Veckobrev nr 16

Observera

Denna text publicerades första gången den 16 april, 2020. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Idag har vi spelat in en gudstjänst som når du via vår hemsida. Vi lägger ut den på söndag.

!!!Gudstjänster och andra större samlingar är inställda tillsvidare!!!

Utifrån myndigheternas rekommendationer, och i omtanke om våra riskgrupper, fortsätter vi att ställa in alla större samlingar.

Det är en sorg för många av oss att inte få mötas fysiskt och fira gudstjänst tillsammans. Men när läget nu är som det är kan jag inte låta bli att förundras över hur Gud har försett oss med flera olika redskap för att kunna hålla kontakten med varandra i tider av fysisk distans. Förutom att vi sedan länge har möjligheten att skicka brev och hålla kontakt per telefon, så finns det ju nu en uppsjö av möjligheter både att hålla kontakt med varandra och att kunna ta del av både sin egen och andra kyrkors inspelningar och live-sändningar. Tack gode Gud för allt du förberett! Saker som vi kanske tidigare ibland sett lite föraktfullt på blir nu även vår möjlighet att nå ut – dels till församlingen, men också till andra.

Håll dig uppdaterad om vad som händer i vår församling genom att läsa veckobreven, titta på vår hemsida ansgariikyrkan.se och följa Ansgariikyrkan på Facebook.

Behöver du hjälp? Om du är 70+, tillhör någon annan riskgrupp eller är sjuk så kan vi hjälpa dig med att till exempel handla eller uträtta andra ärenden. Tveka inte att höra av dig till pastor Johanna så förmedlar jag kontakt med de som kan hjälpa till. Vill du hjälpa till? Hör av dig till pastor Johanna. (Om är under 70 år).

Även du som är över 70 kan självklart hjälpa till på olika sätt! Ring några telefonsamtal, skicka ett brev eller ett vykort och det viktigaste av allt – bönen.

Var gärna med och be just där du befinner dig, även om du inte har möjlighet att komma till kyrkan. Ansgariikyrkans ordinarie bönetider är måndagar kl 19-20 och torsdagar kl 10-11. Jag vill också påminna om hälsningen från Eddy som jag bifogade häromveckan. Varje kväll kl 20.00-20.15 kan du be tillsammans med kristna från olika kyrkor över hela världen.

Många kyrkor lägger numera ut websända gudstjänster. Några tips från vårt närområde är Immanuelskyrkan och Kaxholmen. Söndagarnas TV-gudstjänster är ju också ett gott alternativ.

Församlingens verksamhet de närmaste dagarna:

Söndag 19/4

Söndagens förinspelade gudstjänst från Ansgariikyrkan kan du se på valfri tid från och med söndag. Gå in på vår hemsida ansgariikyrkan.se. I den blå rutan på hemsidan ligger en bild/knapp där det står YouTube. Klicka på den eller på den röda länken (texten). Du kan också gå in på Youtube och söka på Ansgariikyrkan.

Onsdag 22/4

10.00 Promenadgrupp. Samlas vid Ansgariikyrkan för promenad 40–45 min. (Obs! ingen gemensam fika efteråt).

 Torsdag 16/4

10.00-12.00 Kyrkan öppen för ljuständning, bön och samtal

18.00 Scout (för aktuell information se ”Ansgariikyrkans Scouter i Jönköping” på Facebook)

 

Ändringar i programmet kan ske med kort varsel. Håll dig uppdaterad genom att titta i almanackan på ansgariikyrkan.se

 

!!!!! Vår kassör, Christer Tegström, påminner om att veckooffer (eller andra gåvor) till församlingen kan betalas till vårt bankgiro 358-8969

eller via Swish: 1235288162

 

Guds ord

(Första Petrusbrevet 1:3–9)

Välsignad är vår herre Jesu Kristi Gud och fader. I sin stora barmhärtighet har han fött oss på nytt till ett levande hopp genom Jesu Kristi uppståndelse från de döda, till ett arv som inte kan förstöras, fläckas eller vissna och som väntar på er i himlen. Ty Guds makt beskyddar er genom tron fram till den frälsning som finns beredd att uppenbaras i den sista tiden.

Därför kan ni jubla, även om ni just nu en kort tid skulle få utstå prövningar av olika slag, för att det som är äkta i er tro – och detta är långt dyrbarare än det förgängliga guldet, som dock måste prövas i eld – skall ge pris, härlighet och ära när Jesus Kristus uppenbaras. Ni har inte sett honom men älskar honom ändå; ni ser honom ännu inte men tror på honom och kan jubla i outsäglig, himmelsk glädje då ni nu står nära målet för er tro: era själars räddning.

Bön (ur Bönboken – tradition och liv nr 372)

Kristus, du Uppståndne, din lugna röst når oss i Evangeliet. Du säger till oss: Varför oroar ni er för så mycket? Bara en sak behövs, ett hjärta som lyssnar till mitt Ord och till den Heliga Anden. Amen

 

Var inte rädd! Men var rädda om varandra!

Johanna Johansson, pastor