Valborgsmässoafton = Vårfirande! I år blir vårfirandet digitalt. Magnus Apelqvist talar och sångare är Catharina Mars, Maria Åkesson, Cecilia Magnusson, Anna Eriksson och Pär Thibom. Du når Vårfirandet på samma sätt som våra gudstjänster. Antingen söker du efter Ansgariikyrkan på YouTube eller också går du in på vår hemsida ansgariikyrkan.se och klickar där det står: Länk till Ansgariikyrkans youtubekanal. Missa inte detta!

Veckooffer (eller andra gåvor) kan sättas in på församlingens

bankgiro 358-8969 eller via Swish: 123 52 88 162

Om du vill ge ett bidrag till Equmeniakyrkans Nationella insamling kan du föra över pengar som vanligt till vårt bankgiro eller via swish. Märk inbetalningen ”Nat”, så vidarebefordrar Christer pengarna.

18.00 Digitalt Vårfirande. Tal av Magnus Apelqvist. Sång Catharina Mars, Maria Åkesson, Cecilia Magnusson, Anna Eriksson och Pär Thibom.

Vi har ingen egen gudstjänst. Vi hänvisar till valfri digital gudstjänst eller gudstjänster via radio och tv.

19.00 Bön

9.00 Vandringsgruppen. Just nu utgår vandringsgruppen från olika platser olika veckor. För närmare info kontakta t ex Lennart Johansson.

10.00 Promenadgruppen. Samling vid Ansgariikyrkan.

10.00-11.00 Bibelsamtal, bön och ljuständning

18.00 Scout. Inspelning av sommargudstjänst.

Lördag 8/5

Från 9.00 Inspelning av sommargudstjänster.

Ändringar i programmet kan ske med kort varsel. Håll dig uppdaterad genom att titta i almanackan på ansgariikyrkan.se

Vi fortsätter att vara rädda om varandra och stannar hemma vid minsta förkylningssymptom, håller avstånd och tvättar händerna.

Veckans böneämnen:

Vi ber för våra medarbetare som finns i tjänst, på sjukhus, skolor och universitet, på fängelser och häkten, för dem i samverkan med polisen och på andra arbetsplatser. Tack för var och en. Kom med mod och glädje i uppdraget. Låt dem få vara dina budbärare och få tala kärlekens, hoppets, försoningens och fridens språk in i människor liv. Amen.

– Gud, vi ber för Kyrkornas Världsråds 350 medlemskyrkor runt jorden. Många har drabbats hårt det gångna året av pandemin. Vi ser förtrycket öka på platser där kristna redan lever i utsatthet. Hjälp oss att stå tillsammans som bröder och systrar mot våld, hat, rasism, främlingsfientlighet och diskriminering. Låt Ditt Rike komma. Amen.

– I Equmeniakyrkans bönekedja ber vi för Församlingen Brofästet, Färjestaden.

– Tillsammans med församlingen i Sundi-Lutete ber vi om öppna hjärtan för ORDET och villighet att följa Guds vilja.

– Tillsammans med kyrkorna i Jönköping ber vi denna vecka för Dalvikskyrkan (Evangeliska Fosterlandsstiftelsen EFS)

Guds ord (Första Johannesbrevet 4:10–16)

Detta är kärleken: inte att vi har älskat Gud utan att han har älskat oss och sänt sin son som försoningsoffer för våra synder. Mina kära, om Gud har älskat oss så, måste också vi älska varandra. Ingen har någonsin sett Gud. Men om vi älskar varandra är Gud alltid i oss, och hans kärlek har nått sin fullhet i oss. Han har gett oss sin ande, och därför vet vi att vi förblir i honom och han i oss. Vi har sett och kan vittna om att Fadern har sänt sin son att rädda världen. Om någon bekänner att Jesus är Guds son förblir Gud i honom och han i Gud. Och vi har lärt känna den kärlek som Gud har till oss och tror på den.

Gud är kärlek, och den som förblir i kärleken förblir i Gud och Gud i honom.

Bön (ur Bönboken – tradition och liv, nr 401)

Gud, detta är vårljusets tid. Jag vänder mig mot solen och känner livet återvända. Plötsligt avslöjar det nya ljuset vad som behöver städas bort. Gud, detta är våreldarnas tid. Trädens torra grenar och de prasslande fjolårslöven ska bäras bort och eldas upp. Gud, hjälp mig rensa bort ur mitt liv det som är gammalt och dött, det som hindrar mig från att se dina nyskapande krafter. Minst en gång till vill du ha mitt ja till livet. Mitt ja skall du få – för ditt lidandes, din döds och din uppståndelses skull, som gör mitt ja till livet möjligt. Och mitt ja skall du få – för den blå färgens skull, hos scillan, för den vackra formens skull hos krokusen, för våreldens förtärande kraft att förinta det som inte längre har liv.