Veckobrev nr 25

Glad midsommar!

På söndag sänder vi den första av sommarens förinspelade digitala gudstjänster. Under sommaren samarbetar vi som vanligt med Equmeniakyrkan Huskvarna. I år innebär det att vi i Ansgarii har spelat in gudstjänster till varannan söndag och i Huskvarna har de gjort detsamma. Jag förstår om det känns konstigt med digitala gudstjänster, nu när vi faktiskt har möjlighet att träffas fysiskt. Men att spela in i förväg innebär ganska mycket jobb och vi var tvungna att ta ett beslut, om vi skulle spela in eller inte, långt innan restriktionerna lättade. Vi valde att spela in för att vara säkra på att kunna erbjuda våra församlingar gudstjänster under sommaren, även om det innebar att gudstjänsterna blir digitala.

Igår spelade vi in de sista delarna. Nu återstår ett stort arbete för David att klippa ihop gudstjänsten som ska sändas nu på söndag. Var gärna med i bön för att allt ska fungera så smidigt som möjligt för honom.

Tips! Titta gärna lite extra på blommorna på nattvardsbordet i söndagens gudstjänst. När jag insåg att midsommarhelgens gudstjänst skulle spelas in redan den 6 maj funderade jag på hur vi skulle göra med blommor. Det fanns ju inte några midsommarblommor att tillgå då. Jag bad min vän Eva S att ordna en blomma som kunde passa till midsommargudstjänsten med skapelse-tema. Jag tycker hon fick ihop en fantastisk bukett/blomsteruppsättning med det hon kunde hitta! Vad tycker ni?

_____________________________________________________________________

Veckooffer (eller andra gåvor) kan sättas in på församlingens

bankgiro 358-8969 eller via Swish: 123 52 88 162

_____________________________________________________________________

Församlingens verksamhet de närmaste dagarna:

Söndag 27/6

10.00 Digital (förinspelad) gudstjänst från Ansgariikyrkan med Johanna Johansson och Ansgariikyrkans scoutkår. Du når den via ansgariikyrkan.se eller sök på YouTube. Om du märker din kollekt (se swish och bg ovan) med ”Equmenia” så går den till våra ungdomar.

Måndag 28/6

19.00 Bön

Onsdag 30/6

10.00 Promenadgruppen. Samling vid Ansgariikyrkan.

16.00 Styrelsen och Verksamhetsrådet träffas för att prata om framtiden. Var befinner vi oss? Vad tar vi med oss från den här tiden med pandemin? Hur tänker vi inför framtiden?

Torsdag 1/7

10.00 Bibelsamtal, bön och ljuständning.

3–11 juli Hönökonferensen

Ändringar i programmet kan ske med kort varsel. Håll dig uppdaterad genom att titta i almanackan på ansgariikyrkan.se

Vi fortsätter att vara rädda om varandra och stannar hemma vid förkylningssymptom, håller avstånd och tvättar händerna.

Veckans böneämnen:

Equmenia. Herre, tack för Equmenias scouter och ledare. Vi ber för alla scoutläger och kurser som planeras för sommaren och tackar för att du är där med din närvaro. Må alla barn och unga få känna sig sedda, inkluderade och älskade. Vi ber att våra scouter igenom läger, kurser och kårverksamhet får växa i gemenskap med varandra och med dig Jesus. Amen.

Sápmi. Vi tackar för den bibelskola för arktiska urfolk i Ryssland som just har avslutats. För första gången har även samer från Kolahalvön varit med. Vi ber att skolan ska vara till hjälp i deras arbete i församlingen de leder. Detsamma ber vi för alla andra deltagare, som kommer från besläktade urfolk.

– Tillsammans med församlingen i Sundi-Lutete ber vi för de som förbereder och ansvarar för gudstjänsterna och för de som predikar.

– Tillsammans med kyrkorna i Jönköping ber vi denna vecka för Ansgariikyrkan (Equmeniakyrkan)

Guds ord (1 Mos 2:8–9)

Herren Gud planterade en trädgård österut, i Eden, och satte där människan som han hade format. Herren Gud lät alla slags träd växa upp ur marken, sådana som var ljuvliga att se på och goda att äta av. Mitt i trädgården stod livets träd och trädet som ger kunskap om gott och ont.

Midsommartankar (ur Bönboken – tradition och liv, s 285)

Som en vägvisare och symbol för hopp står midsommarstångens kors mitt i det svenska paradiset, en påminnelse både om livets träd i paradisets mitt och om korset som är rest i världsalltets centrum. … … … Av livets och korsets träd får vi hjälp med orienteringen. De är symboler för liv, kärlek och upprättelse, och där detta finns, där finns också Gud.

Andlig övning i midsommartid (ur Bönboken – tradition och liv, s 285)

Gå en promenad och plocka nio blommor som symboler för andens frukter; kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trofasthet, ödmjukhet och självbehärskning (Gal 5:22). Meditera över dessa ”frukter”, en för varje blomma, under promenaden, men gör det inte med syftet att pröva det egna livet, utan plocka en tacksamhetsbukett för allt gott vi kan möta i livet.

Bön (ur Bönboken – tradition och liv, nr 543)

Gud, du kallade Johannes döparen att förbereda människor för Jesus Kristus. Med öknens torka som erfarenhet förstod han det växande livets värde. Hjälp oss att lyssna till vad Johannes kan säga oss idag, om öknens sanningar, om vattnets förvandlande kraft och om betydelsen av omvändelse. Amen

Var inte rädd! Men var rädda om varandra! Johanna Johansson, pastor