Veckobrev nr 39

Observera

Denna text publicerades första gången den 24 september, 2020. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

I gudstjänsten på söndag från Equmeniakyrkans Kyrkokonferens bli det en förbönsakt för de som går ut i vägledningsåret. Kanske finns det någon eller några som du vet vilka de är:

Henrik Einarsson, Fågelmara
Eva Erlandsson, Göteborg
Maja Floberg, Skåre
Jonatan Forsling, Stockholm
Maria Hassani Nejad, Sala
Hervé Kiese, Trollhättan
Kim Lillskog, Höör
Jens Marklund, Stockholm
Mia Martinsson, Falkenberg
Sara Klintemyr, Stockholm
Therese Palmqvist, Leksand

Om du vill ge en gåva till Equmeniakyrkan (nationellt) i samband med gudstjänsten (eller före/efter) kan du använda  Swishnr: 90 03 286 eller Bankgiro: 900-3286.

Det går fortfarande att se några livesändningar kopplade till konferensen: Lasses KyrKokaffe med intressanta gäster kl 10 (mån 21/9-fre 25/5) och KyrKostudion kl 18 (lör 19/9-fre 25/5). Live-sändningarna kan du t ex hitta via Equmeniakyrkans hemsida https://equmeniakyrkan.se/aktuellt/kyrkokonferens/live/

Om du har missat några livesändningar eller kanske gudstjänsten som var i söndags går det bra att titta i efterskott. Kommande söndags gudstjänst går också att se live kl 11.00 på söndag.

Fortsätt gärna be för kyrkokonferensen. Be för presidiet. Be också för att det blir goda inlägg och samtal och att konferensen lyssnar in Guds vilja i besluten. Be också alldeles särskilt för att tekniken ska fungera.

___________________________

Församlingens årsmöte närmar sig och går av stapeln lördagen den 10 oktober. Vi räknar med att sitta i kyrksalen (med avstånd på samma sätt som i en gudstjänst). Det blir ingen servering, men ta gärna med dig en egen frukt.

Equmenias årsmöte är på torsdagen den 8 oktober kl 19.45.

Församlingens verksamhet de närmaste dagarna:

Söndag 27/9

11.00 Livesänd gudstjänst från Kyrkokonferensen, med avskiljnings- och förbönsakter, visas på storbild i kyrksalen. Biträdande kyrkoledare Sofia Camnerin predikar.

I denna gudstjänst avskiljs biträdande kyrkoledare (Karin Wiborn och Joakim Hagerius) och regional kyrkoledare i Öst (Johan Einarsson), samt missionär, som alla finns på plats i Immanuelskyrkan, Stockholm.
Det är även förbönsakt för de som har internationella uppdrag eller skall ut i vägledningsåret

Måndag 28/9

19.00 Bön

Tisdag 29/9

9.00 Vandringsgruppen startar vid IKHP

Onsdag 30/9

10.00 Promenadgrupp. Samling vid Ansgariikyrkan.

Torsdag 1/10

10.00 Bön och ljuständning

18.00 Scout

Ändringar i programmet kan ske med kort varsel. Håll dig uppdaterad genom att titta i almanackan på www.ansgariikyrkan.se

Vi fortsätter att vara rädda om varandra och stannar hemma vid minsta förkylningssymptom, håller avstånd och tvättar händerna.

Veckooffer (eller andra gåvor) kan sättas in på församlingens bankgiro 358-8969 eller via Swish: 1235288162.

___________________________

Guds ord (Markusevangeliet 5:35–43)

Medan Jesus ännu talade kom det bud till synagogföreståndaren från hans hem: ”Din dotter är död. Du skall inte besvära Mästaren längre.” Men Jesus, som hörde deras ord, sade till föreståndaren: ”Var inte rädd, tro bara.” Sedan lät han ingen mer än Petrus och Jakob och hans bror Johannes följa med, och de gick hem till föreståndaren. Där såg han upprörda människor som grät och klagade högt. Han gick in till dem och sade: ”Varför ropar ni och gråter? Flickan är inte död, hon sover.” Då skrattade de åt honom. Men han körde ut allesammans och tog med sig flickans far och mor och lärjungarna och gick in där hon låg. Så tog han barnets hand och sade: ”Talita koum!” (det betyder: Lilla flicka, jag säger dig, stig upp!). Och genast reste sig flickan och gick omkring, hon var tolv år gammal. De blev utom sig av förvåning, men han förbjöd dem att låta någon veta vad som hade hänt. Sedan sade han åt dem att ge flickan något att äta.

Tankar inför söndagen

Texten uppmuntrar oss att

  • tro på det oväntade
  • tro på att det omöjliga är möjligt
  • inte vara rädda
  • inte tappa tron
  •  
  •  
  •  

(fyll gärna på listan med det du hittar av uppmuntran i texten)

Bön (ur Psalmer och sånger)

Evige Gud, som är Herre över liv och död, lös oss från ångest och dödsfruktan. Låt oss få leva i Kristi uppståndelses kraft och ge oss del av det liv som aldrig dör. Genom Jesus Kristus, vår Frälsare. Amen

Var inte rädd! Men var rädda om varandra! Johanna Johansson, pastor