Vandringsgudstjänsten är inställd. Vi bjuder in till Nattvardsandakt med anmälan istället. Vi tar in max 8 deltagare per tillfälle. Du anmäler dig till pastorn via mail, sms eller samtal. Första gruppen får komma kl 10 (fullbokat), nästa grupp är välkomna kl 10.45 (har varit fullbokad, men pga av återbud finns 1 plats ledig). Vi har fortfarande flera platser kvar kl 11.30.

Anmälan senast fredagen den 28/5.

mail: pastorn@ansgariikyrkan.se    tel: 070-6106436

Veckooffer (eller andra gåvor) kan sättas in på församlingens

bankgiro 358-8969 eller via Swish: 123 52 88 162

10.00/10.45/11.30 Nattvardsandakter med anmälan. (Se texten i början av brevet).

19.00 Bön

9.00 Vandringsgruppen. Just nu utgår vandringsgruppen från olika platser olika veckor. För närmare info kontakta t ex Lennart Johansson.

10.00 Promenadgruppen. Samling vid Ansgariikyrkan.

10.00 Inställt! Bibelsamtal, bön och ljuständning.

(Inställt pga annan aktivitet i lokalerna).

18.00 Scout – terminsavslutning

Ändringar i programmet kan ske med kort varsel. Håll dig uppdaterad genom att titta i almanackan på ansgariikyrkan.se

Vi fortsätter att vara rädda om varandra och stannar hemma vid minsta förkylningssymptom, håller avstånd och tvättar händerna.

Veckans böneämnen:

Equmenia. Vi ber för de barn och unga som vi möter genom Equmenia. Gud, håll din hand över dem och vi ber om ditt beskydd. Låt dem få erfara din närhet Gud, även i tider då det är svårare att mötas. Vi ber för den verksamhet som planeras inför sommaren. Vi ber om kreativitet och mod att finna vägar för att kunna genomföra läger och verksamheter, och ber om goda möten med varandra och Jesus.

Myanmar/Burma. Vi ber dig Gud om din barmhärtighet och nåd för den situation som landet befinner sig i. Vi ber om fred och frihet byggt på verklig försoning mellan olika grupperingar och folkgrupper. Vi ber om ett rättfärdigt demokratiskt styre för alla. Vi ber att din kyrka ska få nåden att bidra till en sådan utveckling.

– Tillsammans med församlingen i Sundi-Lutete tackar vi Gud för alla de som i våra gudstjänster sjunger och spelar till Herrens ära.

(Jag har bytt böneämnet v 21 mot böneämnet v 37 eftersom Equmeniakyrkans kyrkokonferens är framflyttad till hösten)

– Tillsammans med kyrkorna i Jönköping ber vi denna vecka för Korskyrkan (Evangeliska Frikyrkan EFK)

Guds ord (Apostlagärningarna 2:24-35)

Petrus sade: ”Gud löste honom ur dödens vånda och lät honom uppstå, eftersom det inte var möjligt att döden skulle få behålla honom i sitt grepp. Ty David säger om honom:

Jag har alltid haft Herren för mina ögon,

han står vid min sida för att jag inte skall vackla.

Därför fröjdar sig mitt hjärta och jublar min tunga,

ja, än mer: min kropp skall få vila med förtröstan.

Ty du skall inte lämna min själ i dödsriket

eller låta din helige möta förgängelsen.

Du har visat mig livets vägar.

Du skall uppfylla mig med glädje

när jag får se ditt ansikte.

Mina bröder, jag kan lugnt säga till er att vår stamfar David är död och begraven, hans grav finns här än i dag. Nu var han ju profet och visste att Gud med ed hade lovat honom att sätta en ättling till honom på hans tron. Därför var det Messias uppståndelse han förutsade med orden: Han lämnades inte i dödsriket, och hans kropp mötte inte förgängelsen. Denne, nämligen Jesus, har Gud låtit uppstå, och vi kan alla vittna om det. Gud har upphöjt honom med sin högra hand, och sedan han enligt löftet tagit emot den heliga anden av Fadern har han nu utgjutit den, så som ni här ser och hör. David har inte själv stigit upp till himlen, men han säger: Herren sade till min herre: Sätt dig på min högra sida, så skall jag lägga dina fiender som en pall under dina fötter.

Bön (ur Psalmer och Sånger)

Heliga Treenighet, Fader, Son och Ande,

led oss till dina djup av rikedom, vishet och kunskap,

så att vi kan vittna om försoningens hemlighet.

Du som lever och verkar från evighet till evighet. Amen