Veckobrev nr 24

Jag hoppas att ni har möjlighet att njuta av solen och att ni hittar svalka och skugga när ni behöver det. I denna ljuva sommartid gå ut, min själ, och gläd dig vid den store Gudens gåvor. (Psalmer och Sånger, nr 200).

I fredags medverkade jag i närradion. Om ni missade programmet hittar ni det på www.radiovv.com (klicka på Program och därefter på Bibliotek). Här hittar ni också många andra program som ni kan lyssna på i efterhand.

Under sommaren (27/6 – 15/8) kommer det att finnas förinspelade gudstjänster att se digitalt (varannan vecka från Ansgarii och varannan vecka från Huskvarna).

_____________________________________________________________________

Veckooffer (eller andra gåvor) kan sättas in på församlingens

bankgiro 358-8969 eller via Swish: 123 52 88 162

_____________________________________________________________________

Församlingens verksamhet de närmaste dagarna:

Lördag 19/6

14.00 Vigsel i Ansgariikyrkan (för inbjudna gäster).

Söndag 20/6

10.00 Gudstjänst i Ansgariikyrkan. Johanna Johansson och Lennart Johansson. Sång Curt Olofson.

Måndag 21/6

19.00 Bön

Onsdag 23/6

10.00 Promenadgruppen. Samling vid Ansgariikyrkan.

17.00 Spelar vi in de sista delarna till sommarens digitala gudstjänster.

Torsdag 24/6

10.00 Bibelsamtal, bön och ljuständning.

Ändringar i programmet kan ske med kort varsel. Håll dig uppdaterad genom att titta i almanackan på ansgariikyrkan.se

Vi fortsätter att vara rädda om varandra och stannar hemma vid förkylningssymptom, håller avstånd och tvättar händerna.

Veckans böneämnen:

Diakoni. Vi ber för det diakonala arbetet i våra församlingar och att mötet med människor ska leda till hopp och tro. Vi tackar och ber för våra diakoner om vishet, frid, kraft och glädje i uppdraget. Amen.

Belarus. Idag ber vi för Belarus och alla de vänner vi har där. Speciellt nämner vi det svåra coronaläget och den politiska oron. Himmelske Far, låt kyrkan fortsatt vara ett ljus för människor som lider på olika sätt. Tack för våra vänners trohet och uthållighet i mötet med de mest utsatta. Låt, Herre, din välsignelse och kraft vila över alla medarbetare.

– Tillsammans med församlingen i Sundi-Lutete ber vi för alla de som saknar arbete och har stora svårigheter med sin försörjning.

– Tillsammans med kyrkorna i Jönköping ber vi denna vecka för Sankta Maria församling (Österns Assyriska kyrka)

Guds ord (Lukasevangeliet 15:1–7)

Alla tullindrivare och syndare sökte sig till Jesus för att höra honom. Fariseerna och de skriftlärda förargade sig och sade: »Den mannen umgås med syndare och äter med dem.« Då gav han dem denna liknelse: »Om någon av er har hundra får och tappar bort ett av dem, lämnar han då inte de nittionio i öknen och går och letar efter det borttappade tills han hittar det? Och när han hittar det blir han glad och lägger det över axlarna. Och när han kommer hem samlar han sina vänner och grannar och säger till dem: Gläd er med mig, jag har hittat fåret som jag hade förlorat. Jag säger er: på samma sätt blir det större glädje i himlen över en enda syndare som omvänder sig än över nittionio rättfärdiga som inte behöver omvända sig.«

Bön (ur Psalmer och Sånger)

O Gud, du som inte upphör att söka dem som gått vilse och leda dem som vunnits av din kärlek, ge oss en sådan tro på vår Frälsare, så att vi alltid älskar och ärar ditt namn. Genom din Son Jesus Kristus, vår Herre. Amen

Var inte rädd! Men var rädda om varandra! Johanna Johansson, pastor