Veckobrev nr 51-52

Söndagen den 9/1 planerar vi för en Minnesgudstjänst. Ett sätt att få ett gemensamt avslut och avsked av vår kyrka efter branden i augusti. Med tanke på de senaste restriktionerna inser vi att det blir för trångt för oss på Lindgården vid ett sådant tillfälle. Jag har därför bokat Equmeniakyrkan Huskvarna. Därför blir vi också tvungna att ändra tiden från förmiddag till eftermiddag (eftersom kyrkan är upptagen, dels för deras egen församling på förmiddagen och därefter uthyrd till en annan församling). Tiden är inte fastslagen ännu, men det blir 16 eller 17 (beroende på hur mycket som behöver förberedas innan gudstjänsten). En fin symbolhandling (för den som vill) kan vara att i gudstjänsten lämna ifrån sig sina kyrknycklar (för de som har sådana). Just nu hänger mycket i luften på grund av osäkerheten kring restriktionerna, men boka in datumet så du inte missar det här tillfället.

Efter senhöstens samtal och Minnesgudstjänsten är det dags att gå vidare och tänka framåt. Välkomna till Församlingsmöte lördagen 22/1 kl 15.

Bönegrupperna har tagit julledigt, men be gärna hemma (eller där du befinner dig) måndagar kl 19 och torsdagar kl 10.

Immanuelskyrkan och Södra Vätterbygdens Folkhögskola samarbetar kring det de kallar Filippos Bibelskola. Det går fortfarande att anmäla sig om man är intresserad. Undervisningen ligger på fredagsförmiddagar och studietakten är 25%.

Församlingens verksamhet de närmaste dagarna:

Fredag 24/12 Julafton

11.00 Vid krubban Curt Olofson. Samlingssalen, Lindgården.

23.00 Julnattsgudstjänst. Equmeniakyrkan Huskvarna. Leif Gunnevik, Åsa Lauenstein, Maja Linusson, Maria Åkesson. (Gudstjänsten kommer även att live-sändas via YouTube)

Tisdag 28/12

14.30 Andakt på Rosengårdens äldreboende. Johanna Johansson och Curt Olofson.

Torsdag 30/12

16.00 Andakt på Lindgårdens äldreboende. Karl-Ivar Karlsson. Curt Olofson med sånggrupp.

Fredag 31/12     Nyårsafton          

17.00 Nyårsbön, Lindgården, Johanna Johansson.

Lördag 1/1          Nyårsdagen

17.00 Ekumenisk nyårsmässa i Sofiakyrkan. (Andreasförsamlingen/Fjällstugan, Ansgariikyrkan, Immanuelskyrkan, Svenska Kyrkan). Johanna Johansson, Peter Wickström m.fl.

Tisdag 4/1

15.00 Styrelsen och Fastighetsrådet träffas på Lindgården.

Torsdag 6/1         Trettondedag jul

10.00 Missionsgudstjänst Pastor Myggan Kallfors predikar och informerar om mission. Sång Maja Linusson. Ansgariikyrkans internationella råd. Insamling till Equmeniakyrkans internationella arbete. Samlingssalen, Lindgården.

Ändringar i programmet kan ske med kort varsel. Håll dig uppdaterad genom att titta i almanackan på ansgariikyrkan.se

Vi fortsätter att vara rädda om varandra och stannar hemma vid förkylningssymptom.

_____________________________________________________________________

Veckooffer (eller andra gåvor) kan sättas in på

församlingens bankgiro 358-8969 eller Swish 123 52 88 162

_____________________________________________________________________

Veckans böneämnen:

– Tillsammans med församlingen i Sundi-Lutete tackar vi Gud för julens stora gåva: Jesus Kristus (vecka 51). Vi tackar Gud för att vi alla som tror på Jesus Kristus är Guds barn (vecka 52).

– Tillsammans med kyrkorna i Jönköping ber vi vecka 51 för Ansgariikyrkan och vecka 52 för Korskyrkan (Evangeliska Frikyrkan EFK)

Tillsammans med Equmeniakyrkorna i vårt land ber vi för:

Equmenia. Gud, vi tackar dig för ett år som går mot sitt slut. Tack att vi under alla årets skiften kan sätta vårt hopp och tillit till dig. Förnya oss i tro och kärlek. Vi ber om välsignelse över alla barn och unga i vårt land. Vi tackar dig för Equmenia och ber om vishet att finna vägar för att din kärlek ska nå ut till fler unga i vår tid. Amen.

Burma. Vi ber om ett slut på regimens våldsamma agerande mot sina egna innevånare och ett slut på våldsspiralen. Vi ber om ett speciellt beskydd för alla internflyktingar och fristäder både inom och utanför landet där de kan finna säkerhet. Vi ber om rättfärdighet och försoning mellan grupper byggt på respekt för allas rättigheter och för din kyrkas roll i detta.

Indien. Vi ber för jättelandet Indien med dess 1,4 miljarder invånare. Vi ber om rättfärdighet bland de styrande och frihet för alla att utöva sin tro. Vi ber för din växande kyrka som förföljs och att du, Gud, ska ge dem styrka att möta det som riktas mot dem. Vi ber också om Guds välsignelse för Equmeniakyrkans samarbetsparters Hindustani Covenant Church, Theodori, Shifa och Union Biblical Seminary för det nya året.

Guds ord (Johannesevangeliet 1:1-14)

I begynnelsen fanns Ordet, och Ordet fanns hos Gud, och Ordet var Gud. Det fanns i begynnelsen hos Gud. Allt blev till genom det, och utan det blev ingenting till av allt som finns till. I Ordet var liv, och livet var människornas ljus. Och ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det. Det kom en man som var sänd av Gud, hans namn var Johannes. Han kom som ett vittne för att vittna om ljuset, så att alla skulle komma till tro genom honom. Själv var han inte ljuset, men han skulle vittna om ljuset.

Det sanna ljuset, som ger alla människor ljus, skulle komma in i världen. Han var i världen, och världen hade blivit till genom honom, men världen kände honom inte. Han kom till det som var hans, och hans egna tog inte emot honom. Men åt dem som tog emot honom gav han rätten att bli Guds barn, åt alla som tror på hans namn, som har blivit födda inte av blod, inte av kroppens vilja, inte av någon mans vilja, utan av Gud. Och Ordet blev människa och bodde bland oss, och vi såg hans härlighet, en härlighet som den ende sonen får av sin fader, och han var fylld av nåd och sanning.

Bön (ur Bönboken – tradition och liv, nr 849)

Jesus, det fanns inte plats för dig när du skulle födas. Det var fullt överallt. Tänk om värdshusvärdarna hade vetat att det var Gud som behövde ett hem. Gör dig ett rum i mitt hjärta, flytta in i min själ. Här kan du få bo. Stanna hos mig även när julen och festen är över. Amen

Välsignelse (ur Bönboken – tradition och liv, nr 865)

Må den enkla krubban påminna oss om att allt vi ser är Guds skapelse. Må herdarna påminna oss om att Gud kallar oss alla oavsett vilka vi är, här och nu. Må änglarna påminna oss om julens budskap om fred på jorden.

Var inte rädd! Men var rädda om varandra!

Jag önskar er alla en God Jul och Ett Gott Nytt År!

Johanna Johansson, pastor