Extra Veckobrev

Många av er vet redan vad som har hänt. Till er andra måste jag tyvärr meddela att Ansgariikyrkan har brunnit natten mellan måndag och tisdag. Den är i princip totalförstörd. När brandkåren anlände slog det redan upp lågor från taket. Arbete med eftersläckning har pågått under dagen. Räddningstjänsten finns på plats åtminstone till onsdag morgon kl 9. Därefter tar polisen över för den tekniska undersökningen.

Styrelsen och fastighetsrådet har träffats på eftermiddagen idag (tisdag). Med på mötet var räddningschef Samuel Nyström och regional kyrkoledare Johan Einarsson.

Onsdag kl 18 är ni välkomna till Informationsmöte och andakt i Österängskyrkan. Förutom Lennart Bergström och jag (Johanna Johansson) medverkar även räddningschef Samuel Nyström, regional kyrkoledare Johan Einarsson och sjukhuspastor Per Sjönneby. Det blir information, möjlighet att ställa frågor och en stund av andakt och bön.

På grund av omständigheterna har jag avslutat min semester och finns nu åter tillgänglig på kyrkans telefonnummer. När jag övertog telefonen upptäcktes ett fel som gjort att samtal och sms inte nått fram. Det är nu åtgärdat och det ska fungera att ringa. Imorgon tar jag tag i att läsa de sms som trillade in när felet rättades till.

Guds ord

Inte ens i den mörkaste dal fruktar jag något ont, ty du är med mig, din käpp och din stav gör mig trygg. (Ps 23:4)

Var inte rädd! Men var rädda om varandra! Johanna Johansson, pastor