Veckobrev nr 19

Observera

Denna text publicerades första gången den 7 maj, 2020. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Idag har vi haft ett efterlängtat styrelsemöte. Vi träffades i kyrksalen, visserligen med långa avstånd mellan oss, men vi fick i alla fall se varandra och lyssna till varandra. Kanske var det jag som längtat mest. Många frågor och funderingar har jag kunnat ta med olika personer, men mycket av det som jag som pastor behöver lyfta kräver (eller känns i alla fall bättre) att styrelsen tillsammans lyssnar på, kommer med synpunkter kring och tar gemensamma beslut om. Jag skickar med en hälsning till er alla från styrelsen.

!!!Gudstjänster och andra större samlingar är inställda tillsvidare!!!

Utifrån myndigheternas rekommendationer, och i omtanke om våra riskgrupper, fortsätter vi att pausa alla större samlingar. Håll dig uppdaterad om vad som händer i vår församling genom att läsa veckobreven, hålla koll på almanackan på vår hemsida (ansgariikyrkan.se) och följa Ansgariikyrkan på Facebook.

Apropå Facebook: vårt senaste inlägg med en fin bild på promenadgruppen under Magnoliaträdet i Rosariet fick ett snabbt genomslag. Jag lade ut det igår vid lunchtid och nu när jag skriver detta har det redan setts av 154 personer. När ni gillar och kommenterar ett inlägg når det ut till fler människor. Fortsätt gilla och kommentera. Ni som är med på bild: svara gärna på kommentarerna från Hanna och Pernilla, det är ju er de hälsar till.

Behöver du hjälp med något? Om du är 70+, tillhör någon annan riskgrupp eller är sjuk (oavsett om du har någon sjukdom sedan tidigare eller om det dyker upp tillfälliga förkylningssymptom) så kan vi hjälpa dig med att till exempel handla eller uträtta andra ärenden. Tveka inte att höra av dig till mig så förmedlar jag kontakt med de som kan hjälpa till.

* Det är fortfarande många som inte hämtat sin nya, fina, gula, uppdaterade adressbok. De ligger i plastfickorna i kyrkan *

Equmeniakyrkan Hovslätt står för söndagens TV-gudstjänst. Den vill man ju inte missa! Dessutom lägger många kyrkor ut websända gudstjänster. Om du behöver tips kan du titta i tidigare veckobrev.

Församlingens verksamhet de närmaste dagarna:

Måndag 11/5

19.00 Bön i kyrksalen

Tisdag 12/5 Pastor Johanna jobbar hemifrån. Jag har dator och telefon med mig.

Onsdag 13/5

10.00 Promenadgrupp. Samlas vid Ansgariikyrkan för promenad 40–45 min.

Torsdag 14/4

10.00-12.00 Kyrkan öppen för ljuständning, bön och samtal

18.00 Scouterna

 

Ändringar i programmet kan ske med kort varsel. Håll dig uppdaterad genom att titta i almanackan på ansgariikyrkan.se

 

Veckooffer och andra gåvor

Veckooffer (eller andra gåvor) till församlingen kan betalas till vårt

bankgiro 358-8969 eller via Swish: 1235288162

 

Guds ord (Johannesevangeliet 17:9–17)

Jesus sade: Jag ber för dem. Jag ber inte för världen utan för dem som du har gett mig, eftersom de är dina. Allt mitt är ditt och allt ditt är mitt, och jag har förhärligats genom dem. Jag är inte längre kvar i världen, men de är kvar i världen och jag kommer till dig. Helige fader, bevara dem i ditt namn, det som du har gett mig, så att de blir ett, liksom vi är ett. Medan jag var hos dem bevarade jag dem i ditt namn, som du har gett mig. Och jag skyddade dem, och ingen av dem gick under utom undergångens man, ty skriften skulle uppfyllas. Nu kommer jag till dig, men detta säger jag medan jag är i världen, för att de skall få min glädje helt och fullt.

Jag har gett dem ditt ord, och världen har hatat dem därför att de inte tillhör världen, liksom inte heller jag tillhör världen. Jag ber inte att du skall ta dem ut ur världen utan att du skall bevara dem för det onda. De tillhör inte världen, liksom inte heller jag tillhör världen. Helga dem genom sanningen; ditt ord är sanning.

Liksom du har sänt mig till världen, har jag sänt dem till världen, och för deras skull helgar jag mig till ett offer, för att också de skall helgas genom sanningen.

 

Tacksamhet

Idag känner jag en så stor tacksamhet. Mitt i den här upp- och nervända tiden vi just nu lever i, finns församlingen som en trygghet och en fast punkt i tillvaron. Församlingen ger oss en gemenskap, även när vi inte kan träffas till gudstjänst. Idag är jag extra tacksam för att kyrkan faktiskt har fått fungera som en fysisk mötesplats för flera av oss. Först var vi några stycken på bönen kl 10. Därefter har fixargruppen jobbat utomhus från kl 14. Som jag skrev tidigare samlades styrelsen (kl 15) och kl 18 var det dags för scouterna. Scouterna var visserligen utomhus, men det är ju ändå vid kyrkan vi samlas innan vi ger oss ut på äventyr. Idag var det högtflygande planer som förverkligades genom att bygga en gunga.

Välsignelse (ur Bönboken-tradition och liv nr 1132)

Må Herren vara med dig och omge dig med sin kärlek så att du får

växa och mogna som den han kallat dig att vara.

 

 

Var inte rädd! Men var rädda om varandra! Johanna Johansson, pastor