Veckobrev nr 39

I söndags hade vi Församlingsmöte. Vi började med att se den direktsända Ordinationsgudstjänsten från Kyrkokonferensen. För mig kändes det väldigt roligt eftersom jag känner en av ordinanderna och har träffat ytterligare några av dem. Efter gudstjänsten åt vi en god lunch som Lindgårdens personal hade dukat upp åt oss. I församlingsmötet framkom tydligt församlingens oro och känslan av att omöjligt kunna ta snabba beslut om framtiden. Styrelsen och jag var väl medvetna om detta och vi kände likadant, men problemet var att försäkringsbolaget tryckte på och ville ha besked.

I tisdags hade vi ett möte med försäkringsbolaget. ”Vi” var i detta sammanhanget församlingsstyrelsen, vårt fastighetsråd, jag (pastor Johanna), Johan Einarsson (regional kyrkoledare), Samuel Borg (som hjälper oss med stöd och förhandling) och ytterligare några personer som vi ville ha med för fackkunskaper och råd. Jag ska erkänna att jag kände mig orolig inför mötet, men det blev faktiskt bättre än jag hoppats. Vi står visserligen långt ifrån varandra när det gäller det ekonomiska, men samtalstonen var god. När vi skiljdes åt hade vi kommit fram till en lösning, på de akuta frågorna, som ger församlingen mer tid och flexibilitet än vi kände att vi hade i söndags och i början av mötet i tisdags.

Nästa Församlingsmöte blir, som tidigare meddelats, lördagen den 9 oktober kl 15.00.

Även om myndigheterna nu har släppt de flesta restriktionerna behöver vi fortsätta att vara rädda om varandra. Det är fortfarande viktigt att tvätta händerna och att stanna hemma vid förkylningssymptom.

Det är också viktigt att tänka på att vaccinet mot covid-19 inte skyddar till 100%. (Det gör väl inga vaccin, men det hade de flesta av oss nog inte koll på tidigare). Enligt informationen på krisinformationen.se gäller följande:

Alla, även fullvaccinerade, bör vara uppmärksamma på symtom på covid-19. Om du misstänker att du har covid-19 bör du stanna hemma, undvika kontakt med andra människor och testa dig.

Tänk också på att alla inte känner sig lika bekväma som du kanske gör nu. Alla vill inte ha närkontakt bara för att restriktionerna har släppt. Det är bra att respektera sina medmänniskor och lyssna eller känna av vad som är ok för den andre.

Dessutom måste vi ha i åtanke att covid-19 inte på något vis är borta. Det är en högst reell sjukdom som trots att vissa knappt märker av den kan ge andra svår sjukdom, långvariga besvär och i vissa fall leder den till död. Även om läget är lugnare just nu så är det en oberäknelig sjukdom. Genom att vara rädda om varandra bidrar vi till att hålla nere spridningen av covid-19.

_____________________________________________________________________

Veckooffer (eller andra gåvor) kan sättas in på församlingens

bankgiro 358-8969 eller via Swish: 123 52 88 162

_____________________________________________________________________

Församlingens verksamhet de närmaste dagarna:

Söndag 3/10

10.00 Gudstjänst Kristina Gustafsson och Ann-Britt Gällring. Sång Jessica Göthberg.

16.00 Gudstjänst på arabiska. Eddy Herreborg

Måndag 4/10

19.00Bön hemma hos Gunnel Karlsson, Andréevägen 72.

Tisdag 5/10

9.00 Vandringsgruppen samlas vid Equmeniakyrkan Huskvarna.

15.00 Daglediga – RPG. Fotograf Göran Hollander visar en av sina många fina bildserier. (Observera att tryckfelsnisse varit framme i församlingsbladet. Pastor Johanna kommer inte förrän den 2 november).

Onsdag 6/10

10.00 Promenadgruppen. Samling vid Ansgariikyrkan (Severins parkering).

Torsdag 7/10

10.00 Bibelsamtal och bön. Lindgården, Samlingssalen.

18.00 Scouterna lagar mat i gläntan. (Samling vid Ansgariikyrkans flaggstång).

Fredag 8/10

14.00 Styrelsemöte på Lindgården.

Lördag 9/10

15.00 Församlingsmöte. Samlingssalen, Lindgården.

Söndag 10/10

10.00 Gemensam Gudstjänst med Equmeniakyrkan Huskvarna. Bibelutdelning till konfirmanderna. Johanna Johansson och Leif Gunnevik. Sång Anna Eriksson och Carl-Ruben Sjulander. Plats: Equmeniakyrkan Huskvarna.

Ändringar i programmet kan ske med kort varsel. Håll dig uppdaterad genom att titta i almanackan på ansgariikyrkan.se

______________________________________________________________________

OBS! Både församlingens och equmenias årsmöten har fått nya datum!

Equmenias årsmöte torsdagen den 14 oktober kl 20.00 hemma hos Catharina Mars på Jönköpingsvägen 36b.

Församlingens årsmöteshelg blir den 20-21 november.

______________________________________________________________________

Den helige Mikaels dag/Änglarna

Guds ord (Daniel 6:16-22)

På kungens befallning hämtades nu Daniel och kastades i lejongropen. Kungen sade till honom: »Den gud som du ständigt dyrkar må rädda dig!« Sedan drog man fram en sten och lade den över gropens öppning, och kungen förseglade den med sitt eget och sina stormäns sigill, så att ingenting skulle kunna ändras i Daniels sak. Kungen gick tillbaka till sitt palats. Han fastade hela natten, ville inte ha någon kvinna och låg sömnlös. Tidigt i gryningen steg han upp och skyndade sig till lejongropen. Då han närmade sig gropen ropade han på Daniel med ängslan i rösten: »Daniel, du den levande Gudens tjänare! Har den gud som du ständigt dyrkar kunnat rädda dig från lejonen?« Då hörde kungen Daniels röst: »Konung, må du länge leva! Min Gud har sänt sin ängel. Han stängde till gapet på lejonen och de gjorde mig ingen skada. Jag har befunnits vara oskyldig inför Gud, och jag har inte heller gjort något ont mot dig, konung.«

Bön (ur Psalmer och Sånger från den 18e sön efter trefaldighet)

Barmhärtige Gud, ge oss fasthet i vår tro, iver att söka din vilja och mod att leva efter den. Hjälp oss att lyda dig mer än människor. I Jesu namn. Amen

Var inte rädd! Men var rädda om varandra! Johanna Johansson, pastor