Veckobrev nr 34

I söndags firade vi gudstjänst på Lindgården för första gången. Jag tyckte det kändes bra och det blev en fin gudstjänst. Det känns som att Lindgården är ett bra alternativ i nuläget. Det tyckte också församlingen som beslöt att skriva avtal med Lindgården om att kunna använda Samlingssalen för gudstjänster, dagledigträffar mm under hösten 2021 och våren 2022. Samlingssalen har egen ingång med kapprum och toaletter. Det finns dessutom ett litet rum som kan användas för t ex bönesamlingar. Det finns också andra lokaler i huset som kan passa bättre när det ska vara t ex styrelsemöte eller stickcafé. Alla samlingar måste bokas. Om jag har fattat det rätt är de samlingar som finns i programmet (sep-nov) redan inbokade. Men om styrelsen, verksamhetsrådet, fastighetsrådet eller någon annan grupp vill samlas på Lindgården måste vi boka den lokal vi vill använda.

På Församlingsmötet i söndags (22/8) bestämde vi ytterligare några saker, förutom att hyra in oss på Lindgården med de flesta av våra samlingar.

*Vi saknade ett ombud till årets (digitala) kyrkokonferens, så Curt O valdes att representera vår församling tillsammans med Bodil M-H (som var vald sedan tidigare).

*Vi beslöt också att församlingens årsmöteshelg senareläggs till den 20-21 november.

*Det behövs fler personer till Valberedningen. Prata med Angela J, med mig eller med någon i styrelsen om du kan tänka dig att vara med.

*Alla som har tagit hand om föremål från kyrkan efter branden ombeds att maila informationen till Ann-Britt Gällring, så att en aktuell lista på räddade föremål kan sammanställas.

Efter gudstjänsten nu på söndag har jag i tidigare veckobrev och i JP annonserat ett Församlingsmöte, men det är inga beslut som vi behöver ta, så det blir mer av information och en möjlighet att ställa frågor.

____________________________________________________________________

Veckooffer (eller andra gåvor) kan sättas in på församlingens

bankgiro 358-8969 eller via Swish: 123 52 88 162

_____________________________________________________________________

Församlingens verksamhet de närmaste dagarna:

Söndag 29/8

10.00 Gudstjänst på Lindgården, Samlingssalen. (Det finns en separat ingång som ligger till vänster om huvudingången). Johanna Johansson och Ann-Britt Gällring. Sång Caroline Björnberg. Kyrkkaffe och Församlingsinformation efter gudstjänsten.

Måndag 30/8

19.00 Bön hemma hos Gunnel Karlsson, Andréevägen 72.

Tisdag 31/8

10.00 Vandringsgruppen. Just nu utgår vandringsgruppen från olika platser olika veckor. För närmare info kontakta t ex Lennart Johansson.

Onsdag 1/9

10.00 Promenadgruppen. Samling vid Ansgariikyrkan (Severins parkering).

18.30 Infoträff om konfirmation. Du som går i årskurs 8 är välkommen med vårdnadshavare. Vi träffas i Österängskyrkan. Välkommen oavsett om du redan bestämt dig eller om du fortfarande är osäker. Smörgåsfika.

Torsdag 2/9

10.00 Torsdagsbönen pausar som grupp några veckor. Men var och en som vill, kan vara med i bön hemifrån (eller där man råkar befinna sig).

18.00-19.30 Terminsstart Scouterna. Alla nya och gamla scouter välkomna. Från 7 år. Samling utanför Ansgariikyrkan, vid flaggstången. 

Ändringar i programmet kan ske med kort varsel. Håll dig uppdaterad genom att titta i almanackan på ansgariikyrkan.se

Vi fortsätter att vara rädda om varandra och stannar hemma vid förkylningssymptom, håller avstånd och tvättar händerna.

Guds ord (Jesaja 55:8-9)

Mina planer är inte era planer och era vägar är inte mina vägar, säger Herren, Liksom himlen är högt över jorden, så är mina vägar högt över era vägar, mina planer högt över era planer.

Johannas tankar

I torsdags deltog jag i en Inspirations- och Reflektionsdag med flera kollegor som ingår i några olika handledningsgrupper i regionen. Temat var ”På väg in i en ny tid”. Från den dagen tar jag med mig några ord till er från en sång av Roland Frick:

Att inget veta men våga tro     

att bara ana men ändå gå.   

Att ledas av din kärlek och våga allt

Det är vägen

Det är sanningen

Det är livet

Bön

Låt din vilja ske, på jorden såsom i himlen. Amen

Var inte rädd! Men var rädda om varandra! Johanna Johansson, pastor