Veckobrev 13 -2020

Observera

Denna text publicerades första gången den 26 mars, 2020. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Veckobrev nr 13 från Ansgariikyrkan

Gudstjänster och andra större samlingar är inställda tillsvidare

I omtanke om de som är äldre och övriga riskgrupper i vår församling, har vi tagit beslutet att ställa in alla större samlingar. Vi håller oss fortsatt uppdaterade på myndigheternas råd och uppmaningar och återkommer när det blir några förändringar.

Scouterna har haft ett kortare uppehåll i verksamheten på grund av tillfällig ledarbrist, men kommer troligen igång igen nästa vecka. Det kommer dock att vara färre ledare än normalt. Så om du är under 70 år och vill finnas med som en extra resurs i scouterna är du välkommen att höra av dig till pastorn eller någon av scoutledarna.

Bönesamlingen på måndagar kl 19 och vandrings- och promenadgrupperna fortsätter som vanligt. På torsdagarna framöver kommer kyrkan att vara öppen kl 10-12 för ljuständning, bön och samtal.

Bönesamlingarna och utomhusaktiviteterna är öppna för alla.

  • Om du har symptom på influensa eller förkylning ska du stanna hemma
  • Kom ihåg att tvätta händerna ofta och noggrant
  • Undvik att hälsa i hand när vi träffas
  • Håll avstånd mellan varandra både inomhus och utomhus

Var gärna med och be just där du befinner dig, även om du inte har möjlighet att komma till kyrkan.

Eddy Herreborg har skickat med en hälsning om just bönens kraft och om att be tillsammans:

Kristi fred vara med er.

Från och med idag kommer vi att ha en bön tillsammans med varandra i samarbete med prästerna i kyrkan. Vi alla tillsammans kommer att be från våra hem kl 20:00 till 20:15 i Sverige och över hela världen i öst och i väst och på alla språk. Även om situationen ser dålig ut just nu, så står det i Lukasevangeliet 18:27 Han svarade: »Det som är omöjligt för människor är möjligt för Gud.« Om ni kan sprida detta till alla ni känner så att vi alla tillsammans kan förenas med bön vid denna tid. Resten lämnar vi till Herren vår Gud.

 

Tips på TV-gudstjänster och websända gudstjänster:

*SVT2 söndag 29 mar kl 10:00-10:45

Direktsänd gudstjänst från Equmeniakyrkan i Hovslätt med anledning av den oro och ovisshet som råder i vårt samhälle och vår värld.

*Immanuelskyrkan Jönköping har på sin hemsida en inspelad gudstjänst från den 22 mars som man kan titta på

Behöver du hjälp? Vill du hjälpa till?

Du som är i riskgrupp eller som är sjuk: Om du behöver hjälp med att till exempel handla kan du höra av dig till pastor Johanna så förmedlar jag kontakt med de som kan hjälpa till.

Vill du hjälpa till? Hör av dig till pastor Johanna. (Det gäller dig som är under 70 år).

Även du som är över 70 kan självklart hjälpa till! Genom bland annat telefonsamtal, kanske ett brev eller vykort och naturligtvis med bön.

 

 

 

 

 

Församlingens verksamhet de närmaste dagarna:

Söndag 29/3

16.00 Gudstjänst på arabiska

Måndag 30/3

19.00 Bön i kyrkan

Tisdag 31/3

09.00 Vandringsgrupp. Samlas vid Equmeniakyrkan Huskvarna

Onsdag 1/4

10.00 Promenadgrupp. Samlas vid Ansgariikyrkan för promenad 40–45 min, därefter fika i Ansgariikyrkan, medtag eget fika.

 

Torsdag 2/4

10.00-12.00 Kyrkan öppen för ljuständning, bön och samtal

18.00 Scouterna samlas

 

Guds ord 

(Fjärde Moseboken 21:4–9)

Israels folk bröt upp från berget Hor i riktning mot Sävhavet för att gå vägen runt Edom. Under vandringen blev folket otåligt och klandrade både Gud och Mose: ”Varför har ni fört oss ut ur Egypten för att dö i öknen? Här finns inget att äta och dricka. Vi är utleda på den usla maten.”

Då skickade Herren ormar mot folket, giftormar som bet israeliterna så att många av dem dog. Folket kom till Mose och sade: ”Vi syndade när vi klandrade Herren och dig. Be till Herren att han tar bort ormarna från oss.”

Mose bad för folket, och Herren sade till Mose: ”Gör en orm och sätt upp den som ett fälttecken. Var och en som blir biten skall se på den, så får han leva.” Och Mose gjorde en orm av koppar och satte upp den som ett fälttecken. Den som blev biten av en orm såg på kopparormen, och då fick han leva.

Tankar inför söndagen

Folket sa till Mose: Be till Herren att han tar bort ormarna från oss. Men Gud tog inte bort ormarna. Han hade en annan lösning. Räddningen var nära. När Mose, på Guds uppdrag, hade satt upp ormen av koppar räckte det att den som blivit biten av en orm tittade på kopparormen så fick han leva.

Vi ber till Gud: Ta bort Corona-viruset. Men Gud kommer varken ta bort virus eller baciller från den här planeten. De är en del av jordelivets villkor. Men Gud har en annan lösning. Den lösningen presenterades redan för ungefär tvåtusen år sedan och gäller fortfarande. Gud har inte gett något löfte om att vi inte ska bli sjuka. Gud har inte gett något löfte om att vi inte kommer att få lida. Men han har skickat sin Son Jesus till vår räddning, och han har lovat att vara med oss alla dagar till tidens slut. (Matt 28:20)

Liksom Mose hängde upp ormen i öknen, så måste Människosonen upphöjas för att var och en som tror på honom skall ha evigt liv. Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv. Ty Gud sände inte sin son till världen för att döma världen utan för att världen skulle räddas genom honom. (Joh 3:14-17)

Bön

Bevara oss, Gud, från panik

när kriser och fruktan uppstår.

Hjälp oss att inse att även om du

inte alltid undanröjer svårigheterna,

så är du ändå alltid med oss.

Amen

 

Var inte rädd! Men var rädda om varandra!

Johanna Johansson, pastor

*Bönen den här veckan och välsignelsen förra veckan är hämtade ur Bönboken – tradition och liv