Veckobrev nr 50

Dragningslistan (Ansgariikyrkans Stora Jullotteri) finns nu på hemsidan. Den är publicerad som ett inlägg den 16 december. Alla vinster är uthämtade.

Måndagsbönen träffas nästa vecka (20/12). Därefter har alla grupper (vandringsgrupp, promenadgrupp, måndagsbönen och torsdagsbönen) ledigt över helgerna. Be gärna hemma måndagar kl 19 och torsdagar kl 10.

Equmeniakyrkan Huskvarna bjuder in till samtalsgrupper om Existentiell hälsa. Det är 8 gånger och Maria Åkesson är ledare. Man kan gå onsdagar kl 14-16 med start 12 januari eller söndagar kl 18-20 med start 16 januari. Kostnad 150 kr + fika till självkostnadspris. Anmälan senast 4 januari direkt till Maria: maria.akesson63@hotmail.com eller 070-209 85 89.

Församlingens verksamhet de närmaste dagarna:

Söndag 19/12               4e advent

10.00 Gudstjänst med nattvard i Equmeniakyrkan Huskvarna. Johanna Johansson, Leif Gunnevik och Körgrupp. (Gudstjänsten kommer även att live-sändas via YouTube. Så om du inte har möjlighet att närvara fysiskt går det bra att se den digitalt). Efter gudstjänsten ca kl 12, träffas Framtidsgruppen.

Måndag 20/12

19.00Bön hemma hos Angela Johansson, Hägnevägen 25, Huskvarna. Kontakta Ann-Britt Gällring för samåkning.

Fredag 24/12 Julafton

11.00 Vid krubban Curt Olofson. Samlingssalen, Lindgården.

23.00 Julnattsgudstjänst. Equmeiniakyrkan Huskvarna. Leif Gunnevik, Åsa Lauenstein, Maja Linusson, Maria Åkesson. (Gudstjänsten kommer även att live-sändas via YouTube)

Nyårsafton: 17.00 Nyårsbön, Lindgården, Johanna Johansson

Nyårsdagen: 17.00 Ekumenisk nyårsmässa i Sofiakyrkan. Johanna Johansson m.fl.

Ändringar i programmet kan ske med kort varsel. Håll dig uppdaterad genom att titta i almanackan på ansgariikyrkan.se

Vi fortsätter att vara rädda om varandra och stannar hemma vid förkylningssymptom.

_____________________________________________________________________

Veckooffer (eller andra gåvor) kan sättas in på

församlingens bankgiro 358-8969 eller Swish 123 52 88 162

_____________________________________________________________________

Veckans böneämnen:

– Tillsammans med församlingen i Sundi-Lutete tackar vi Gud för hans trofasthet. Han som håller sina löften och är kärleksfull i allt.

– Tillsammans med kyrkorna i Jönköping ber vi för Sankta Maria församling (Österns Assyriska kyrka).

Tillsammans med Equmeniakyrkorna i vårt land ber vi för:

Samhälle. Vi ber för sjukhuskyrkan, för den som är sjuk, för anhöriga och personal. Vi ber för sjukhuskyrkans medarbetare, låt dem få förmedla hopp och tro till dem de möter. Vi ber också för alla i fängelser och häkten. Vi ber för intagna och personal, vi ber för kyrkans medarbetare som finns där för stöd och samtal. Gud, du överger inte någon.

Nicaragua Gud, vi tackar dig för att vi får vara del i din mission. Idag ber vi särskilt för dem som du kallar till pastorer i Moravakyrkan i Nicaragua. Både dem som är ute i tjänst och dem som nu studerar på Teologiska Seminariet. Det är inte alltid lätt. Fortsätt att rusta dem och leda dem när de i ord och handling visar på din kärlek till din skapelse.

Fjärdje söndagen i advent/Herrens moder

Guds ord (Filipperbrevet 4:4-7)

Gläd er alltid i Herren. Än en gång vill jag säga: gläd er. Låt alla människor se hur fördragsamma ni är. Herren är nära. Gör er inga bekymmer, utan när ni åkallar och ber, tacka då Gud och låt honom få veta alla era önskningar. Då skall Guds frid, som är mera värd än allt vi tänker, ge era hjärtan och era tankar skydd i Kristus Jesus.

Bön (ur Psalmer och Sånger)

Livets Gud, tillsammans med Maria väntar vi på barnet som skall födas. Vi prisar dig som låter stora ting ske. Hjälp oss att som Maria vila i tillit, tro på dina löften och övervinna all rädsla. I Jesus namn. Amen

Välsignelse (ur Bönboken – tradition och liv, nr 836)

Gud, välsigna oss med det ljus som lyser i mörkret, som mörkret inte kan övervinna.

Var inte rädd! Men var rädda om varandra! Johanna Johansson, pastor