Veckobrev nr 22

Under ett halvår har vi fått leva med mycket hårda restriktioner (max 8 personer), men nu (den 1 juni) har de första efterlängtade lättnaderna äntligen kommit. Så nu kommer vi att kunna träffas i Ansgariikyrkan, på samma sätt som vi gjorde innan reglerna skärptes i november 2020. Det vill säga med anvisade platser och med hänsyn till varandra och fortsatt försiktighet.

På söndag är det Öppen kyrka kl 16-19. Därefter kommer vi att samlas till fysisk gudstjänst den 13 och 20 juni.

Under sommaren (27/6 – 15/8) kommer det att finnas förinspelade gudstjänster att se digitalt (varannan vecka från Ansgarii och varannan vecka från Huskvarna).

_____________________________________________________________________

Veckooffer (eller andra gåvor) kan sättas in på församlingens

bankgiro 358-8969 eller via Swish: 123 52 88 162

_____________________________________________________________________

Församlingens verksamhet de närmaste dagarna:

Söndag 6/6

16.00-19.00 Öppen kyrka.

Måndag 7/6

19.00 Bön

Tisdag 8/6

9.00 Vandringsgruppen. Just nu utgår vandringsgruppen från olika platser olika veckor. För närmare info kontakta t ex Lennart Johansson.

Onsdag 9/6

10.00 Promenadgruppen. Samling vid Ansgariikyrkan.

Torsdag 10/6

10.00 Bibelsamtal, bön och ljuständning.

Fredag 11/6

11.30-12.30 Närradion 98,5 MHz. Sven-Ove Rylner intervjuar Johanna Johansson och ”Inga på Åsen”

Fredag 11/6 – Söndag 13/6 Scouthajk/Miniläger. Plats: Hylsåsen, Liared.

Ändringar i programmet kan ske med kort varsel. Håll dig uppdaterad genom att titta i almanackan på ansgariikyrkan.se

Vi fortsätter att vara rädda om varandra och stannar hemma vid minsta förkylningssymptom, håller avstånd och tvättar händerna.

Veckans böneämnen:

MUSIK O KREATIVA UTTRYCK. Vi ber för dem som spelar till de gemensamma sångerna i våra gudstjänster. Ge dem inspiration och frimodighet att fortsätta att använda sina färdigheter. Tack för musiken som vi alla får ta del av genom dem. Tack för att vi tillsammans får sjunga om och till Dig.

SYRIEN. Tack Gud för att vi har fått möjlighet att skicka en container under våren till vår samarbetspartner i Syrien! Vi ber om välsignelse över sjukvårdsmaterial, hygienprodukter och ortopediska hjälpmedel till barn och unga som drabbats i kriget. Vi tackar dig för alla som bidragit. Vi ber om fred för Syrien. Amen.

– Tillsammans med församlingen i Sundi-Lutete ber vi för våra respektive situationer när det gäller covid-19. (Sjukdomen verkar ännu inte ha nått Sundi-Lutete, men finns nu ganska nära). Vi ber, Herre, om ditt beskydd.

– Tillsammans med kyrkorna i Jönköping ber vi denna vecka för Råslätts församlingsgemenskap (SAM/EFK)

Guds ord (Johannesevangeliet 3:1–8)

Bland fariseerna fanns en man som hette Nikodemos och var medlem av judarnas råd. Han kom till Jesus en natt och sade: »Rabbi, vi vet att det är från Gud du har kommit som lärare. Ingen kan göra sådana tecken som du utan att Gud är med honom.« Jesus svarade: »Sannerligen, jag säger dig: den som inte blir född på nytt kan inte se Guds rike.« Nikodemos svarade: »Hur kan någon födas när han är gammal? Han kan väl inte komma in i moderlivet och födas en gång till?« Jesus svarade: »Sannerligen, jag säger dig: den som inte blir född av vatten och ande kan inte komma in i Guds rike. Det som har fötts av kött är kött, och det som har fötts av ande är ande. Var inte förvånad över att jag sade att ni måste födas på nytt. Vinden blåser vart den vill, och du hör den blåsa, men du vet inte varifrån den kommer eller vart den far. Så är det med var och en som har fötts av anden.«

Bön (ur Psalmer och Sånger)

Livets Gud, tack för att du genom dopet förenar oss med Kristus i hans död och uppståndelse. Hjälp oss att dag för dag leva i vårt dop och mogna i vår tro. I Jesu namn. Amen

Var inte rädd! Men var rädda om varandra! Johanna Johansson, pastor