Veckobrev nr 35

Hör du till dem som saknade söndagens gudstjänst (som ljudfil) på hemsidan? Det var lite problem, men sedan i tisdags eftermiddag finns gudstjänsten på plats, så nu går det bra att lyssna om du vill det. Säg gärna till om det framöver är krångel med det tekniska. (Om vi inte vet om det, så är det svårt att försöka rätta till det).

I söndags var vi nästan 40 personer. Det var roligt, men det blev tyvärr också lite rörigt med placeringen. Jag vet inte om det hade blivit oordning på de utplacerade psalmböckerna eller vad som hände egentligen. Nu har jag i alla fall rättat till i kyrksalen, så jag hoppas att allt fungerar smidigt på söndag. Nu när vi är något flera på gudstjänsterna måste vi alla verkligen hjälpas åt! Vi ska bara sitta på de platser där psalmböckerna ligger. Om det ligger två psalmböcker kan vi sitta ett par som ändå umgås hemma. Kommer vi ensam till kyrkan sätter vi oss på en plats med endast en psalmbok. Om vi kommer som par men alla par-platser är upptagna – då måste vi dela på oss. Eller fråga mig om hjälp, så kanske jag kan ändra om så det fungerar. Men gör INGA egna ändringar. Allt är väl uttänkt – både när det gäller avstånd och antal. OM jag märker att något ser konstigt ut när det gäller placeringar kommer jag att ta tid för att rätta till det – ÄVEN om det råkar vara mitt i gudstjänsten.

När gudstjänsten är slut är det viktigt att vi inte stannar och står i vägen för andra. Självklart är det roligt att få träffas och prata, men alla som vill lämna kyrkan måste känna sig bekväma att komma ut ur både kyrksalen och ut ur kyrkan utan att behöva kryssa mellan människor som står i vägen. Om vädret är hyfsat bra, så gå gärna utomhus och prata. Men även här gäller att inte stå i vägen för människor som vill passera. Det är fantastiskt och underbart att få träffas och fira gudstjänst, MEN vi får absolut inte utsätta oss för större risker än nödvändigt.

Vi fortsätter att vara rädda om varandra och stannar hemma vid minsta förkylningssymptom, håller avstånd och tvättar händerna.

Veckooffer (eller andra gåvor) kan sättas in på församlingens bankgiro 358-8969 eller via Swish: 1235288162.

Tryckfels-Nisse har varit framme i vårt församlingsblad. Vi har inte någon nattvard söndagen den 6 september! Nattvard blir det istället den 13 september.  

Församlingens verksamhet de närmaste dagarna:

Söndag 30/8

10.00 Gudstjänst. Johanna Johansson o Lennart Johansson. Sång Åsa Tegnér.

16.00 Gudstjänst på arabiska

Måndag 31/8

19.00 Bön

Tisdag 1/9

9.00 Vandringsgruppen startar vid IKHP

Onsdag 2/9

10.00 Promenadgrupp. Samling vid Ansgariikyrkan.

Pastorn är ledig hela onsdagen

Torsdag 3/9

10.00 Bön och ljuständning

18.00 Terminsstart för Scouterna

Ändringar i programmet kan ske med kort varsel. Håll dig uppdaterad genom att titta i almanackan på ansgariikyrkan.se

Guds ord (Andra Moseboken 23:10-12)

Sex år skall du beså din jord och bärga dess gröda, men det sjunde året skall du låta marken vila och ligga i träda. Då kan de fattiga i ditt folk få sin föda från den. Det som blir över kan de vilda djuren äta. Så skall du också göra med din vingård och dina olivträd.

Sex dagar skall du arbeta, men den sjunde dagen skall du upphöra med arbetet, så att din oxe och åsna får vila och slavkvinnans son och invandraren får hämta krafter.

Tankar inför söndagen

Gud vet vad vi behöver! Gud har omsorg om oss!

Vi kan inte ständigt arbeta, vi behöver också vila. Det vet Gud och han vill hjälpa oss att få den vila vi behöver. Texten ovan handlar inte bara om veckorytmen – om balansen mellan arbete och vila. Den handlar också om vila för jorden. Att vi inte kan utarma jorden vet åtminstone varenda bonde. Att det krävs växelbruk och att jorden måste få vila (ligga i träda) ibland. Att inte skörda frukterna varje år, är däremot en för mig ny tanke. Men jag gillar verkligen att ge utrymme för att den som är i behov av det kan hämta vad den behöver. Dessutom kanske det blir frukter över som så småningom får falla till marken och bli till ny näring.  Ett gott kretslopp – skapat av Gud.

Slutord (ur Bönboken – tradition och liv s 325)

Varför gör jag mig bekymmer? Det är inte min sak att tänka på mig. Min sak är att tänka på Gud och Guds sak är att tänka på mig.

Var inte rädd! Men var rädda om varandra! Johanna Johansson, pastor