Veckobrev nr 44

Vi som var med på dagens andakt, för de boende på Lindgården, fick ett starkt vittnesbörd om att Gud sänder arbetare till de uppgifter som behövs! Vi stod utan musiker eftersom ingen från Ansgarii hade möjlighet att spela just idag. Många andra hade tillfrågats och flera var engagerade i uppgiften att försöka hitta någon som kunde spela piano under andakten. Helt utan resultat! Ingen av de vi frågade kunde hjälpa oss just den här dagen.

När Curt hade hållit inledningen var det dags för första psalmen. Han beklagade att vi inte hade någon musiker med oss och förklarade att vi verkligen letat. Så är det någon som vill spela, så går det bra, sa han.

Då reste sig en dam, tog med sig sin psalmbok och gick fram till pianot. Hon tog först några trevande toner, men sedan var hon igång. Hon hjälpte oss även i psalmen efter predikan. Helt fantastiskt! Helt utan övning löste hon musiken till våra unisona sånger. Körgruppen sjöng acapella och ingen som lyssnade behövde vara ledsen för det. Istället fick de uppskattande kommentarer efteråt.

Gud förmår ge er allt gott i överflöd, så att ni alltid har allt vad ni behöver. (2 Kor 9:8a)

På söndag har vi beslutat att inte ha nattvard eftersom det är närradiosändning. Vi flyttar nattvarden till Årshögtiden den 21/11 istället.

Om allt fungerar som det ska, så kommer årsmöteshandlingarna att finnas tillgängliga nu vid denna helgens samlingar. Där kommer också att finnas en sammanställning från det senaste församlingsmötets tankar och idéer.

Körövningarna inför 1 advent startar på tisdag. Det blir tre övningstillfällen: tisdag 9/11, tisdag 16/11 och torsdag 25/11. Övningarna startar kl 19.

Söndagen den 14 november har jag ledig helg och vi hade kallat en talare. Tyvärr blev han tvungen att lämna återbud och nu kommer Mats Gunnarsson istället. Men pga kort varsel för Mats, blir det en vanlig gudstjänst (det skulle egentligen ha varit en temagudstjänst ”Den kyrka växer som…”). Vi har därför beslutat att även ställa in den kommande samtalskvällen som skulle varit den 17/11.

Församlingens verksamhet de närmaste dagarna:

Lördag 6/11

18.00 Musikgudstjänst. Hans Carlén m fl. Samlingssalen, Lindgården.

Söndag 7/11

10.00 Gudstjänst i Allhelgonatid. Johanna Johansson och Lennart Johansson. Sång Per Thibom och Anders Tingsvik. Vi tänder ljus för de som lämnat oss under året. Samlingssalen, Lindgården. Sänds även i Närradion: Samradio 98,5 MHz.

Tekniker från närradion är Hans-Erik Norberg.

Måndag 8/11

19.00Bön hemma hos Angela Johansson, Hägnevägen 25, Huskvarna. Kontakta Ann-Britt Gällring för samåkning.

Tisdag 9/11

9.00 Vandringsgruppen samlas vid Equmeniakyrkan Huskvarna.

15.00 Stickcafé. Ljusgården, Lindgården.

15.00 Styrelsen och fastighetsrådet träffas på Lindgården.

19.00-20.30 Körövning i Equmeniakyrkan Huskvarna.

Onsdag 10/11

10.00 Promenadgruppen. Samling vid Ansgariikyrkan (Severins parkering).

16.00 Konfirmanderna möts i Equmeniakyrkan Huskvarna.

Torsdag 11/11

10.00 Inställt! Bibelsamtal och bön. Be gärna hemma istället.

18.00 Scouterna möts vid Ansgariikyrkans flaggstång/anslagstavla.

Söndag 14/11

10.00 Gudstjänst Mats Gunnarsson och Gunnel Olofson. Sång Ann Esborn. Församlingsinformation efter gudstjänsten.

16.00 Gudstjänst på arabiska. Eddy Herreborg. Samlingsgården, Lindgården.

*** Församlingens årsmöteshelg ***

Lördag 20/11

15.00 Årsmöte.

Söndag 21/11

10.00 Årshögtid med nattvard. Johanna Johansson och Ann-Britt Gällring. Sång Anna Eriksson.

Ändringar i programmet kan ske med kort varsel. Håll dig uppdaterad genom att titta i almanackan på ansgariikyrkan.se

Vi fortsätter att vara rädda om varandra och stannar hemma vid förkylningssymptom.

_____________________________________________________________________

Veckooffer (eller andra gåvor) kan sättas in på församlingens

bankgiro 358-8969 eller via Swish: 123 52 88 162

_____________________________________________________________________

Veckans böneämnen:

Region Svealand Gud, för de 110 församlingarna i Region Svealand ber vi. Fyll varje gemenskap med din Ande och ge liv så att de alla, på sina orter och med sina förutsättningar är med i arbetet att älska världen tillbaka till dig. Särskilt ber vi för de församlingar som saknar ledare för arbetet med barn och unga och för viktiga förtroendeuppdrag! Sänd människor till deras hjälp!

Kina-Xinjiang Vi ber för att makthavare som har ansvar för Xinjiang ska respektera Uigurerna och andra gruppers mänskliga rättigheter. Vi ber också för alla de som flytt men som även i sina nya hemländer lever med rädsla för repressalier mot sig själva och släktingar som finns kvar landet. Vi ber om vishet och mod för resten av världen att agera för de förtryckta.

– Tillsammans med församlingen i Sundi-Lutete ber vi för kyrkoledarna i våra båda samfund. Vi ber att deras arbete ska vara i enlighet med Guds vilja.

– Tillsammans med kyrkorna i Jönköping ber vi denna vecka för Allianskyrkan (Svenska Alliansmissionen SAM)

Söndagen efter alla helgons dag eller Alla själars dag/Vårt evighetshopp

Guds ord (Lukasevangeliet 12:4-7)

Var inte rädda

Jag säger till er som är mina vänner: låt er inte skrämmas av dem som kan döda kroppen men sedan inte kan göra mer. Jag skall tala om för er vem ni skall frukta. Frukta honom som kan döda och sedan har makt att kasta ner i helvetet. Ja, jag säger er: honom skall ni frukta. Säljs inte fem sparvar för två kopparslantar? Men ingen av dem är glömd av Gud. Och till och med hårstråna på ert huvud är räknade. Var inte rädda, ni är mer värda än aldrig så många sparvar.

Bön (ur Psalmer och Sånger)

Evige Gud, du som lät Jesus Kristus dö och uppstå för att han skulle vara herre över både levande och döda, ge oss nåd att i tro ta emot honom som vår frälsare, så att vi med honom får gå in i det eviga livet. Genom din Son Jesus Kristus, vår Herre. Amen

Var inte rädd! Men var rädda om varandra! Johanna Johansson, pastor