

– Tillsammans med kyrkorna i Jönköping ber vi för Frälsningsarmén Södra Vätterbygden.

Tillsammans med Equmeniakyrkorna i vårt land ber vi för:

Region Nord. Vi ber för alla barn och unga i region Nord. Hjälp oss att finnas till för dem vi möter. Herre visa oss din väg. Vi ber för Växtpoolen i Norrbotten. Herre visa oss din väg. Vi ber för vår kyrkas engagemang i världen. Herre visa oss din väg. Herre gör oss modiga att möta och se alla människor som kommer i vår väg och hjälp oss inse att du är här

Estland. Vi tackar för att ombyggnationen av det gamla teologiska seminariets byggnad i Tartu till en kombination av en lokal kyrka, förskola och ålderdomshem har blivit en verklighet och är igång. Tack för de många mirakel som har hänt på vägen och att Gud har satt visionen. Vi ber att Gud kommer fortsätta leda processen och ge oss visdom att följa hans steg så att människor så småningom får betjänas och uppleva hans nåd!

Guds ord (Jesaja 55:1-4)

Kom, alla ni som törstar, kom hit och få vatten, kom, även om ni inte har pengar! Förse er med säd, så att ni får äta! Kom och få säd utan pengar, vin och mjölk utan att betala! Varför lägger ni pengar på det som inte är bröd, er lön på sådant som inte mättar? Lyssna till mig, så får ni äta gott och njuta av feta rätter. Kom till mig och hör noga på, lyssna, så får ni liv. Jag sluter ett evigt förbund med er, den nåd jag visat David skall bestå. Honom gjorde jag till ett vittne för folken, till furste och härskare över dem.

Bön (ur Psalmer och sånger)

Livets Gud, för oss till brunnar med levande vatten och var för oss en källa som ger liv i överflöd. I Jesu namn. Amen

Var inte rädd! Men var rädda om varandra! Johanna Johansson, pastor