Veckobrev nr 36

Igår hade vi höstens första samtalskväll. Det övergripande temat var ”Den kyrka växer som har en kärleksfull gemenskap” och utifrån det samtalade vi kring tankar och fundering om framtiden. Det var ett gott samtal som jag önskar att fler varit delaktiga i. Det är ju stora frågor som ligger framför oss. För att kunna ta goda beslut framöver behöver vi träffas och dela såväl sorg och saknad, som förhoppningar och visioner om framtiden. Vi måste höra vad andra i församlingen tänker och låta dessa tankar möta våra egna. Vi måste dela våra idéer och känslor med varandra. Och någonstans i de mötena, tankarna och funderingarna är jag övertygad om att vår vision om framtiden kommer att utkristallisera sig.

Kallelse till Equmenias årsmöte torsdagen den 7 oktober kl 20.00 hemma hos Catharina Mars på Jönköpingsvägen 36b (samma datum, men ny tid och plats).

Församlingens årsmöteshelg är framflyttad till den 20-21 november.

Det kom ett brev från studentpastor John Ahlström och Daniel Wramhult, Immanuelskyrkan. John berättar att han sedan några veckor arbetar med fotbollslaget J-Södra på halvtid (och har kvar sin tjänst som lärare på Södra Vätterbygdens Folkhögskola). Det innebär att han lämnar tjänsten som studentpastor. (Men han blir kvar på 7,5% tills ny anställd kommer på plats). Studentpastorsrådet kommer att träffas snarast. Därefter kommer de att utlysa tjänsten och hoppas att rätt person/personer söker.

_____________________________________________________________________

Veckooffer (eller andra gåvor) kan sättas in på församlingens

bankgiro 358-8969 eller via Swish: 123 52 88 162

_____________________________________________________________________

Församlingens verksamhet de närmaste dagarna:

Söndag 12/9

10.00 Gudstjänst med nattvard på Lindgården, Samlingssalen. Johanna Johansson o Lennart Johansson. Sång Curt Olofson och Sigrid Bergström. Kyrkkaffe, information och möjlighet att ställa frågor.

Måndag 13/9

19.00Bön hemma hos Gunnel Olofson, Snöbärsbacken 5. Samåkning från Severins parkering 18.40. Hör av dig till Ann-Britt Gällring om du önskar skjuts.

Tisdag 14/9

9.00 Vandringsgruppen samlas vid Equmeniakyrkan Huskvarna.

15.00 Stickcafé med kaffe och gemenskap. Lindgården, Ljusgården.

Onsdag 15/9

10.00 Promenadgruppen. Samling vid Ansgariikyrkan (Severins parkering).

16.00-18.30 Konfan startar. Vi träffas i Equmeniakyrkan Huskvarna.

18.30 Verksamhetsrådet träffas i Equmeniakyrkan Huskvarna, Sammanträdesrummet.

Torsdag 16/9

10.00 Bibelsamtal och bön startar. Lindgården, Samlingssalen.

18.00 Scouterna. Både nya och gamla scouter välkomna. Från 7 år. Samling utanför Ansgariikyrkan, vid flaggstången. Utomhus – kläder efter väder.

Fredag 17/9

14.00 Styrelsen träffas.

Ändringar i programmet kan ske med kort varsel. Håll dig uppdaterad genom att titta i almanackan på ansgariikyrkan.se

Vi fortsätter att vara rädda om varandra och stannar hemma vid förkylningssymptom, håller avstånd och tvättar händerna.

Böneämnen

*Be för förhandlingarna med försäkringsbolaget

*Be för Vätternäs förskola. Personal, barn och deras familjer.

*Be för en god och snabb lösning på ny studentpastor

Femtonde söndagen efter trefaldighet/Ett är nödvändigt

Guds ord (Matteusevangeliet 6:31-34)

Jesus sade: ”Gör er inga bekymmer, fråga inte: Vad skall vi äta? Vad skall vi dricka? Vad skall vi ta på oss? Allt sådant jagar hedningarna efter. Men er himmelske fader vet att ni behöver allt detta. Sök först hans rike och hans rättfärdighet, så skall ni få allt det andra också. Gör er därför inga bekymmer för morgondagen. Den får själv bära sina bekymmer. Var dag har nog av sin egen plåga.

Bön

O Gud, du som ger liv åt allt skapat, lär oss att alltid först söka ditt rike och din rättfärdighet, så att vi litar på din nåd och av din hand tar emot dina gåvor. Genom din Son Jesus Kristus, vår Herre. Amen

Var inte rädd! Men var rädda om varandra! Johanna Johansson, pastor