Veckobrev 39-2016

Observera

Denna text publicerades första gången den 29 september, 2016. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Veckobrev 39-2016

Kalendern

Världens Barn – vecka 39-40

Ansgariikyrkans församling deltar i Riksinsamlingen för Världens Barn genom att besöka hushållen i Vättersnäs och samla in pengar.

Söndag 2 oktober

10.00 GUDSTJÄNST med nattvard

Lars-Anders Kjellberg, Lennart Johansson, Sång av Pär Thibom och Anders Tingsvik. Utgångskollekt till Världens barn.

Tisdag 4 oktober

15.00 Daglediga-RPG

4 okt Pernilla Svedman berättar om sitt arbete i Frälsningsarmén i Nässjö

Onsdag 5oktober

10.00 -12.30 Språkcafé

Fredag 7 oktober

13.00 Begravningsgudstjänst

Söndag 9 oktober

10.00 GUDSTJÄNST med Equmenia

Meddelande om uppskjuten fest

I programbladet är det annonserat att equmenia bjuder till fest fredagen den 21 oktober. Tanken var att den skulle vara både en avslutning av jubileumsåret ”Ansgariikyrkan 50 år” och ett avstamp med ungdomlig avtryck. Festen är uppskjuten. Intresse finns hos både tonår och equmenia och vi hoppas kunna återkomma med nytt datum, senare i höst eller till våren.

Ändring i programmet

Cafékvällen den 12 oktober blir i stället den 19 oktober kl 19. Då kommer Dona Harriri som har växt upp på Österängen. Jurist med engagemang för flyktingar. Hon startade jurister på stockholms central, som har hjälpt nyanlända flyktingar. Hon har varit programledare ”Justitia” på SVT. Hon har fått Individuell Människohjälps IM-priset för sitt långvariga och brinnande engagemang för alla människors rätt att känna till sina rättigheter. Och för ett tag sedan fick hon Vätterhems pris för ”årets prestation” i samband med Österängsdagen.  Missa inte cafékvällen den 19 oktober.

Kyrkoavgift

Om du vill ge kyrkoavgift  till Ansgariikyrkan via Equmeniakyrkan och  inte anmält dig än ska du skicka in ett medgivande senast 31 oktober. Att ge kyrkoavgift innebär att du ger 1% av din taxerade inkomst till församlingen och Equmeniakyrkan. Mer info och blanketter finns här http://equmeniakyrkan.se/kyrkoavgiften/

Bibelord:

Var inte rädd, du högt älskade, sade han, allt skall gå väl. Var stark, var stark! Daniel 10:19

Bön

Himlarnas Gud, som sänder dina heliga änglar till vår hjälp mot ondskans alla makter, ge oss glädje och uthållighet i den goda kampen. I Jesu namn. Amen.

Lars-Anders Kjellberg