Veckobrev 23-2018

Observera

Denna text publicerades första gången den 7 juni, 2018. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Hej!

Församlingens verksamhet de närmaste dagarna:

Torsdag 7/6

10.00 Bön och ljuständning i Kyrkan

11.00 Andakt på Österängens äldreboende. Karl-Ivar Karlsson m.fl.

18.00 Scouterna samlas

18.30 Församlingens verksamhetsråd samlas

Söndag 10/6

10.00 Gudstjänst. Lennart Bergström, Curt Olofson. Sång Klara Janmar och Hilma Hultqvist.

15.00-17.00 Vättersnäsdagen på Sannaängen. Hoppborg, uppvisning av brandkår och polis, hästridning, scouterna visar sin verksamhet, Husqvarna AB demonstrerar produkter. Glass till barnen, medtag egen fikakorg. Arrangör: Vättersnäs förening.

Måndag 11/6

19.00 Bön i Kyrkan (Sällskapsrummet)

Torsdag 14/6

10.00 Bön och ljuständning i kyrkan

18.00 Scouterna samlas

18.00 Församlingens styrelse samlas

Lördag 16/6

16-20 juni Scoutläger i Långserum. Vi tackar Gud för alla scouter och ledare och ber om ett härligt läger!  Föräldrar och syskon är välkomna till lägeravslutningen kl. 14.00 på lördagen den 20 juni.

18.00 Avskedssamkväm för Lars-Anders Kjellberg. Anmälan om deltagande till din GOA-gruppledare eller till församlingens mailadress:   pastorn@ansgariikyrkan.se   senast den 12 juni.

Söndag 17/6

10.00 Gudstjänst i Atillsammans med Equmeniakyrkan, Huskvarna. ”Förlorad och återfunnen”. Leif Gunnevik, Lennart Johansson. Sång Dan Palmér.

 

Information från styrelsen: Du som inte hade möjlighet att delta i samtalen kring framtidsfrågorna den 2 juni, kan skicka dina tankar och synpunkter till Ann-Britt Gällring på mejladress:  abe.gallring@outlook.com       Det är viktigt att allas tankar och synpunkter kommer fram till styrelsen inför den fortsatta processen. Ditt bidrag behöver mejlas senast den 12 juni för att det ska komma med i sammanfattningen av samtalet från den 2 juni.  De fem Samtalsfrågorna är: 

  1. Vad vill vi med församlingen?
  2. Vilka behov finns i församlingen?
  3. Vad vill vi/behöver vi prioritera?   a)  Nu?                       b) På längre sikt?
  4. Idéer om hur vi ska tänka när det gäller anställda i fortsättningen.
  5. Övrigt?

 

Guds Ord

Lovsång tillkommer dig, o Gud på Sion. Vi infriar våra löften till dig, du som hör bön. Till dig kommer alla människor för att bekänna sina synder. När vår skuld blir oss för tung förlåter du oss. Lycklig den utvalde som får komma dig nära och vara på dina förgårdar. Vi mättas av det goda i ditt hus, av det heliga i ditt tempel (Psaltaren 65:2-5)

Bön

O Gud, du som kallar oss till ditt rike, ge oss kärlek till dina vilja, så att vi med våra liv alltid tjänar dig i glädje. Genom din Son Jesus Kristus , vår Herre. Amen.

Guds välsignelse

Leif Gunnevik