Veckobrev nr 16

Vad är det som händer? Ett veckobrev på en tisdag? Ja, eftersom jag, i förra veckans veckobrev, totalt missade allt som händer i Equmeniakyrkans regi den här veckan så får det bli så.

*Under fyra kvällar den 21–24 april kl 19.00 kommer Equmeniakyrkans evangelister att ha en digital mötesserie. Medverkar gör Liselotte J Andersson, Marcus Olson, Britta Hermansson och Pär Alfredsson. Michael Jeff Johnson och Jeanette Alfredsson kommer att stå för musiken. Du hittar sändningar på Equmeniakyrkans Facebook-sida och på equmeniakyrkan.se/live.

*Nyspolad plan

Coronapandemin har påverkat våra och församlingarnas liv. Men den har också gett oss en möjlighet att tänka nytt. Vilken kyrka vill vi öppna upp till? Välkommen till inspiration och samtal. Tillsammans möts vi inför utmaningen och möjligheten i att vara de som sätter de första skären på den nyspolade isen efter pandemin.

Vad ska bli det nya ”vanliga”? Vad ska bli det nya ”vi”?

Korta TED-talks varvas med tid för samtal. Alla som är intresserade av att forma den framtida Equmeniakyrkan är varmt välkomna; anställda, styrelseledamöter, ideellt engagerade, församlingsmedlemmar med flera.

Det finns fyra samlingar (tisdag 20 april eller torsdag 22 april kl 14 eller kl 19) att välja på, de har alla samma innehåll och upplägg. Välj den dag och tid som passar dig bäst, ingen föranmälan krävs. Samlingarna hålls digitalt, på Zoom.

För att delta kan du klicka på länken nedan. Då kommer du till en sida där du väljer det möte du vill ansluta till.

https://equmeniakyrkan.se/kalender/nyspolad-plan

*Konferensdagen Förnya & Fördjupa – När tron tar nya vägar

När tron tar nya vägar. När samhället inte är sig likt, hur påverkar det oss som individer och församling? Vad händer med vår tro, vår Gudsbild och församlingens uppdrag? Hur gör vi, vad är vårt uppdrag och vår kallelse?

Under flera år har vi i Region Väst möts till konferensdagar under temat Förnya och Fördjupa där andlig förnyelse och fördjupning varit viktiga ledord. Att mötas för att inspireras och föra samtal kring aktuella ämnen är viktigt och betydande både för oss själva, våra församlingar och vårt samhälle. I år när vi möts digitalt hoppas vi att alla i hela landet som är intresserade av ämnet kommer med!

Niklas Piensoho Vad gör vi nu? Församlingens utmaningar och möjligheter i kris och pandemi.  Sofia Camnerin Vad händer med min tro i kris och pandemi?

OBS! Anmälan senast idag tisdag den 20 april. Följ länken för att komma till anmälan.

https://equmeniakyrkan.se/kalender/fornya-fordjupa-nar-tron-tar-nya-vagar/

På söndag är det Equmeniakyrkans Nationella insamling. Om du vill ge ditt bidrag genom vår församling sätter du in pengar som vanligt på vårt bankgiro eller swishar. Märk inbetalningen ”Nat”, så vidarebefordrar Christer pengarna.

___________________________________________________________________________________

Veckooffer (eller andra gåvor) kan sättas in på församlingens

bankgiro 358-8969 eller via Swish: 123 52 88 162

____________________________________________________________________________________

Församlingens verksamhet de närmaste dagarna:

Tisdag 20/4

19.00-21.00 Nyspolad plan (se ovan)

Onsdag 21/4

10.00 Promenadgruppen. Samling vid Ansgariikyrkan.

19.00 Evangelisternas mötesserie (se ovan)

Torsdag 22/4

10.00-11.00 Bibelsamtal, bön och ljuständning

14.00-16.00 Nyspolad plan (se ovan)

19.00-21.00 Nyspolad plan (se ovan)

18.00 Scout

19.00 Evangelisternas mötesserie (se ovan)

Fredag 23/4

19.00 Evangelisternas mötesserie (se ovan)

Lördag 24/4

9.00-13.00 Förnya & Fördjupa (OBS! Anmälan senast 20 april. Se ovan)

19.00 Evangelisternas mötesserie (se ovan)

Söndag 25/4

10.00 Närradiogudstjänst sänds från Ansgariikyrkan, Samradio 98,5. Johanna Johansson och Lennart Bergström. Sång Claes Adolfsson. Nationell insamling.

Måndag 26/4

19.00 Bön

Tisdag 27/4

9.00 Vandringsgruppen. Just nu utgår vandringsgruppen från olika platser olika veckor. För närmare info kontakta t ex Lennart Johansson.

Onsdag 28/4

10.00 Promenadgruppen. Samling vid Ansgariikyrkan.

Torsdag 29/4

10.00-11.00 Bibelsamtal, bön och ljuständning

18.00 Scout

Ändringar i programmet kan ske med kort varsel. Håll dig uppdaterad genom att titta i almanackan på ansgariikyrkan.se

Vi fortsätter att vara rädda om varandra och stannar hemma vid minsta förkylningssymptom, håller avstånd och tvättar händerna.

Veckans böneämnen:

Equmenia. Vi ber idag för det utbildningsarbete som görs i Equmenia. Idag tänker vi särskilt på alla anställda och ideella som är med och planerar och utformar ledarutbildningar inom Equmenia. Vi ber att de ska forma utbildningar som gör att ledare och deltagare får lära och pröva nytt. Så att de tillsammans får växa i gemenskap med varandra och Jesus.

Kongo Kinshasa. Idag ber vi särskilt för De förenade baptistkyrkornas samfund i Kongo Kinshasa där stridigheter och konflikt under en tid paralyserat verksamheten. Nu har ett nytt ledarskap valts. Vi ber att du Gud ska ge dem vishet vad gäller arbetet med att försöka medla och läka ihop det som tagit skada. Kom med din frid. Amen.

– I Equmeniakyrkans bönekedja ber vi för Församlingen Brofästet, Färjestaden.

– Tillsammans med församlingen i Sundi-Lutete ärar och tillber vi Jesus Kristus vår Herre. Vi låter påskens glädjebudskap dröja kvar hos oss: Han är uppstånden!

– Tillsammans med kyrkorna i Jönköping ber vi denna vecka för Allianskyrkan (Svenska Alliansmissionen SAM)

Guds ord (Jesaja 54:7–10)

Ett kort ögonblick övergav jag dig, men i stor kärlek tar jag dig åter.

Jag dolde mitt ansikte för dig i häftig vrede ett ögonblick,

men evigt trofast visar jag dig nu min kärlek, säger din befriare, Herren.

Det är som på Noas tid, då jag svor att Noas flod aldrig mer skulle dränka jorden.

Så svär jag nu att inte mer vredgas och inte mer rasa mot dig.

Om än bergen rubbas och höjderna vacklar, skall min trohet mot dig inte rubbas

och mitt fredsförbund inte vackla, säger han som älskar dig, Herren.

Bön (ur Bönboken – tradition och liv, nr 372)

Kristus, du Uppståndne, din lugna röst når oss i Evangeliet. Du säger till oss: Varför oroar ni er för så mycket? Bara en sak behövs, ett hjärta som lyssnar till mitt Ord och till den Heliga Anden.

Välsignelse (ur Bönboken – tradition och liv, nr 395)

Gud, välsigna oss i vårens tid, att vi gläds över varje grönskande knopp, varje timme av ljus, varje vårlig bris. Gud, välsigna vår pånyttfödelse.

Var inte rädd! Men var rädda om varandra! Johanna Johansson, pastor